Cursus

OPLEIDING

Kapper: Hoofd-, nek- en schoudermassage

Wil jij...

 1. klanten in jouw kapsalon verwennen met heerlijke massages
 2. klanten helemaal tot rust laten komen, zowel aan de wastafel als in de kappersstoel
 3. meer verdienen door als kapper een nog betere en completere service aan te bieden
 4. jezelf onderscheiden van de concurrentie

Wellnesskapper, een beroep met toekomst!

Ben jij aan de slag in een kapsalon en wil je je klanten verwennen met een overheerlijke massage? Volg dan zeker de opleiding Kapper: Hoofd- Nek- en schoudermassage en leer in een knip alle kneepjes van het vak.

Je klanten een massage kunnen aanbieden aan de wastafel en kappersstoel is een gigantische troef. Je trekt er gegarandeerd nieuwe klanten mee aan en verwent je bestaande klanten extra hard. Tijdens deze dynamische opleiding krijg je een heleboel massagetechnieken in de vingers. De Japanse drukpuntmassage Shiatsu vormt hierbij de belangrijkste basis. Je leert druk en manipulaties uit te oefenen. Daarnaast ontdek je ook hoe je met kloppen en kneden alle stress wegneemt.

Schrijf je nu in en pluk meteen de vruchten van je nieuwe skills!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  6 lesuren

  139.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Kapper: Hoofd-, nek- en schoudermassage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen30/05/202030/05/202010u00 - 16u00Zat
Gent14/06/202014/06/202010u00 - 16u00Zon

PROGRAMMA

nekmassage, hoofdmassage, schoudermassage, kappersmassage, massage, kapper, kapsalon

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kapper met expertise in massagetechnieken
 • Medewerker in een kapsalon

Vaardigheden en skills

 • Jij biedt een extra service aan die nieuwe klanten aantrekt.
 • Jij geeft je klanten ontspannende hoofd-, nek- en schoudermassages.
 • Je onderscheidt je van de concurrentie dankzij een uitgebreid aanbod.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Verschillende massagetechnieken
 • Een juiste houding aan de was- en kapperstafel
 • Hoofd- en gezichtsmassage aan de wastafel
 • Hoofd-, nek- en schoudermassage in de kapperstoel

nekmassage, hoofdmassage, schoudermassage, kappersmassage, massage, kapper, kapsalon

Onze docenten

Kim Expeel

Hairstyling en kappen zijn de eerste liefdes van docente Kim Expeel. “Ik beoefen mijn beroep al bijna tien jaar met hart en ziel”, zegt ze. “Verder hou ik ervan om mijn kennis met anderen te delen. De stap richting lesgeven was snel gezet.”
 
“Studenten zien evolueren, geeft mij enorm veel voldoening. Enkele van mijn studenten hebben na de opleiding een eigen zaak opgericht”, vertelt ze fier.
 
Zelf volgde Kim aan De Schoonheidsschool de opleidingen Kleur, stijl en visagie. In haar eigen zaak, Dress up by Kim, biedt ze haar klanten een totaalpakket aan: kapsel, nagels, make-up en styling. “Mijn doel is om klanten zo te laten schitteren op de speciale momenten in hun leven”, legt ze uit.

Carmen Gielen

Na haar studies tot dameskapper ging Carmen aan de slag in het kapsalon en het schoonheidssalon van haar man. Ze kreeg de kapperskriebel helemaal te pakken en stampte haar eigen zaak uit de grond. Daarnaast is ze ook aan de slag als leerkracht haarzorg en leert ze jongeren uit het middelbaar onderwijs mannen- en vrouwenkapsels knippen.
 
Carmen bundelt haar ervaring en deelt die graag met haar cursisten aan De Schoonheidsschool. Zij weet als geen ander hoe je een frisse snit creëert en verzorgt.

Eveliene Aertse

De klant blij en tevreden met een up to date look de salon zien buitengaan, daar doe ik het voor! Dat blijft genieten. Het is mijn absolute passie.
Mijn andere passie is om jou te leren, hoe jij je klant ook zo naar buiten kunt laten gaan!
 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Kapper: Hoofd-, nek- en schoudermassage

Waarom is deze cursus iets voor mij?
Klanten verwachten in een kapperszaak altijd een uitstekende service. En terecht. Dankzij deze cursus breid jij je aanbod uit met deugddoende massagebehandelingen voor hoofd, nek en schouders. Zo verwen je bestaande klanten én trek je bovendien ook nieuwe klanten aan. Anders gezegd: deze cursus is een prima investering in jouw zaak!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Iedereen kan deze opleiding volgen! De cursus bouwt je vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren kapper, legt de leerstof stap voor stap uit.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo de nodige massagetechnieken bij te brengen. Steek je handen dus maar uit je mouwen!
Kan ik me na deze cursus nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Hairstyling, vind een specialisatiecursus die bij jou past en schaaf je skills als Kapper nog wat bij.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Kapper: Hoofd-, nek- en schoudermassage bestaat uit 1 les van 6 uur. Die les is heel praktijkgericht. Je leert door te doen! In het overzicht met de startdata van de opleiding Kapper: Hoofd-, nek- en schoudermassage vind alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Buiten drie badhanddoeken hoef je zelf niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal. Dat materiaal is helemaal gratis.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft geen stage te lopen. Na de praktijkgerichte les pas jij de aangeleerde massagetechnieken meteen toe op de klanten in je kapsalon.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

nekmassage, hoofdmassage, schoudermassage, kappersmassage, massage, kapper, kapsalon

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is dé opleidingsspecialist in beauty, wellness, fashion en meer. Onze professionele docenten staan met twee voeten in het vak en brengen jou essentiële kennis en vaardigheden bij tijdens praktijkgerichte lessen. Dankzij onze ruime keuze aan startdata op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, start je meteen met je nieuwe carrière en bouw je snel een relevant netwerk op. Of je nu beginner of gevorderde bent, onze opleidingsconsulenten staan voor je klaar met het beste studieadvies op maat en ondersteunen je bij je leertraject. Zo behaal je het diploma dat jij nodig hebt!

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 139.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren massagetherapeut en het gebruik van de comfortabele lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
nekmassage, hoofdmassage, schoudermassage, kappersmassage, massage, kapper, kapsalon
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS