Cursus

OPLEIDING

Islamitische Cultuur

Wil jij...

 1. meer weten over de islam en over eeuwenoude islamitische gebruiken
 2. islamitische buren, vrienden of collega’s beter leren begrijpen
 3. jezelf onderdompelen in de wereld van religie, tradities en rituelen
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Islamdeskundige, een beroep met toekomst!

In onze multiculturele maatschappij is de islam sterk aanwezig. Wereldwijd spelen islamitische gebruiken en tradities een belangrijke rol in het leven van miljoenen mensen. Zowel privé als professioneel komen we meer in contact met die gebruiken en tradities, vaak zonder ze echt te doorgronden. Wil je meer te weten komen over de islam en de culturele aspecten van het geloof? Wil je buren, collega´s of de samenleving in zijn geheel beter begrijpen? Dan biedt deze thuisstudie jou antwoorden!

Zo kom je alles te weten over de geschiedenis van de islam. Je bestudeert ook verschillende gebruiken en rituelen die vandaag nog van belang zijn. Dankzij deze boeiende thuiscursus krijg je een objectieve kijk op deze eeuwenoude godsdienst.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  229.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

kennismaking met islam, interculturele communicatie, multicultureel, islamitisch, geloofsovertuiging, godsdienst, geloofsleer, ritueel, Koran, Moslims, Umma, Ibâdât, sjeik, novice, islamitisch recht, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Islamdeskundige
 • Gids islamitische cultuur
 • Medewerker islamitische organisatie

Vaardigheden en skills

 • Inzicht in de islam na de Profeet, de islamitische gemeenschap en de mystiek van de islam
 • Kennis van de verschijningsvormen, stromingen, gebruiken, plichten en rituele praktijken
 • Kennis van de vijf belangrijkste geloofsartikelen
 • Inzicht in vernieuwing in de moderne islam
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het ontstaan en verbreiding van de islam
 • Europa en de islam vandaag
 • De Hadith en sharia
 • Umma, de gemeenschap van gelovigen
 • De vijf zuilen van de islam
 • Geloofsovertuigingen en overgangsrituelen
 • Geopenbaarde boeken, dienaren, wederopstanding,...
 • Islam en seksualiteit
 • Islam in het dagelijks leven
 • Ramadan, Radjab, Sjawwal,...
 • Mystieke filosofie en poëzie
 • Ontstaan en toepassing van het islamitisch recht
 • Verklarende woordenlijst

kennismaking met islam, interculturele communicatie, multicultureel, islamitisch, geloofsovertuiging, godsdienst, geloofsleer, ritueel, Koran, Moslims, Umma, Ibâdât, sjeik, novice, islamitisch recht, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Islamitische Cultuur

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Islamitische Cultuur. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt een handboek én speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een evenwichtige mix. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een perfect beeld van het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Islamitische Cultuur af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Islamitische Cultuur. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je zo snel mogelijk thuis. Met deze thuiscursus ontdek je alle kennis over de rituelen, gebruiken en culturele kenmerken van de islam. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je dit alles waar en wanneer je wilt. Je krijgt bovendien een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt een handboek én speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een evenwichtige mix. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een perfect beeld van het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Islamitische Cultuur een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Islamitische Cultuur in de praktijk omzetten? Volg dan een stage. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je ook je kansen om aan de slag te gaan als Islamdeskundige. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een islamitische vereniging of een buurtwerking en informeer naar stagemogelijkheden. Zo ga je voor een unieke ervaring die je veel bijbrengt.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je je ideale stageplaats gevonden? Perfect! Vraag dan bij je opleidingsconsulent de nodige stagedocumenten aan. Deze documenten vul je samen met je stagegever in en bezorg je weer aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een mooie carrière als Islamdeskundige. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Islamitische Cultuur. Dit diploma vormt ongetwijfeld het begin van een levenslange fascinatie voor religie in het algemeen en de Islamitische cultuur in het bijzonder. Een prachtige ontdekkingstocht die nooit eindigt!

kennismaking met islam, interculturele communicatie, multicultureel, islamitisch, geloofsovertuiging, godsdienst, geloofsleer, ritueel, Koran, Moslims, Umma, Ibâdât, sjeik, novice, islamitisch recht, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Islamitische Cultuur maar 229.00 euro. Hiervoor krijg je het uitgebreide cursusboek, de professionele online begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Islamitische Cultuur

InschrijvenContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS