Cursus

OPLEIDING

Huidverzorging: Acne-Specialist

Wil jij...

 1. acne laten verdwijnen als sneeuw voor de zon
 2. klanten helpen om zelfzeker en stralend voor de dag te komen
 3. meer verdienen door jouw aanbod uit te breiden met acnebehandelingen
 4. uitgroeien tot een echte expert in huidverzorging

Schoonheidsspecialist, een beroep met toekomst!

Heb jij al een opleiding tot schoonheidsspecialist achter de rug? Verdiep je dan in 5 dynamische lessen in het behandelen van acne. Ideaal als volgende stap in jouw carrière!

Eerst en vooral kom je te weten wat de oorzaken zijn van deze huidaandoening. Dit is cruciaal om een juiste acnebehandeling uit te kiezen voor je klanten. Zo leer je werken met dieptereiniging, maar ook met maskers en pakkingen. Daarnaast leer je talgcystes en comedonente behandelen. Uiteraard kan ook de anatomie van de huid niet ontbreken.

Na deze opleiding ben je een specialist in huidverzorging en een échte acne-expert. Een grote troef binnen de beautywereld, waarmee je je cliënteel vergroot.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  349.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

huidbehandeling, acnebehandeling, acne, huidverzorging, opleiding, avondles

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Schoonheidsspecialist gespecialiseerd in acnebehandeling

Vaardigheden en skills

 • Jij maakt een perfecte huidanalyse van je klanten
 • Jij weet hoe je de huid van je klanten professioneel behandelt
 • Jij trekt nieuwe klanten aan dankzij je expertise in huidverzorging
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De huidanalyse
 • Werken met professionele producten en materialen
 • Behandeling van het gelaat
 • Het effect van voeding op de huid
 • Peeling

huidbehandeling, acnebehandeling, acne, huidverzorging, opleiding, avondles

Onze docenten

Evi Goris

“Ik had het geluk dat ik al op 11-jarige leeftijd wist dat ik schoonheidsspecialiste wilde worden”, glundert Evi Goris. Nadat Evi afstudeerde, nam ze dan ook meteen een bestaande zaak over. “Mijn job geeft me zó veel energie! Klanten voelen zich mooier en meer ontspannen na elke afspraak. Mensen gelukkig maken vind ik het leukste.”

Sinds 2008 geeft Evi haar ervaringen door aan onze studenten. “Het is fantastisch om studenten dingen aan te leren waar je zelf zo van houdt. Later uitnodigingen krijgen van studenten die gestart zijn met een eigen zaak is trouwens heerlijk. Een jaar eerder hadden ze interesse in de job en even later staan ze daar, in een eigen zaak. Toch wel knap, nee?”

Greet Vanhove

Greet Vanhove baat met veel trots haar eigen schoonheidssalon uit. Daar behandelt ze het gelaat van mannen en vrouwen. Ze kiest hierbij voor een aanpak op maat, helemaal afgestemd op het huidtype en de productvoorkeur van de klant. Verder ontspant ze haar klanten met deugddoende massages.

Hoewel Greet al 25 jaar ervaring heeft in het vak, schoolt ze zich regelmatig bij. Zo blijft ze op de hoogte van de allernieuwste technieken en schoonheidsbehandelingen. De kennis en de ervaring die Greet in de loop der jaren opdeed, deelt ze nu graag met onze cursisten.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Huidverzorging: Acne-Specialist

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Acne is een veelvoorkomend huidprobleem. Door acnebehandeling toe te voegen aan jouw aanbod als schoonheidsspecialist spreek jij een nieuwe groep van vooral jonge klanten aan. Dat is goed voor jouw zaak!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je volgt eerst de algemene cursus Schoonheidsspecialist. Deze opleiding bouwt hierop verder.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een breed gamma aan cursussen. Kijk zeker eens bij het thema Schoonheidszorgen. Daar vind je gegarandeerd vervolgopleidingen die bij je passen.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Huidverzorging: Acne-Specialist bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Huidverzorging: Acne-Specialist vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij zorgen voor de rest.

Praktijkervaring en stage

Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken? Wil je jouw nieuwe skills in de praktijk testen? Ga dan eens langs bij je favoriete schoonheidssalon, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een toffe stageplaats. Tijdens een stage behandel je acne en puistjes bij echte klanten. Je leert de werkvloer van dichtbij kennen en krikt je niveau meteen op. Enkel voordelen!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Breng ons even op de hoogte en wij voorzien de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles afrondt voor je opleiding eindigt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Huidverzorging: Acne-Specialist. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Schoonheidsspecialist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur!

huidbehandeling, acnebehandeling, acne, huidverzorging, opleiding, avondles

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is dé opleidingsspecialist in beauty, wellness, fashion en meer. Onze professionele docenten staan met twee voeten in het vak en brengen jou essentiële kennis en vaardigheden bij tijdens praktijkgerichte lessen. Dankzij onze ruime keuze aan startdata op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, start je meteen met je nieuwe carrière en bouw je snel een relevant netwerk op. Of je nu beginner of gevorderde bent, onze opleidingsconsulenten staan voor je klaar met het beste studieadvies op maat en ondersteunen je bij je leertraject. Zo behaal je het diploma dat jij nodig hebt!

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Huidverzorging: Acne-Specialist bedraagt 349.00 euro. Dit bedrag omvat een handig lesboek, de professionele begeleiding van een expert, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
huidbehandeling, acnebehandeling, acne, huidverzorging, opleiding, avondles
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Huidverzorging: Acne-Specialist

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS