Cursus

OPLEIDING

Henna Painting

Wil jij...

 1. zelf hennatattoos leren zetten
 2. ontdekken hoe je de meest sierlijke patronen, krachtige symbolen en elegante tekeningen creëert
 3. klanten elke keer weer laten schitteren met adembenemende versieringen
 4. inspelen op de groeiende vraag naar professionele hennakunstenaars

Hennakunstenaar, een beroep met toekomst!

Henna is een eeuwenoude techniek die weer helemaal in is. Wil je leren hoe je de mooiste hennaversieringen aanbrengt? En hoe je het geluk van bruiden, zwangere vrouwen en andere vrouwen in de (henna)verf zet? Schrijf je dan vandaag nog in voor deze praktijkgerichte lessenreeks!

Eerst ga je dieper in op de betekenis en tradities van henna. Je ontdekt de symboliek achter de verschillende patronen en vormen . Daarna leer je hoe je zelf je hennapasta maakt en hoe je het met de juiste techniek professioneel aanbrengt. Ook werken met cones en spuiten heeft na deze opleiding geen geheimen voor jou.

Schrijf je nu in voor deze creatieve opleiding en creëer je eigen stijl die jouw klanten betoveren.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Henna Painting

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt23/11/202007/12/202018u30 - 21u30Maa
Hasselt06/01/202120/01/202118u30 - 21u30Woe
Bruxelles / Brussel16/01/202130/01/202110u00 - 13u00Zat
Gent21/01/202104/02/202118u30 - 21u30Don
Gent22/01/202105/02/202118u30 - 21u30Vrij
Antwerpen03/03/202117/03/202118u30 - 21u30Woe
Bruxelles / Brussel04/03/202118/03/202110u00 - 13u00Don

PROGRAMMA

henna, hennapainting, hennatechnieken, opleiding, henna opleiding, traditionele henne, henna verf, hennaverf maken,

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig henna-artiest
 • Grimeur, visagist of make-upartiest met specialisatie in henna

Vaardigheden en skills

 • Jij brengt prachtige hennaversieringen aan bij je klanten.
 • Jij weet hoe je verschillende hennatechnieken professioneel toepast.
 • Je hebt je eigen stijl, waarmee je scoort op de markt.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is henna?
 • Waar komt het vandaan?
 • Symboliek en traditie
 • Grafische patronen en stijlen
 • Zelf hennapasta maken
 • Voor- en nazorg
 • Werken met spuiten en cones
 • Toepassen van verschillende hennatechnieken
 • Gelegenheidshenna: bruiloften en belly blessings

henna, hennapainting, hennatechnieken, opleiding, henna opleiding, traditionele henne, henna verf, hennaverf maken,

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Henna Painting

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Henna is al jaren enorm populair bij jong en oud. Het loont zich dan ook om deze traditionele maquilleertechniek aan jouw aanbod als visagist, grimeur of make-upartiest toe te voegen. Het is een regelrechte hit op kinderfeestjes, festivals en beautybeurzen. Verder is deze opleiding ook perfect als je vriendinnen eens wil betoveren met zelfgemaakte bodyart.
Wat is henna eigenlijk?
Henna is een plantaardige kleurstof. Het is een natuurproduct gemaakt van de blaadjes van de hennastruik. Die plant groeit in Noord-Afrika, India en het Midden-Oosten. Henna wordt al eeuwen gebruikt als verfstof.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren hennakunstenaar maakt jou stap voor stap wegwijs.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent op medestudenten en op een oefenmodel dat je zelf mee naar de les neemt. Denk daarbij aan een familielid, vriend(in) of collega. Door op echte mensen te oefenen krijg je de kleurtechnieken vlot onder de knie. Zo leer je op een speelse manier.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Make-up. Daar vind je ongetwijfeld een cursus om jezelf nog verder te specialiseren.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Henna Painting bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je start met het bekijken van de symboliek en tradities achter Henna Painting, daarna leer je zelf werken met hennaverf. In het overzicht met de startdata van de opleiding Henna Painting vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Binnenkort vind je hier meer informatie over het benodigde materiaal voor jouw lessen.

Praktijkervaring en stage

Hennakunst moet je in de vingers krijgen. Dat doe je door actief te oefenen, bijvoorbeeld tijdens een stage bij een ervaren henna-artiest in jouw buurt. Ook op grote feesten en events kan je als stagiair aan de slag. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage maak jij je eigen hennapasta en creëer jij prachtige hennatekeningen voor echte klanten. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Hennakunstenaar.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Henna Painting. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Hennakunstenaar. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

henna, hennapainting, hennatechnieken, opleiding, henna opleiding, traditionele henne, henna verf, hennaverf maken,

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor jouw opleiding Henna Painting bedraagt 199.00 euro. Dit bedrag omvat een handig lesboek per module, de professionele begeleiding van een gepassioneerd henna artiest, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
henna, hennapainting, hennatechnieken, opleiding, henna opleiding, traditionele henne, henna verf, hennaverf maken,

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Grime (Allround) bespaar je maar liefst € 258. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Grime (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Grime (Allround)

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig grimeur, bodypainter of henna-artiest
 • Visagist achter de schermen bij film, theater of tv
 • Make-upartiest bij modeshows, themafeestjes of speciale evenementen

Info over deze allround opleiding

Wil jij een belangrijke rol spelen in de wereld van film, musical, theater en televisie? Wil jij met je grimeskills acteurs spectaculaire gedaanteveranderingen laten ondergaan? Dan zit je goed met deze dynamische opleiding {$course.CourseName}.

Tijdens de modules leer je twee- en driedimensionale technieken gebruiken. Je leert verschillende materialen gebruiken om het gewenste eindresultaat te behalen. Denk hierbij aan gewone make-up, glycerineproducten, putty, latex, pruiken en haarstukken, schmink en protheses. Van kop tot teen, van bodypainting tot special fx make-up, jij doet het allemaal!

Maak van je passie je beroep en ga aan de slag in de wondere wereld van showbusiness!

Programma

Module: Catwalk & Face Painting
Module: Bodypainting
Module: Make-up Artist: Special Effects FX
Module: Henna Painting
Word Grimeur

  Diploma

  Groepsles

  820.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS