Cursus

OPLEIDING

Intellectueel Recht: Ondernemingsrecht

Wil jij...

 1. weten wat het volledig vernieuwde ondernemingsrecht net inhoudt
 2. up-to-date blijven met de meest recente regelgeving inzake ondernemingsrecht
 3. ontdekken wat er verandert voor jouw organisatie, onderneming of zelfstandige activiteit
 4. flexibel thuis of op kantoor studeren, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s

Juridisch Expert, een beroep met toekomst!

In 2018 voerde de Belgische Kamer van Volksvertegenwoordigers een grondige hervorming van het handelsrecht door. Die hervorming betekent het einde van de Code Napoléon in België. Het handelsrecht wordt vervangen door een gemoderniseerd ondernemingsrecht, met een nieuw ondernemingsbegrip als fundament. Het Wetboek van Koophandel en boek XIV WER over de marktpraktijken van vrije beroepen verdwijnen, waardoor ook zaakvoerders, bestuurders en beoefenaars van een vrij beroep officieel ondernemingen worden. Ook andere wetboeken ondergingen verregaande wijzigingen.

In deze cursus ga je dieper in op de verregaande juridische veranderingen. Je bestudeert wat jouw rechtsmogelijkheden, rechten en plichten zijn binnen het nieuwe kader, met andere woorden wat de impact is van de wetswijzigingen op jouw organisatie, onderneming of zelfstandige activiteit. Hoe maak ik als vrije beroeper gebruik van economische insolventieprocedures? Hoe wend ik me tot de nieuwe ondernemingsrechtbanken? Is mijn vereniging een onderneming? Deze cursus beantwoordt al jouw vragen.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Certificaat

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  795.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, wetgeving, ondernemingsrecht

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Uitgebreide kennis van het ondernemingsrecht komt van pas in elke onderneming of organisatie, ook voor zelfstandigen, zaakvoerders en professionals uit de non-profitsector.

Vaardigheden en skills

 • Je bent helemaal mee met de wetswijzigingen op het vlak van het ondernemingsrecht.
 • Vereniging, maatschap of zelfstandige? Jij kent het juridische kader.
 • Jij beheerst relevante bepalingen uit het Wetboek Economisch Recht.
 • Jij weet hoe je je tot een ondernemingsrechtbank richt.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De Belgische context: Code Napoléon
 • Van handelsrecht naar ondernemingsrecht
 • Een vernieuwd ondernemingsbegrip
 • Zelfstandigen en vrije beroepen
 • Verenigingen, stichtingen en non-profit professionals
 • Maatschappen
 • Wetboek Economisch Recht
 • Andere relevante wetboeken
 • Ondernemingsbewijs
 • Ondernemingsrechtbanken

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, wetgeving, ondernemingsrecht

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Intellectueel Recht: Ondernemingsrecht

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor professionals die zich willen verdiepen in de verregaande juridische veranderingen op het vlak van het ondernemingsrecht. Dat inzicht is onontbeerlijk om de impact van de wetswijzigingen op jouw organisatie, onderneming of zelfstandige activiteit te doorgronden.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Het is handig als je al een juridische achtergrond hebt. Dit is echter niet verplicht. Ook mensen zonder enige juridische voorkennis kunnen de thuisstudie doorlopen.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben verschillende thuisstudies rond het thema Wetgeving & Recht. Bekijk zeker het aanbod, maak een keuze, en verdiep jezelf ook in andere rechtstakken.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving kan je meteen aan de slag. Het digitale cursusboek staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. Je krijgt een jaar lang persoonlijke begeleiding van een gespecialiseerd jurist via ons online studentenplatform. Die helpt je om de rechtspraktijk te doorgronden. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Daarna ontvang je het certificaat.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig én up-to-date met de meest recente regelgeving. Je hebt geen extra boeken nodig.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze thuisstudie geen stage te lopen. Het cursusboek bevat alle theoretische en juridische informatie die je nodig hebt om te slagen voor het examen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Gefeliciteerd, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het certificaat Intellectueel Recht: Ondernemingsrecht. Dat is een bewijs van jouw juridische kennis en een perfecte aanvulling op jouw cv.

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, wetgeving, ondernemingsrecht

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Intellectueel Recht: Ondernemingsrecht maar 795.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek, een jaar lang persoonlijke online begeleiding van een jurist met specialisatie in handelsrecht, toegang tot extra cursusmateriaal op ons interactief studentenplatform, én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Ook je certificaat is in de prijs inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Intellectueel Recht: Ondernemingsrecht

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS