Cursus

OPLEIDING

Grafisch Vormgever

Wil jij...

 1. leren werken met Illustrator, InDesign en Photoshop
 2. geld verdienen met jouw creatief en artistiek talent
 3. originele affiches, flyers, visitekaartjes, magazines en uitnodigingen ontwerpen
 4. een carrièreswitch maken door te starten als zelfstandig Grafisch Vormgever
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Grafisch Vormgever, een beroep met toekomst!

Ben jij een creatieve geest met een voorliefde voor het visuele? Zin om snel de meest essentiële creatieve tools aan je wapenarsenaal toe te voegen? Genoeg van die schamele photoshop tutorials op youtube? Dan is deze thuiscursus the big picture!

De cursus combineert ontwerptheorie met technische expertise. Je gaat eerst back to basics en bestudeert de grafische oerelementen. Daarnaast ontdek je hoe je een efficiënt ontwerpproces toepast op concrete projecten. Tot slot word je heer en meester over de creatieve tools of the trade: Adobe Photoshop, InDesign en Illustrator.

Na deze cursus heb je alle fundamenten van een grafisch designer pur sang en adem je Adobe!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  585.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

<p>grafische vormgeving, grafisch ontwerp, grafisch ontwerper, grafisch vormgever, photohop, illustrator, indesign, creatief ontwerpen, cursus, opleiding, studeren, graduaat, lessen, studeren, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Grafisch vormgever bij een reclamebureau of op een marketingafdeling
 • Zelfstandig grafisch vormgever
 • Ontwerper bij een magazine

Vaardigheden en skills

 • Professioneel werken met Photoshop, InDesign en Illustrator
 • Indrukwekkende en commerciële brochures ontwerpen met InDesign
 • Trendy logo's ontwerpen met vectorbestanden in Illustrator
 • Affiches, collages, brochures, geboortekaartjes, uitnodigingen,... uit je mouw schudden. Take a pic(k)!
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Alles over Photoshop, InDesign en Illustrator
 • De werkomgeving, toolbox en toepassingsmogelijkheden
 • Je foto's bewerken en retoucheren
 • Alles over kleur, lagen en patronen
 • Image tracing, artboards en de pen tool
 • Transparantie en overvloeiïngsmodi
 • Basiscorrecties en lenscorrecties
 • Beeldmontage
 • Verscherpen en uitsnijden
 • Alles over typografie en tekst
 • Magazines, affiches en naamkaartjes ontwerpen
 • Bestanden drukklaar maken

grafische vormgeving, grafisch ontwerp, grafisch ontwerper, grafisch vormgever, photohop, illustrator, indesign, creatief ontwerpen, cursus, opleiding, studeren, graduaat, lessen, studeren, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs

Onze docenten

Stefano Falco

”Grafische vormgeving zit in mijn bloed”, zo zegt docent Stefano Falco. “Ik heb 10 jaar gewerkt als grafisch ontwerper, webdesigner en artdirector voor verschillende reclamebureaus. 15 jaar geleden heb ik dan mijn eigen communicatiebedrijf opgericht. Simultaan ben ik gestart met het geven van opleidingen aan professionals.”

“Ik ben niet alleen actief als communicatie- en ontwerpfreak, maar ben ook zanger/gitarist van de allergrappiste coverband van België: De Spikes. Muziek is voor mijn creatieve geest de broodnodige energieoplader, het is mijn tankstation. In het weekend sta ik in België en Nederland op de planken en maandag sta ik dan weer met opgeladen batterijen aan de ontwerptafel.”

Dat Stefano van alle markten thuis is, bewijst het gamma aan cursussen die hij voor zijn rekening neemt: van Webdesigner HTML5 & CSS3, over Grafische Vormgeving en Dreamweaver tot Photoshop, InDesign, Illustrator en natuurlijk Gitaarspelen voor iedereen. Hij is een echte creatieve duizendpoot die zijn grafisch en muzikaal talent maar al te graag met onze studenten deelt!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Grafisch Vormgever

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Frisse concepten, unieke ideeën, originele designs,… In deze cursus kan jij jouw creatief ei kwijt. Je gaat professioneel aan de slag met je artistiek talent. Je bereidt jezelf perfect voor op een professionele carrière in de grafische vormgeving. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Grafisch Vormgever?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Inhoudelijk is er bijna geen verschil met de groepsles Grafisch Vormgever. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Grafische Vormgeving. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd grafisch expert die jou via ons online leerplatform creatieve oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft. Je staat er dus niet alleen voor! Als je klaar bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. De cursus bestaat uit drie onderdelen: Photoshop, InDesign en Illustrator. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde technische uitleg over de software, praktische tips en uitdagende oefeningen. Overloop die oefeningen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf wel een laptop of computer en installeer de programma's Photoshop, InDesign en Illustrator. Die programma's vind je via de website van Adobe. Handig: na je thuisstudie gebruik je deze programma's om ontwerpen te maken voor je eerste klanten. Een prima investering dus! Werk je liever met de gratis proefversies van deze programma's? Volg dan de handleiding in het cursusboek.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Grafisch Vormgever snel in de praktijk omzetten? Volg dan zeker een stage. Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je cv staat. Bovendien bouw je je netwerk uit met contacten die jou misschien wel aan een job als Grafisch Vormgever helpen!

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Misschien heeft de judoclub van je gemeente een nieuwe folder nodig? Spring eens binnen en bied je grafische skills als stagiair aan. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Een stage is een handig opstapje naar een interessante carrière als Grafisch Vormgever. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Grafisch Vormgever. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Grafisch Vormgever. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

<p>grafische vormgeving, grafisch ontwerp, grafisch ontwerper, grafisch vormgever, photohop, illustrator, indesign, creatief ontwerpen, cursus, opleiding, studeren, graduaat, lessen, studeren, thuisstudie, thuis studeren, afstandsonderwijs</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Grafisch Vormgever maar 585.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een grafische goeroe en populair topdocent, toegang tot extra lesmateriaal op je online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Alles om een uitdagende en lonende carrière in grafisch design te lanceren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Grafisch Vormgever

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS