Cursus

OPLEIDING

Hygiëne& Veiligheid BSO

Wil jij...

 1. vlot slagen voor het vak Hygiëne, Veiligheid en EHBO, zonder naar de les te gaan
 2. lekker thuis blijven om op je eigen tempo en op je eigen manier te leren
 3. jezelf perfect voorbereiden op het examen van de Examencommissie in Brussel
 4. een complete cursus zodat je zelf geen boeken of notities hoeft te zoeken
 5. een persoonlijke coach die jou online bijstaat, motiveert en verderhelpt

Werknemer in de horeca, een beroep met toekomst!

Ben je bezig met je examens bij de Examencommissie Secundair Onderwijs? Moet je het vak Hygiëne, Veiligheid & EHBO BSO nog afleggen of ga je het opnieuw afleggen? Heb je graag een complete cursus om in te studeren zonder zelf je eigen studiemateriaal bij elkaar te moeten zoeken? Kies dan voor de thuisstudie Hygiëne, Veiligheid & EHBO BSO!

Aan de hand van het uitstekende cursusboek en de online begeleiding van een vriendelijke vakdocent behaal jij binnen de kortste keren je deelattest Hygiëne, Veiligheid & EHBO BSO en sta je een stap dichter bij je waardevolle diploma Secundair Onderwijs.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Attest

  Thuisstudie

  1-3 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

bso hygiëne, veiligheid ehbo, organisatiehulp organisatieassistentie, examencommissie secundair onderwijs, middenjury, groepslessen, thuisstudie, hygiëne, veligheid, ehbo, bso, examencommissie, secundair diploma, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Uitstekende voorbereiding op de arbeidsmarkt
 • Werknemer in de horeca

Vaardigheden en skills

 • Leer over persoonlijke hygiëne en beschermingsmaatregelen
 • Leer over veiligheid, de arbeidsovereenkomst en wat te doen in geval van gevaar
 • Krijg een basis EHBO zodat je voorbereid bent op alles
 • Bereid jezelf uitstekend voor op de arbeidsmarkt met deze drie luiken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Allereerst een vluchtige blik op de arbeidsmarkt en de plaatsen van tewerkstelling alsook jouw rechten en plichten.
 • Even de administratieve kant belichten: de arbeidsovereenkomst en het reglement, de risicoanalyse, de werkpostfiche, methodisch werken en de juiste procedures.
 • Persoonlijke hygiëne en de veiligheid: naast de evidente handhygiëne, moet je rekening houden met je kledij en schoeisel, je haren, en de hygiëne van de omgeving. Verder geldt: ik ziek, iedereen ziek!, maar denk ook aan persoonlijke beschermingsmaatregelen.
 • Wanneer je in de keuken werkt en verantwoordelijk bent voor het voedsel dat andere mensen zullen eten, is het uitermate belangrijk dat je hier te allen tijde een onberispelijke hygiëne hanteert. Op welke manier raakt voeding besmet en hoe voorkom je dit?, wat is methodisch werken?, wat is het HACCP-plan en hoe werk je dit stap voor stap uit voor sublieme hygiëne-omstandigheden in jouw keuken? Leer er hier alles over.
 • Voor de zeldzame gevallen waarin er een brand ontstaat, moet je op de hoogte zijn van de veiligheidsmaatregelen, en of het verstandiger is om na snelle analyse van de situatie te blussen of beter te evacueren.
 • Werken in de zorgsector geeft heel veel voldoening, maar het is zeker ook zeer intensief en verlangend werk. Ergonomie is daarom een extra aandachtspunt waarop je als zorgverlener moet letten om je eigen gezondheid in topconditie te houden. Leer in deze cursus welke voordelen je haalt uit ergonomisch denken, handelen en leven.

bso hygiëne, veiligheid ehbo, organisatiehulp organisatieassistentie, examencommissie secundair onderwijs, middenjury, groepslessen, thuisstudie, hygiëne, veligheid, ehbo, bso, examencommissie, secundair diploma, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Karijn Van Campen

“Ik hecht veel belang aan een werkomgeving waarin mensen gewaardeerd worden voor wat ze doen en zich verder kunnen ontplooien.” Dat is het motto van onze docente Karijn Van Campen, Licentiate in de Pedagogische Wetenschappen. “Tevens is afwisseling in mijn werk voor mij van groot belang”.
En die afwisseling vertaalt Karijn in de vele cursussen die ze aan onze school doceert: EHBO, Ontwikkeling van het Kind, Zorg voor de Omgeving, Werken als Nanny, Psychische Zorg, Zelfontplooiing en Omgaan met ADHD.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Hygiëne& Veiligheid BSO

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Hygiëne& Veiligheid BSO. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Hygiëne& Veiligheid BSO af bij de Examencommissie Secundair Onderwijs van de overheid.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie Hygiëne& Veiligheid BSO een succes te maken. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuiscursus is een stage niet echt noodzakelijk. De oefeningen en theorie zijn normaal voldoende uitgewerkt om een goed zicht te hebben op de leerstof.

Examen en diploma

Na het instuderen van je cursus leg je het examen Hygiëne& Veiligheid BSO af bij de Examencommissie Secundair Onderwijs van de overheid.

bso hygiëne, veiligheid ehbo, organisatiehulp organisatieassistentie, examencommissie secundair onderwijs, middenjury, groepslessen, thuisstudie, hygiëne, veligheid, ehbo, bso, examencommissie, secundair diploma, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Hygiëne& Veiligheid BSO maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar én levenslange toegang tot het online studentenplatform! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
bso hygiëne, veiligheid ehbo, organisatiehulp organisatieassistentie, examencommissie secundair onderwijs, middenjury, groepslessen, thuisstudie, hygiëne, veligheid, ehbo, bso, examencommissie, secundair diploma, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Hygiëne& Veiligheid BSO

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS