Cursus

OPLEIDING

Geschiedenis (Basis)

Wil jij...

 1. op een flexibele en snelle manier geschiedkundige basiskennis opdoen
 2. jezelf onderdompelen in de Belgische revolutie, het interbellum, de Koude Oorlog en nog zo veel meer
 3. jouw geheugen opfrissen om mee te kunnen praten met vrienden, collega’s of familieleden
 4. je kinderen helpen bij het maken van hun huiswerk
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online ondersteuning van een echte topdocent

Voorbereiding op een hogere studie als Geschiedkundige, een beroep met toekomst!

Heb jij een fascinatie voor de grote veldslagen in WOI? Vraag je je al jaren af wat er eigenlijk gebeurde tijdens de Belgische Revolutie? Of wil je eindelijk te weten komen waar het conflict tussen Israëli´s en Palestijnen eigenlijk om draait? Dan is de flexibele thuisstudie Geschiedenis (Basis) jouw ding. Perfect combineerbaar met je werk en je gezinsleven!

Op een toegankelijke manier neemt de cursus je mee op een meeslepende tijdreis doorheen de eeuwen. Je leert alles over dramatische en heroïsche gebeurtenissen die de geschiedenis letterlijk hebben veranderd. Je plaatst die gebeurtenissen ook in hun maatschappelijke context.

Na deze thuisstudie snap jij alle historische verwijzingen in films, romans of op het nieuws. Jij brengt het verleden moeiteloos in verband met hedendaagse trends en conflicten. Dat inzicht is belangrijk, want de geschiedenis herhaalt zich.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

geschiedenis, geschiedenis na WO I, eerste wereldoorlog, fascisme, nazisme, koude oorlog, geschiedenis van België, interbellum, nationalisme, imperialisme, verdrag van versailles, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Iedereen begrijpt hedendaagse gebeurtenissen beter dankzij kennis van de geschiedenis

Vaardigheden en skills

 • Je hebt inzicht in recente historische gebeurtenissen
 • Je kent de geschiedenis van België op je duimpje
 • Je kent het verschil tussen nationalisme, fascisme en communisme
 • Je weet wat de oorzaken en gevolgen zijn van WOI, WOII en de Koude Oorlog
 • Je snapt de problematiek in het Israëlisch-Palestijns conflict
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het historisch referentiekader
 • België in de 19e eeuw: revolutie en industrialisatie
 • Liberalisme, nationalisme en imperialisme
 • Culturele ontwikkelingen: van Romantiek tot Kubisme
 • Alles over de Eerste Wereldoorlog
 • Het interbellum: opkomst van het fascisme en het communisme
 • Alles over de Tweede Wereldoorlog
 • België na de oorlog
 • De Verenigde Naties en de Europese Unie
 • De Koude Oorlog
 • Israël en de Palestijnse kwestie

geschiedenis, geschiedenis na WO I, eerste wereldoorlog, fascisme, nazisme, koude oorlog, geschiedenis van België, interbellum, nationalisme, imperialisme, verdrag van versailles, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Steven Helsen

“Geschiedenis is een vak waarin tijd gemaakt moet worden voor grote verhalen die voor verwondering en nieuwsgieriheid zorgen”, meent docent Steven Helsen. Als leraar geschiedenis voor de TSO en BSO opleidingen heeft hij al heel wat studenten aan een diploma middelbaar onderwijs geholpen.
 
“Omdat ik mijn horizonten wilde verruimen, startte ik ook als docent bij het Centrum Voor Afstandsonderwijs”, vertelt Steven. “Achter die keuze sta ik nog steeds. Het mag duidelijk zijn dat lesgeven mijn passie is; een passie die ik graag deel met mijn studenten.”

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Geschiedenis (Basis)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Of je nu gewoon iets bij wil leren, je geheugen wil opfrissen of je kinderen wil helpen met hun huiswerk, met deze thuisstudie kom jij aan je trekken. Je doet geschiedkundige basiskennis op en bent in staat om mee te praten over de Eerste Wereldoorlog, het fascisme, de VN,... Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. De cursus maakt jou stap voor stap wegwijs in begrijpelijke taal.
Is de thuisstudie puur theoretisch?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je historische kennis te testen. Die oefeningen stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback.
Kan ik me ook verdiepen in andere wetenschapsvakken?
Natuurlijk! We hebben verschillende wetenschapscursussen in ons aanbod. Kies de cursus die bij je past en leer de wondere wereld waarin we leven nog beter kennen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vervolgens geef je je eigen leerproces vorm: jij kiest waar en wanneer je studeert. Dat is absolute vrijheid! Je krijgt bovendien een jaar lang online begeleiding van een ervaren geschiedenisleerkracht. Die staat je bij met tips, feedback en leuke weetjes. Als je de leerstof onder de knie hebt, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Proficiat, je ontvangt het diploma Geschiedenis (Basis)!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerd pakket. Overloop die opdrachten samen met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Geschiedenis (Basis) een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuisopleiding is een stage niet van toepassing.

Wil je tijdens het studeren toch aan de slag met de leerstof uit de cursus Geschiedenis (Basis)? Bezoek dan eens een historisch museum of kijk een boeiende geschiedkundige documentaire. Dat is zowel leerrijk als ontspannend!

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Geschiedenis (Basis). Dit diploma is het startpunt van een levenslange passie en interesse voor geschiedenis. Je tijdreis gaat door!

geschiedenis, geschiedenis na WO I, eerste wereldoorlog, fascisme, nazisme, koude oorlog, geschiedenis van België, interbellum, nationalisme, imperialisme, verdrag van versailles, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Geschiedenis (Basis) maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek met handige kaartjes, verduidelijkende foto´s en aanvullende oefeningen. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een onvervalst geschiedenisexpert. Je krijgt bovendien ook toegang tot extra informatie op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles bij de hand voor een leerrijke thuisstudie Geschiedenis (Basis)!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Geschiedenis (Basis)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS