Cursus

OPLEIDING

Huidverzorging: Bindweefselmassage

Wil jij...

 1. professionele bindweefselmassages leren uitvoeren
 2. weten hoe je rimpels, vlekjes, littekens en kraaienpootjes wegwerkt
 3. klanten laten stralen met een gladde en gezonde huid
 4. meer verdienen door anti-aging behandelingen aan jouw aanbod als schoonheidsspecialist toe te voegen

Schoonheidsspecialist, een beroep met toekomst!

Heb jij al een opleiding tot schoonheidsspecialist achter de rug? Voeg dan ook bindweefselmassages aan jouw aanbod toe en trek meteen nieuwe klanten aan.

Bindweefselmassages zijn een populaire anti-aging behandeling. Ze stimuleren de bloedsomloop in de gezichtsspieren en verwijderen afvalstoffen uit de huid. Rimpels, vlekjes en kraaienpootjes verminderen. De huid verjongt en revitaliseert, van kin tot voorhoofd. De huid straalt en ziet er opnieuw mooi, glad en gezond uit. Een ware verademing voor het gezicht!

Geprikkeld? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze dynamische lesdag!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  6 lesuren

139.00 118.15 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

bindweefselmassage, deep-tissue massage, huidverzorging, huidverjonging, revitaliseren, huid, masseur, massagetherapeut, huidspecialist, groepsles, workshop, ééndagsopleiding, opleiding

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur met specialisatie in bindweefselmassages
 • Werknemer in een massagesalon
 • Massagetherapeut in een spa, wellnesscenter of gezondheidsinstituut
 • Schoonheidsspecialist gespecialiseerd in bindweefselmassages

Vaardigheden en skills

 • Jij laat de huid van je klanten opnieuw stralen.
 • Je past de intensieve behandeling altijd perfect af op de wensen en het huidtype van de klant.
 • Rimpels en kraaienpootjes? Dankzij jouw expertise is dat verleden tijd!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een bindweefselmassage?
 • Professioneel, hygiënisch en veilig werken
 • De huidconditie- en doorbloeding optimaliseren
 • Het herstellend vermogen van de huid (re)activeren
 • Rimpels, kraaienpootjes en littekens voorkomen en verminderen
 • Aanmaak van collageen stimuleren om de huid te verjongen
 • Bepalen van indicaties en contra-indicaties
 • Therapeutische toepassingen
 • Diverse gezondheidsproblemen (migraine, reuma,..) verlichten en verhelpen

bindweefselmassage, deep-tissue massage, huidverzorging, huidverjonging, revitaliseren, huid, masseur, massagetherapeut, huidspecialist, groepsles, workshop, ééndagsopleiding, opleiding

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Huidverzorging: Bindweefselmassage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Anti-agingbehandelingen en verjongingskuren, zoals bindweefselmassages, zijn al jaren heel populair. Door bindweefselmassages toe te voegen aan jouw aanbod als schoonheidsspecialist of masseur spreek jij dan ook meer klanten aan. Dat is goed voor jouw zaak!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Om alles uit deze specialisatiecursus te halen, raden we je aan om eerste de algemene opleiding Schoonheidsspecialist(e) te volgen.
Zijn bindweefselmassages pijnlijk?
Bindweefselmassages zijn pittig en stevig. Sommige mensen ervaren de techniek als aangenaam intens, andere als prikkelend. Door de behandeling rustig op te bouwen en regelmatig te herhalen neemt de gevoeligheid van het bindweefsel iedere keer af.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Massage of Beauty en vind de specialisatiecursus die bij jou past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Huidverzorging: Bindweefselmassage bestaat uit 1 les van 6 uur. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Deze opleiding is heel praktijkgericht. Na de les ga je meteen actief aan de slag met je nieuwe massageskills. Je hoeft dan ook geen stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

bindweefselmassage, deep-tissue massage, huidverzorging, huidverjonging, revitaliseren, huid, masseur, massagetherapeut, huidspecialist, groepsles, workshop, ééndagsopleiding, opleiding

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor je opleiding bedraagt 118.15 euro. Dit bedrag omvat het cursusboek, de professionele begeleiding van een ervaren massagetherapeut, het gebruik van een speciaal ingericht lokaal en het deelnameattest.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
bindweefselmassage, deep-tissue massage, huidverzorging, huidverjonging, revitaliseren, huid, masseur, massagetherapeut, huidspecialist, groepsles, workshop, ééndagsopleiding, opleiding
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Huidverzorging: Bindweefselmassage

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS