Cursus

OPLEIDING

HR-Manager

Wil jij...

 1. de juiste mensen leren rekruteren voor alle soorten functies
 2. diepgravende sollicitatie- en evaluatiegesprekken leren voeren
 3. meer verdienen door meer verantwoordelijkheid op te nemen binnen je bedrijf
 4. jouw carrière een nieuwe wending geven door te starten als HR-Manager
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

HR-Manager, een beroep met toekomst!

Een HR-Manager is een absolute meerwaarde binnen elke firma. Met jouw sociale skills en efficiënt leiderschap draag je bij aan de motivatie van collega´s en stuur je het personeel mee in de richting die het bedrijf uitgaat.

In deze praktijkgerichte thuisopleiding leer je mensen rekruteren en motiveren. Je ontdekt hoe je een opleidingsplan uitwerkt en op welke manier je met competentiemodellen werkt. Je leert, naast belangrijke managementvaardigheden, hoe je functioneringsgesprekken voert en mensen inschat.

Met deze cursus ben je meteen klaar voor het bedrijfsleven en haal jij het beste in je werknemers naar boven!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  339.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

HR-Management, HR-Managers, personeelsmanagement, HR, human resources, personeelsbeleid, cursus, opleiding, leren, lessen, opleiding, graduaat, diploma, studeren, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • HR-Manager of HR-verantwoordelijke in eender welke organisatie of onderneming
 • Recruiter op een HR-afdeling
 • Zelfstandig HR-consultant

Vaardigheden en skills

 • Een efficiënt rekruteringsproces kunnen opzetten én uitvoeren
 • Sollicitatie- en exitgesprekken correct en professioneel kunnen afronden
 • Potentiële werknemers kunnen aantrekken
 • Bestaande werknemers kunnen motiveren en een gevoel van voldoening geven
 • De juiste persoon op de juiste plaats kunnen inzetten
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een succesvol HR-beleid?
 • Werving en selectie
 • Rekrutering en feedback
 • Onthaal van nieuwe medewerkers
 • Functieclassificatie
 • Verloning
 • Performantiemanagement en motivatie
 • Competentiemanagement
 • Learning, leertrajecten en development
 • Uitstroom van medewerker

HR-Management, HR-Managers, personeelsmanagement, HR, human resources, personeelsbeleid, cursus, opleiding, leren, lessen, opleiding, graduaat, diploma, studeren, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs

Onze docenten

Nele Belmans

Nele Belmans beschikt over een ruime ervaring binnen HR Management, training en coaching. Naast handelsingenieur, is ze gecertifieerd coach en master NLP. Gepassioneerd door bewustzijnsontplooiing en groei van het individu bouwde ze expertise op in topics als HR, communicatie, personal development, coaching, teamontwikkeling, NLP, time & stress management, leadership, wellbeing, … Haar stijl en aanpak kenmerken zich door een goede balans tussen serieus zijn en ruimte voor een lach, direct en eerlijk, resultaatgericht, dynamisch, begripvol, open, menselijk en diepgaand. Nele noemt zichzelf een explorer & meaning seeker: kwaliteiten die ze graag inzet om haar trainingen en coachings levendig en betekenisvol te houden. Een grote inspiratiebron hierin was haar 15 maanden durende reis als solo backpacker. Nele is Nederlandstalig, werkt ook in het Engels en weet zich goed uit te drukken in het Frans.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus HR-Manager

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Mensen maken het bedrijf. Dat is geen slogan, maar een waarheid als een koe. Kwalitatieve, gemotiveerde en tevreden werknemers zorgen ervoor dat alles op wieltjes loopt. Zij maken ondernemingen groot. Daarom is het dan ook enorm belangrijk om werknemers goed te omkaderen. Net dat leer je in deze cursus. Ideaal voor mensen die willen doorgroeien binnen hun bedrijf of voor ondernemers die zelf een professioneel personeelsbeleid willen opzetten.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles HR-Manager?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles HR-Manager vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Management & Bedrijfsvoering. Check zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een toegewijd docent die HR van A tot Z kent. Deze expert geeft jou praktische oefeningen, feedback op vraag en tips uit het werkveld. Zo sta jij er nooit alleen voor! Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Bravo, je ontvangt het diploma HR-Manager!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte HR-specialist, stelde de cursus op maat samen. De docent zorgde voor een gebalanceerde mix van theorie en oefeningen. Neem die oefeningen zeker eens door met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een perfect beeld van het examen.

De cursus bevat alle informatie die je nodig hebt voor een vlotte thuisstudie. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie HR-Manager een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding HR-Manager snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Elke organisatie met veel werknemers kan een hr-manager gebruiken. Kijk dus eens rond in jouw buurt en bied je knowhow als stagiair aan. Zo doe je concrete werkervaring op die mooi op je cv staat! Bovendien bouw je een netwerk van professionele contacten uit. Een stage is op die manier het optimale opstapje naar een mooie carrière als HR-Manager. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je kiest zelf de periode, plek en duur van de stage. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma HR-Manager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als HR-Manager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

HR-Management, HR-Managers, personeelsmanagement, HR, human resources, personeelsbeleid, cursus, opleiding, leren, lessen, opleiding, graduaat, diploma, studeren, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding HR-Manager slechts 339.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursusboek. Daarnaast geniet je een jaar lang van praktijkgerichte online begeleiding door een ervaren topdocent en HR-specialist. Ten slotte krijg je ook toegang tot extra interactief lesmateriaal via ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles bij de hand voor een knallende start in human resources!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over HR-Manager

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS