Cursus

OPLEIDING

Intellectueel Recht: Licentieovereenkomst

Wil jij...

 1. jouw intellectueel eigendom maximaal laten renderen
 2. weten hoe je een waterdichte licentieovereenkomst opstelt
 3. alles leren over het afsluiten, uitvoeren, overdragen en uitdoven van licenties
 4. up-to-date blijven met de meest recente regelgeving inzake licentieovereenkomsten
 5. flexibel thuis of op kantoor studeren, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s

Juridisch Expert, een beroep met toekomst!

Een licentie, of een gebruiksrecht, is een wettelijke toestemming om intellectueel eigendom van derden openbaar te maken, te bewerken, te kopiëren of in brede zin te exploiteren. Dat intellectueel eigendom kan bestaan uit een merk, een model, een octrooi op een industrieel-technische uitvinding of een auteursrecht op een artistiek, literair of wetenschappelijk werk.

In deze cursus bestudeer je hoe je een licentieovereenkomst opstelt, afsluit, uitvoert, overdraagt en laat uitdoven. Alles komt aan bod, inclusief de actiemogelijkheden bij inbreuken of geschillen. Zo ben jij in staat om intellectueel eigendom op jouw naam maximaal te laten renderen, of om het intellectueel eigendom van derden ten gelde te maken. Een goed uitgewerkte licentieovereenkomst is namelijk in vele gevallen een win-winsituatie voor beide deelnemende partijen.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Certificaat

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  795.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, wetgeving, licentieovereenkomst, licenties

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Uitgebreide kennis van licentieovereenkomsten komt van pas in elke onderneming of organisatie, met name voor engineers, designers, developers, productmanagers, brandmanagers en publishers.

Vaardigheden en skills

 • Jij stelt juridisch waterdichte licentieovereenkomsten op.
 • Jij weet hoe je een licentieovereenkomst afsluit, uitvoert en overdraagt.
 • Exclusiviteit, sublicenties en vergoedingen? Jij kent je weg in de licentievoorwaarden.
 • Je laat intellectueel eigendom maximaal renderen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een licentieovereenkomst?
 • Soorten overeenkomsten
 • De exclusieve en de niet-exclusieve licentie
 • Inhoud van de overeenkomst
 • Afsluiting, uitvoering, overdracht en uitdoving
 • Rechten en plichten van de licentiegever
 • Rechten en plichten van de licentiehouder
 • Gebruiksvergoedingen: eenmalig en periodiek
 • Sublicenties
 • Actiemogelijkheden bij inbreuken of geschillen

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, wetgeving, licentieovereenkomst, licenties

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Intellectueel Recht: Licentieovereenkomst

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze cursus is speciaal ontwikkeld zowel voor professionals die hun intellectuele eigendomsrechten in licentie willen geven aan derden, als voor professionals die gebruik willen maken andermans intellectueel eigendom. Een uitgebreide kennis van het juridische kader inzake licentieovereenkomsten komt voor beide groepen van pas.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Het is handig als je al een juridische achtergrond hebt. Dit is echter niet verplicht. Ook mensen zonder enige juridische voorkennis kunnen de thuisstudie doorlopen.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben verschillende thuisstudies rond het thema Wetgeving & Recht. Bekijk zeker het aanbod, maak een keuze, en verdiep jezelf ook in andere rechtstakken.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving kan je meteen aan de slag. Het digitale cursusboek staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. Je krijgt een jaar lang persoonlijke begeleiding van een gespecialiseerd jurist via ons online studentenplatform. Die helpt je om de rechtspraktijk te doorgronden. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Daarna ontvang je het certificaat.

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig én up-to-date met de meest recente regelgeving. Je hebt geen extra boeken nodig.

Praktijkervaring en stage

Je hoeft voor deze thuisstudie geen stage te lopen. Het cursusboek bevat alle theoretische en juridische informatie die je nodig hebt om te slagen voor het examen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Gefeliciteerd, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het certificaat Intellectueel Recht: Licentieovereenkomst. Dat is een bewijs van jouw juridische kennis en een perfecte aanvulling op jouw cv.

afstandsonderwijs, thuisstudie, volwassenenonderwijs, thuiscursus, thuisstudie, online, intellectueel recht, wetgeving, licentieovereenkomst, licenties

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Intellectueel Recht: Licentieovereenkomst maar 795.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek, een jaar lang persoonlijke online begeleiding van een jurist met specialisatie in licentieovereenkomsten, toegang tot extra cursusmateriaal op ons interactief studentenplatform, én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties. Ook je certificaat is in de prijs inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Intellectueel Recht: Licentieovereenkomst

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS