Cursus

OPLEIDING

Haken

Wil jij...

 1. alles leren over noppen, reliëfsteken, popsteken, kleurhaken en nog zoveel meer
 2. vrienden, familieleden of klanten verwennen met zelfgemaakte haakwerkjes
 3. eindelijk professioneel aan de slag met je passie en liefde voor haken
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Expert in Haken, een beroep met toekomst!

Ben je verzot op creatieve handwerkjes? Wil je graag sokjes voor kindjes maken, of leuke knuffels, en zoveel meer? Sta je te popelen om zelf aan de slag te gaan en pareltjes van patronen te maken? Ontdek dan met deze praktische thuiscursus hoe je direct kan starten en kan uitblinken met eigen haakwerkjes!

Alles wordt stap voor stap uitgelegd, zodat je vanaf de eerste pagina al kan meedoen! Leer talrijke steken en verschillende technieken en tegelijk ook je materialen kennen om vlot te haken. Van basissteken en bezemsteelhaken tot patchwork en ajour. Je wordt meegenomen in zowel de technische als ook de creatieve aspecten van haken.

Vanuit je eigen zetel thuis verzin jij de leukste én bruikbare projectjes die je ook zelf maakt!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

haken, haakexpert, wol,hobby,afstandsonderwijs,haaknaalden,vrijetijdsbeleving,haken voor beginners, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Expert in het haken
 • Bijles haken
 • Workshops haken

Vaardigheden en skills

 • Maak haakwerkjes voor jezelf, voor familie en voor vrienden als leuke, originele, bruikbare én gepersonaliseerde geschenkjes
 • Laat je inspiratie de vrije loop en verzin zelf leuke variaties op steken en werkjes
 • Gebruik het internet om nieuwe projectjes te vinden en na te maken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Benodigdheden om te haken
 • Start direct met de basissteken van haken
 • Bezemsteelhaken
 • Meerderen en minderen
 • Noppen, popcorn en pofsteken
 • Patchwork en ajour
 • Filethaken, kleurhaken en Tunisch haken
 • Reliëfsteken
 • Schelpen, kepers en bloemen
 • Trends
 • Je projectjes van A-Z afwerken

haken, haakexpert, wol,hobby,afstandsonderwijs,haaknaalden,vrijetijdsbeleving,haken voor beginners, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Haken

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die professioneel wil leren haken. Het is een echte uitlaatklep voor jouw creativiteit. Je ontwikkelt jouw haaktalent, comfortabel van thuis uit. Ideaal als je zelf graag kledingstukken maakt, én natuurlijk ook als je een centje wil bijverdienen door jouw haakwerkjes te verkopen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Kleding Maken & Ontwerpen. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een topdocent met een scherp oog voor creatief handwerk via een online platform. Deze geeft jou praktische oefeningen, creatieve uitdagingen en feedback op vraag, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf wol, haakpennen en ander haakmateriaal. In het cursusboek vind je een lijst met alle benodigdheden. Die bestel je bij een webwinkel, vind je in een hobbyshop of koop je in een speciaalzaak in jouw buurt.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Haken snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Spring eens binnen bij een creatieve hobbywinkel, toon je ontwerpen en vraag naar stagemogelijkheden. Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je een professioneel netwerk uit. Een stage is op die manier het ideale opstapje naar een mooie carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van je stage zelf bepalen. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Op het einde van je studie maak je een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt die opdracht. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Haken. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Expert in Haken. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

haken, haakexpert, wol,hobby,afstandsonderwijs,haaknaalden,vrijetijdsbeleving,haken voor beginners, centrum voor afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Haken maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een doorwinterd docent en fanatiek haakster, toegang tot extra lesmateriaal en haakinspiratie op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Haken

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS