Cursus

OPLEIDING

Juweelontwerper

Wil jij...

 1. zelf schitterende sieraden leren maken
 2. weten hoe je originele armbanden, ringen en halskettingen op maat ontwerpt en vervaardigt
 3. jouw creativiteit en artistiek talent de vrije loop laten
 4. jouw passie voor juwelen omzetten in een droomjob
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Juweelontwerper, een beroep met toekomst!

Fonkelen jouw ogen bij het zien van prachtige ringen, armbanden en halskettingen? Barst je zelf van de creatieve ideeën voor unieke sieraden? Wil je je ontwerpen naar de werkelijkheid vertalen? In deze praktijkgerichte thuiscursus word je ondergedompeld in de kunst van juweelontwerp!

Je leert alles over edelstenen, metalen, parels, kralen, enzovoort. Daarnaast krijg je ook een introductie in het ontwerpen en vormgeven van je eigen sieraden. Vervolgens kan je zelf aan de slag met verschillende technieken om je eigen betoverende ringen, elegante armbanden en schitterende halskettingen te maken.

Alles om uit te blinken als professioneel en exclusief juweelontwerper!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

<p>juwelenontwerper, sierraden maken, juweel, sieraad, broche, halssnoer, ketting, ring, accessoire, kralen parek, edelsteen, edelmetaal, slijpvorm, goud, zilver, palladium, platina, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig juweelontwerper of juwelier
 • Verkoper in een juweelwinkel
 • Organisator van workshops juweelontwerp

Vaardigheden en skills

 • Stijlvolle en creatieve ringen, armbanden, halskettingen, oorbellen,... ontwerpen
 • Professioneel en veilig omgaan met alle gereedschappen
 • Verschillende technieken en materialen gebruiken én combineren voor unieke creaties en de juiste look
 • Voor verschillende gelegenheden een pronkstuk op maat ontwerpen
 • Klanten in zwijm doen vallen met oogverblindende juweelwerkjes
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je creativiteit de vrije loop laten
 • Verschillende materialen en benodigdheden
 • Een professionele uitrusting
 • Een veilige werkomgeving
 • De 4 C's van juwelen
 • De voornaamste edelstenen, halfedelstenen en metalen
 • De schaal van Mohs
 • De verschillende ringmaten
 • Een eigen ontwerp maken

juwelenontwerper, sierraden maken, juweel, sieraad, broche, halssnoer, ketting, ring, accessoire, kralen parek, edelsteen, edelmetaal, slijpvorm, goud, zilver, palladium, platina, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Annelies Weinberger

Ik ben Annelies Weinberger, sinds 2004 bezig met goudsmeden en juweelontwerp. Sinds 2009 geef ik met veel plezier en passie mijn kennis door via goudsmidlessen. Dit zowel in de vorm van korte workshops, als  voltijdse, jarenlange opleidingen. De door u gekozen opleiding ligt er ergens tussenin. Iedereen kan sieraden maken, het is een kwestie van de juiste technieken te kennen en toe te passen. Sommige technieken liggen de ene persoon beter en de andere minder. Al doende zal je waarschijnlijk zelf een voorkeur ontwikkelen.
 
Het leuke aan sieraden maken is het feit dat het zo gevarieerd is. Het is soms heel fijn werk, het vraagt het nodige inzicht, een fijne motoriek en geduld. Het is ook creatief en fysiek uitdagend en heel afwisselend qua technieken en mogelijkheden. Heel plezant dus!
 
Ik kijk er naar uit om met je samen te werken en mijn passie met jou te delen.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Juweelontwerper

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Iedereen met een passie voor sieraden komt in deze cursus aan zijn of haar trekken. Je leert hoe je juwelen ontwerpt en op maat vervaardigt. En dat in allerlei vormen, maten, materialen en stijlen. Zo leer jij een uniek ambacht. Ideaal als je je partner, vriendinnen en familieleden eens wil verrassen met een zelfgemaakt kleinood. Ook als je professioneel wil starten als zelfstandig juweelontwerper in hoofd- of bijberoep ben jij hier aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Juweelontwerper?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Juweelontwerper vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Kleding Maken & Ontwerpen. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je na je inschrijving direct beginnen te studeren? Dat kan! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie doen we gelijktijdig op de post. Die vind je dus snel bij jou in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een authentieke meestersmid met een scherp oog voor alles wat blinkt. Zo sta jij er nooit alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Pas als je de leerstof onder de knie hebt, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Juweelontwerper!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent creëerde een gebalanceerde mix van theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voor het maken van de juwelen heb je natuurlijk wel eigen materiaal nodig. Vraag je docent om een lijst met benodigdheden. Ga daarna langs bij een speciaalzaak in jouw buurt. Of bestel de benodigdheden online.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Juweelontwerper snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Zo doe je concrete werkervaring op die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je een professioneel netwerk uit. Spreek contacten in dat netwerk aan om snel werk te vinden als Juweelontwerper!

Je kiest de periode, plek en duur van de stage zelf. Spring eens binnen bij een juwelier of creatieve hobbywinkel in je buurt, en bied je vaardigheden als stagiair aan. Zo simpel is het! Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Juweelontwerper. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Juweelontwerper. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Juweelontwerper. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Zo heb je alles op zak om je eigen juwelenlijn te lanceren!

<p>juwelenontwerper, sierraden maken, juweel, sieraad, broche, halssnoer, ketting, ring, accessoire, kralen parek, edelsteen, edelmetaal, slijpvorm, goud, zilver, palladium, platina, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze thuisopleiding Juweelontwerper maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een geïllustreerd cursusboek met theorie en praktijkoefeningen. Je geniet daarnaast één jaar lang van praktijkgerichte online begeleiding door een ervaren topdocent en onvervalst goudsmid. Ten slotte krijg je toegang tot extra interactief lesmateriaal via ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Alles voor een blinkende start als professioneel Juweelontwerper!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
juwelenontwerper, sieraden maken, juweel, sieraad, broche, halssnoer, ketting, ring, accessoire, kralen parel, edelsteen, edelmetaal, slijpvorm, goud, zilver, palladium, platina, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Juweelontwerper

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS