Cursus

OPLEIDING

Kinderyoga Instructeur

Wil jij...

 1. yogaposes aanleren speciaal voor kleine kinderen
 2. jouw kind op jonge leeftijd al meditatie- en concentratieoefeningen bijbrengen
 3. kinderen én ouders in jouw yogastudio op een speelse manier tot rust brengen
 4. meer klanten aanspreken door speciale sessies voor kinderen te organiseren

Yogadocent, een beroep met toekomst!

De krijger, de lotus en de zonnegroet voor kinderen? Zeker!

Niet alleen zijn kleintjes van nature uit flexibel, ze beleven ook veel plezier aan yoga, leren onbewust ontspannen, en krijgen zo alle voordelen van lichamelijke en fysieke rust mee. Je kan daarom niet vroeg genoeg beginnen met het aanleren!

Ben je leerkracht, kinderverzorger of ouder? Of wil je workshops geven als Kinderyoga-instructeur? Grijp dan je kans en schrijf je in voor deze professionele cursus! Tijdens deze lessenreeks leer je heel wat uiteenlopende houdingen correct en op kindermaat uitvoeren zodat je spelenderwijs de positieve effecten van yoga, meditatie en concentratie kan doorgeven aan de allerkleinsten!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  495.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kinderyoga Instructeur

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen26/04/202028/06/202010u00 - 13u00Zon
Hasselt15/09/202024/11/202018u30 - 21u30Din
Gent03/10/202012/12/202010u00 - 13u00Zat

PROGRAMMA

kinderyoga, yoga, opleiding, cursus, lessen, school, diploma, training, workshop, school, avondonderwijs, leren, centrum voor avondonderwijs, schoonheidsschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Workshops Kinderyoga Organiseren
 • Zelfstandig Kinderyoga-instructeur
 • Docent Kinderyoga aan een school
 • Leerkracht met kennis van Kinderyoga

Vaardigheden en skills

 • Spanningen bij kinderen kunnen herkennen én bijsturen aan de hand van Kinderyoga
 • Zelf workshops kunnen organiseren als Kinderyoga-instructeur
 • Correct kunnen werken met yogahoudingen en asana’s
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De voordelen van yoga voor je kind
 • Stap voor stap begeleiding bij de poses
 • Yoga voor elke doelgroep!
 • Staande asana’s of houdingen
 • Zittende asana’s
 • Liggende asana’s op de rug
 • Pranayama of de beheersing van de adem
 • Meditatie en concentratietechnieken
 • Creatieve en interactieve yogalessen voor kinderen
 • Hoe ga je zelf aan de slag als kinderyoga-instructeur?

kinderyoga, yoga, opleiding, cursus, lessen, school, diploma, training, workshop, school, avondonderwijs, leren, centrum voor avondonderwijs, schoonheidsschool

Onze docenten

Veronique Lejeune

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de HR branche heeft Veronique haar droom gerealiseerd en een eigen zaak gestart.
Ze geeft yoga, meditatie, coaching en massage aan kleine en grote kapoenen in haar eigen zaak. In 2010 richtte zij RELAXKIDS op met als doel door middel van yoga en meditatie een rustpunt te bieden aan vele kinderen. 
 
Veronique haar leuze is:  Elk kind heeft het vermogen in zich om op te groeien tot een bewust en zelfverzekerde volwassene mits we het voldoende mogelijkheden aanreiken om op een positieve manier met stress en uitdagingen om te kunnen gaan.
 

Thalia Green

Thalia is de bezielster van “Zen-Kids”. Ze werkt als massage- en relaxatietherapeut voor volwassenen en kinderen en studeerde relaxatietherapie aan de KULeuven.
Daarnaast is ze kinderyogadocente. Ze geeft kinderyoga op verschillende scholen en werkt o.a voor de Huizen Van Het Kind waar ze kleuter- en kinderyoga geeft. Daarnaast organiseert ze crea-yogakampjes voor kinderen van de kleuterschool en het lager onderwijs.
Kinderen op een speelse manier van hun lichaam leren genieten en hen een ontspannen gevoel geven is haar passie en deze wil ze graag met haar studenten delen.
 

Nancy De Smet

Nancy De Smet volgde verschillende yoga- en massageopleidingen in binnen- en buitenland en heeft haar eigen zaak Najoni te Berlare. Haar grote passie is het uitdragen van de yoga filosofie zowel aan volwassenen als kinderen. De laatste jaren ligt haar focus meer en meer op het opleiden van ouders en leerkrachten om yoga, relaxatie en meditatie te gaan toepassen thuis en in de klas. Nancy organiseert ook elk jaar yoga wandelvakanties, ouder-kind yoga en creatieve ateliers. Naast yoga is ook massage haar 2e passie.  Ze werkt ook samen met het Sint-Blasiusziekenhuis voor het geven van onco-yoga. Nancy is sinds kort ook kinderyogacoach van het magazine Pure Child.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kinderyoga Instructeur

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Kinderen hebben plezier aan yoga omdat het eenvoudig, speels en rustgevend is. Als je jouw aanbod als yogadocent wil uitbreiden of als leerkracht, kinderverzorger of ouder gewoonweg leuke yogasessies op kindermaat wil leren organiseren: hier ben je aan het juiste adres!
Heb ik voor deze opleiding voorkennis nodig?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren yogadocent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, de lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo verschillende yogaposes en oefeningen voor kinderen aan te leren. Je leert door te doen. Tijd om je yogamatje uit te rollen!
Hoe start ik als zelfstandig Yogadocent?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursus Ashtanga Yoga om jezelf verder te verdiepen in de wondere wereld van yoga.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kinderyoga Instructeur bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je krijgt een inleiding in de verschillende yogaposities en leert zelf sessies op kindermaat samenstellen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Kinderyoga Instructeur vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng je favoriete yogamatje en een dekentje mee naar de les. In latere lessen is het mogelijk dat je ook een bolster, prop of belt nodig hebt. Jouw docent laat dit op tijd weten.

Je neemt best je eigen laptop of tablet mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Ga dan eens langs bij een kinderdagverblijf of jeugdvereniging in jouw buurt, vertel iets over je opleiding en stel kinderyoga voor als originele activiteit. Zo geef je de positieve effecten van yoga, meditatie en concentratie spelenderwijs door en leer je jouw yogales op kindermaat vormgeven. Een prima voorbereiding op je verdere carrière als Yogadocent!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Kinderyoga Instructeur. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Yogadocent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

kinderyoga, yoga, opleiding, cursus, lessen, school, diploma, training, workshop, school, avondonderwijs, leren, centrum voor avondonderwijs, schoonheidsschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is dé opleidingsspecialist in beauty, wellness, fashion en meer. Onze professionele docenten staan met twee voeten in het vak en brengen jou essentiële kennis en vaardigheden bij tijdens praktijkgerichte lessen. Dankzij onze ruime keuze aan startdata op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, start je meteen met je nieuwe carrière en bouw je snel een relevant netwerk op. Of je nu beginner of gevorderde bent, onze opleidingsconsulenten staan voor je klaar met het beste studieadvies op maat en ondersteunen je bij je leertraject. Zo behaal je het diploma dat jij nodig hebt!

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld jouw opleiding bedraagt slechts 495.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een professionele kinderyoga-instructeur, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
kinderyoga, yoga, opleiding, cursus, lessen, school, diploma, training, workshop, school, avondonderwijs, leren, centrum voor avondonderwijs, schoonheidsschool
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS