Cursus

OPLEIDING

Immofotografie

Wil jij...

 1. met prikkelende foto´s de interesse van huizenjagers leren wekken
 2. huizen en appartementen altijd van hun beste kant laten zien
 3. snel starten als professioneel vastgoedfotograaf in hoofd- of bijberoep
 4. meer verdienen door jouw aanbod als fotograaf uit te breiden

Immofotograaf, een beroep met toekomst!

De eerste indruk telt. Dat geldt ook voor vastgoedfoto's. De eerste aanlokkelijke foto van een huis of appartement wekt meteen de interesse van potentiële kopers. Ben jij een cameraliefhebber met een grote interesse voor gebouwen en constructies? Zou je graag van je hobby je beroep maken en aan de slag gaan als professioneel vastgoedfotograaf? Dan is onze opleiding immofotografie precies wat je zoekt!

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je hoe je de perfecte foto maakt van een gebouw of interieur. Waar moet je rekening mee houden als je een tuin, badkamer of woonkamer fotografeert? Je komt het allemaal te weten in deze cursus immofotografie. Schrijf je vandaag nog in en help mensen op weg naar hun droomhuis!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  320.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Immofotografie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent18/11/202016/12/202018u30 - 21u30Woe
Antwerpen18/11/202016/12/202018u30 - 21u30Woe
Hasselt19/11/202017/12/202018u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

immofotografie, vastgoedfotografie, immofotograaf, vastgoedfotograaf, camera, groothoek, compositie, interieurfotografie, interieurfotograaf, groothoeklens, compositie, groepslessen, avondonderwij

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig vastgoedfotograaf
 • Zelfstandig interieurfotograaf
 • Fotograaf in een immokantoor of bij een makelaar

Vaardigheden en skills

 • Je zet de unique selling points van een woning, appartement of pand extra in de verf.
 • Je kiest de ideale hoek en compositie om een interieur mooi in beeld te brengen.
 • Je maakt perfect belichte foto's door met je camera-instellingen te spelen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Welk materiaal heb je nodig als vastgoedfotograaf?
 • Kies de juiste lens: groothoek en tilt-shift
 • Zoeken naar de juiste compositie
 • Zorgen voor de perfecte belichting
 • Exterieur: façade, tuin, zwembad
 • Interieur: woonkamer, keuken, slaapkamer, badkamer
 • Foto's verder bewerken

immofotografie, vastgoedfotografie, immofotograaf, vastgoedfotograaf, interieurfotografie, interieurfotograaf, groepslessen, avondonderwijs

Onze docenten

Christophe Luts

Hoofddocent Christophe Luts is een doorkneed freelance fotograaf met expertise in product- en portretfotografie en commerciële reportages. Deze grafische duizendpoot is bedreven in o.a. multimedia technology, regie, visual storytelling, high-end retouching… the list goes on!
 
Christophe mengt vlot het visuele met het digitale: Photoshop, After Effects, 3D en een scherp oog voor detail zijn maar enkele tools uit zijn wapenarsenaal. Deze docent ademt digitale fotografie en zijn obsessie/passie neemt hij mee naar de cursussen Digitale fotografie, Lightroom, Landschaps- en architectuurfotografie, Reportagefotografie, Studiofotografie, Portretfotografie en Photoshop voor fotografen.
 
Studenten die zich inschrijven voor de praktijkgerichte opleidingen van Christophe genieten van creatieve uitdagingen, pro tips uit het werkveld en een grondige scholing in de grafische sector. Met trots werken wij dan ook samen met deze gedreven en getalenteerde docent.

Wim Vanderwegen

Docent Wim Vanderwegen is een fotograaf die niet meteen in één hokje past. Door de jaren heen heeft hij ervaring opgedaan in reclame, mode, portret, product en architecturale fotografie: heel gevarieerd dus. Samen met een oud-klasgenoot baat hij ook een eigen fotostudio uit, waar ze vooral voor reclamebureaus aan nationale en internationale campagnes werkten.
 
Projecten bedenken, de juiste mensen samenbrengen, projecten begeleiden, de postproductie van beelden enzovoort behoren allemaal tot de dagelijkse taken van Wim. Dat maakt hem de geknipte docent voor verschillende fotografieopleidingen. Als docent heeft hij geen geheimen, staat hij open voor alle fotografiegerelateerde vragen en brengt hij zijn kennis met passie over.

Reinhart Cosaert

Reinhart Cosaert staat al ongeveer 25 jaar in het beroepsleven als fotograaf en cinematograaf. Zijn ervaring met de vele projecten in binnen- en buitenland deelt hij een twintigtal jaar met zijn studenten op allerlei niveaus: het avondonderwijs, het deeltijds kunstonderwijs, de kunsthogeschool en via workshops.
 
Reinhart heeft doorheen de jaren veel ervaring opgedaan in het werken met digitale effecten, installatie en setbouw en fotografische historische procédés. Die ervaring wil hij nu ook delen met de studenten van het Centrum Voor Avondonderwijs in de cursus Digitale Fotografie.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Immofotografie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Voordat huizenjagers een pand bezoeken, kijken ze naar foto´s van de woning om een eerste indruk te krijgen. Het is dus belangrijk dat die foto´s de selling points van het pand mooi in de verf zetten. Enkel zo wek je de interesse van mogelijke kopers. Maar hoe ga je als vastgoedfotograaf net te werk? Dat leer je in deze opleiding! Ideaal als je jouw aanbod als fotograaf wil uitbreiden, of als je als medewerker in een immokantoor zelf professionele vastgoedfoto´s wil leren nemen.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Het is handig als je de basisprincipes van het fotograferen al onder de knie hebt. We raden dus aan om eerst de opleiding Digitale Fotografie (Basis) te volgen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. Maak je lens dus maar schoon en zet je arendsogen dus maar op scherp!
Kan ik een camera huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als fotograaf is het belangrijk om je eigen camera te hebben. Enkel zo leer je het toestel door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte fotograaf.
Welke camera raden jullie aan?
Bijna alle spiegelreflex- en systeemcamera´s die je in de winkel vindt, zijn degelijke toestellen. Of je nu fotografeert met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro: de leerstof van deze cursus en de principes van de fotografie blijven hetzelfde. Bepaal dus zelf wat je aan een camera wil uitgeven. Laat je bij de keuze voor een bepaald merk of type door een winkelbediende adviseren.
Hoe start ik als zelfstandig Immofotograaf?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Met onze opleiding Photoshop voeg je bijvoorbeeld fotobewerking aan je skill set toe. Check ook zeker ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Fotografie & Media.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Immofotografie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen krijg je alle theoretische uitleg over het fotograferen van woningen en interieurs. Die uitleg zet je om in de praktijk. Daarnaast bespreek je tijdens de lessen ook de opdrachten die je maakt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Immofotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.
Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Zelf breng je een spiegelreflex- of systeemcamera mee. Het merk en het type mag je zelf kiezen. Kijk zeker goed na of je camera voldoende opgeladen is, of breng je oplader mee. Is je camera gloednieuw? Neem dan ook de handleiding mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw nieuwe vaardigheden extra inoefenen voor je examen aflegt? Loop dan stage als fotograaf bij een vastgoedkantoor of bij een ervaren immofotograaf. Ga mee op reportage en assisteer bij het fotograferen woningen en appartementen. Zo doe je tonnen praktijkervaring op en bouw je een professioneel netwerk uit. Een stage is op die manier een handig opstapje naar een mooie carrière als Immofotograaf.

Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit een werkstuk. Jouw docent beoordeelt je werk. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Immofotografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Immofotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

immofotografie, vastgoedfotografie, immofotograaf, vastgoedfotograaf, interieurfotografie, interieurfotograaf, groepslessen, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 320.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent die met beide voeten in de praktijk staat, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je cursus.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
immofotografie, vastgoedfotografie, immofotograaf, vastgoedfotograaf, interieurfotografie, interieurfotograaf, groepslessen, avondonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS