Cursus

OPLEIDING

Hotelmanager

Wil jij...

 1. zelf een B&B beginnen
 2. alles leren over het reilen en zeilen in de hotelsector
 3. weten hoe je een hotel, pension of gastenverblijf succesvol managet
 4. gasten elke keer weer verwennen met een service die helemaal op-en-top is
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Hotelmanager, een beroep met toekomst!

De beste hotels bieden kwaliteit, gastvrijheid en comfort. Als Hotelmanager werk je voor en achter de schermen om deze topservice te garanderen. Sta jij te popelen om klanten comfortabele kamers en een heerlijk ontbijt voor te schotelen? Dan is deze thuiscursus jouw ticket naar een veelzijdige en winstgevende job als Hotelmanager!

Van thuis uit verdiep je jezelf in het reilen en zeilen van een succesvol hotel. Je leert alles over een efficiënte grootkeuken en een stijlvolle inrichting. Ook het financiële, boekhoudkundige aspect bestudeer je van A tot Z. Je leert redeneren en handelen als een professionele Hotelmanager.

Na deze opleiding heb jij alles in huis om een hotel optimaal te laten draaien. De 5-sterren-reviews stromen binnen!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  269.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

 hotelmanagement, hotel, hotel management, hotelmanager, hotel manager, hospitality manager, hospitality management, cursus, opleiding, leren, studeren, diploma, school, graduaat, lessen, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren, studeren, studie

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Assistent of consultant in de wereld van het hotelmanagement
 • Medewerker in een hotel, herberg of B&B
 • Zelfstandig Hotelmanager

Vaardigheden en skills

 • Het reilen en zeilen van een hotel is jouw tweede natuur
 • Samen met je team alle hotelactiviteiten coördineren
 • Correct omgaan met budgetten, leveranciers en klanten
 • Een takenplan opstellen om efficiëntie te verzekeren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De organisatie en werking van een succesvol hotel
 • De structuur van de hotelsector
 • Een succesvol team samenstellen
 • Professioneel leiding geven, managen en motiveren
 • Zorgen dat alle departementen en werknemers efficiënt functioneren
 • De kwaliteitscontrole uitvoeren
 • Netwerken met leveranciers en zakenpartners
 • Budgetten opstellen en beheren
 • Omgaan met vertrouwelijke informatie
 • Je eigen hotel of pension openen

 hotelmanagement, hotel, hotel management, hotelmanager, hotel manager, hospitality manager, hospitality management, cursus, opleiding, leren, studeren, diploma, school, graduaat, lessen, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren, studeren, studie

Onze docenten

Jeroen Offergelt

Nadat docent Jeroen Offergelt een aantal jaar in de hotelsector gewerkt had, werd de drang om een eigen zaak op te starten te groot: Patty Cake ontstond en intussen is de bakkerij uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen.
 
De knowhow en ervaring van Jeroen, maken van hem de ideale docent om de cursussen Cupcakes bakken en Eigen Cateringbedrijf te begeleiden. Hij leert de studenten van het Centrum Voor Afstandsonderwijs alles over het hoe en wat van kleurrijke gebakjes bakken en presenteren.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Hotelmanager

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Een landelijke B&B, een hip stadshotel, een levendige jeugdherberg,… Veel mensen dromen ervan om hun job vaarwel te zeggen en zelf een gastenverblijf te starten. Met deze cursus maak jij die droom eindelijk waar. Met deze cursus neem jij jouw toekomst zelf in handen. In sneltempo groei jij uit tot een echte expert in horeca en hospitality. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Hotelmanager?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Inhoudelijk is er bijna geen verschil met de groepsles Hotelmanager. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Horeca & Hospitality. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een doorknede en rasechte manager die jou via ons online leerplatform extra oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je staat er dus niet alleen voor! Als je de leerstof onder de knie hebt, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Gefeliciteerd, je bent nu de trotse eigenaar van het diploma Hotelmanager!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus samen vanuit zijn eigen ervaring in de hotelsector. De cursus bestaat uit een evenwichtige mix van theorie en oefenvragen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Hotelmanager een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Hotelmanager snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Ga eens langs bij een hotel of een jeugdherberg in jouw buurt en bied je skills als stagiair aan. Zo doe je concrete werkervaring op die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je een professioneel netwerk uit. Een stage is op die manier een handig opstapje naar een uitdagende carrière als Hotelmanager. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je kiest zelf de periode, plek en duur van de stage. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Hotelmanager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Hotelmanager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

hotelmanagement, hotel, hotel management, hotelmanager, hotel manager, hospitality manager, hospitality management, cursus, opleiding, leren, studeren, diploma, school, graduaat, lessen, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren, studeren, studie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Hotelmanager bedraagt maar 269.00 euro. Voor dit bedrag ontvang je allereerst een uitgebreid cursusboek. Verder krijg je één jaar lang praktijkgerichte online begeleiding van een absolute topdocent die al jarenlang een succesvolle patisserie runt. Daarnaast krijg je ook toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles op zak voor een goede start als Hotelmanager!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Hotelmanager

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS