Cursus

OPLEIDING

Gelnagels

Wil jij...

 1. zelf gelnagels leren zetten, bijwerken en verwijderen
 2. weten hoe je nagelproblemen deskundig aanpakt
 3. klanten laten schitteren met prachtige en perfecte nagels
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als schoonheidsspecialist of manicure uit te breiden
 5. een eigen nagelstudio openen in hoofd- of bijberoep

Nagelstylist, een beroep met toekomst!

Wil je zelf op een professionele manier gelnagels plaatsen? Wil je starten als succesvol nagelstylist in hoofd- of bijberoep of als werknemer? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze opleiding leer je alles over het plaatsen, bijwerken en verwijderen van gelnagels. Je doet kennis op over de handen, de opbouw van de huid en de anatomie van de nagel. Dankzij jou komen klanten met mooie en verzorgde nagels voor de dag en krijgen ze weer zelfvertrouwen. Als Nagelstylist schenkt dit veel voldoening!

Heb je al wat ervaring met het plaatsen van gelnagels en wil je graag je technieken opfrissen en/of uitbreiden? Dan kan je in het weekend ook de snelcursus Gelnagels volgen.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  4 lesuren

  595.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Gelnagels

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen23/02/201927/04/201909u00 - 13u00Zat
Gent26/02/201930/04/201918u00 - 22u00Din
Hasselt16/03/201918/05/201913u30 - 17u30Zat
Gent23/03/201901/06/201909u00 - 13u00Zat
Brugge18/04/201927/06/201918u00 - 22u00Don
Hasselt29/04/201908/07/201918u00 - 22u00Maa
Antwerpen15/07/201926/07/201909u00 - 13u00Maa
Antwerpen08/10/201910/12/201918u00 - 22u00Din

PROGRAMMA

gelnagels, nagelstyling, nagelstylist, gelnagels, nagelstudio, geltechniek, fiber glass, nailart, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, diploma, lessen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig nagelstylist
 • Medewerker in een nagelstudio of beautysalon
 • Schoonheidsspecialist of manicure gespecialiseerd in nagelstyling

Vaardigheden en skills

 • Je laat klanten stralen met prachtige, professioneel geplaatste gelnagels.
 • Je werkt heel precies en met het nodige geduld.
 • Nagelproblemen? Jij herkent ze én lost ze vakkundig op.
 • Jij geeft klanten het advies dat ze nodig hebben.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Een veilige werkomgeving
 • Theorie: hand, huid en nagel
 • Nagelziektes en afwijkingen
 • Oorzaken van nagelproblemen
 • Nagelbijters
 • Basismanicure
 • De hand- en armmassage
 • Gelnagels plaatsen
 • Het juiste advies geven
 • Start je eigen nagelstudio

gelnagels, nagelstyling, nagelstylist, gelnagels, nagelstudio, geltechniek, fiber glass, nailart, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, diploma, lessen

Onze docenten

Vanessa Bakelmans

Schoonheidsspecialiste Vanessa Bakelmans biedt al meer dan tien jaar schoonheidszorgen aan in haar beautysalon Beauty and Nails. Persoonlijke verzorging komt voor Vanessa op de eerste plaats en ze past haar werk dan ook aan aan de noden van elke individuele klant. Ze wil ook een plek bieden waar een werkende vrouw ook na een zware werkdag nog kan binnenwandelen om even te ontspannen en de stress van zich af te laten glijden.

Vanessa deelt haar kennis met de cursisten van De Schoonheidsschool en leert je de kneepjes van het vak!

Natalie Quets

Natalie Quets wist als klein meisje al dat ze nagels wilde verzorgen. Zo gezegd, zo gedaan! In 2005 startte ze haar opleiding nagelstyling en in 2007 opende ze haar eigen salon Nails & Beauty. Ze volgde regelmatig bijkomende opleidingen en breidde zo haar salon uit met andere diensten zoals ontharing, manicure, gelaatsverzorging en pedicure. Natalie doet er alles aan om haar klanten met een gelukzalige glimlach weer naar buiten te zien wandelen.

Natalie heeft al een heel aantal nagelstylistes succesvol opgeleid en hoopt haar expertise nog verder te kunnen verspreiden onder de cursisten van De Schoonheidsschool.

Anita Thielemans

Anita Thielemans is al meer dan 12 jaar actief als kunstnagelstyliste in een eigen nagelstudio "Anikaso" te Leuven.
 
Ook de extra kennis die ze opdeed tijdens haar opleidingen aan De Schoonheidsschool (Kleur- Stijl- & Imagoconsulente, Visagie, Afslankingsconsulente) deelt ze graag met klanten en cursisten. Toch is nagelstyling is altijd met stip op 1 blijven staan en die vakkennis en ervaring wilde ze dan ook graag delen met onze cursisten. Volwassen, gemotiveerde mensen opleiden tot vakbekwame nagelstylisten doet ze vol overgave, gedrevenheid en interesse.
 
"Als een cursist zich na een opleiding heeft ontpopt tot een nagelstyliste die het vak eer zal aandoen, zweef ik op wolkjes!" zegt Anita nog.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Gelnagels

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Verzorgde en mooi afgewerkte gelnagels zijn een plezier om naar te kijken. Om ze te plaatsen en verwijderen heb je natuurlijk wel de juiste skills nodig. Deze opleiding is dan ook perfect als je vriendinnen wil laten stralen, jouw aanbod als schoonheidsspecialist wil uitbreiden, of een eigen nagelstudio wil openen. Wat je toekomstdroom ook is, hier ben je aan het juiste adres!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen met een passie voor nagelstyling kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren nagelstyliste, legt de technieken stap voor stap uit.
Wat is het verschil tussen gelnagels en acrylnagels?
Gelnagels bestaan uit een stof die hard wordt met behulp van ultraviolet licht. Elk laagje gel moet dus even uitharden door je vingertoppen onder een uv-lamp te houden. Gelnagels zijn flexibel en mooi glanzend. Acrylnagels bestaan dan weer uit een poeder gemengd met een acrylvloeistof. Ze worden vanzelf hard en zijn daardoor snel te plaatsen. Acrylnagels zijn supersterk.
Oefen ik tijdens de les op echte nagels?
Ja, je zorgt vanaf de tweede les voor een model om op te oefenen. Denk daarbij aan een vriendin, familielid of collega. Zorg ervoor dat je model geen kunstnagels draagt. Het oefenmodel volgt de lessen helemaal gratis!
Hoe start ik als zelfstandig Nagelstylist?
Dat kom je te weten in ons gratis Starterslab. Deze workshop helpt jou op weg! Wil je jezelf diepgaand voorbereiden op een carrière als zelfstandig ondernemer? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak jouw sleutel tot succes.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we bieden een ruim gamma aan cursussen over Nagelstyling aan. Neem zeker eens een kijkje en word een echte nagelexpert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Gelnagels bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 4 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Het lessenpakket is intensief en praktijkgericht. Naast belangrijkste theorie over nagels en handen, ga je vooral zelf aan de slag! Na de opleiding laat jij klanten stralen. In het overzicht met de startdata van jouw opleiding Gelnagels vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief deel te nemen aan de lessen heb je je eigen schoonheidsproducten nodig. Via Schoonheidshandel bieden verschillende leveranciers kwaliteitsvolle pakketten aan scherpe groothandelsprijzen aan. Al deze voordelige pakketten zijn op maat samengesteld door jouw docent. Kies simpelweg het pakket dat het beste bij jou past! Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen te gebruiken in je eigen nagelstudio. Het is een prima investering in jouw toekomst!

Naast een pakket schoonheidsproducten heb je ook twee kleine badhanddoeken, een verlengkabel en keukenrol of kleenex nodig. Vanaf de tweede les breng je ook een oefenmodel zonder kunstnagels mee. Denk bijvoorbeeld aan een vriendin, collega, dochter of zus. Het oefenmodel volgt de lessen gratis. Jouw docent geeft je hier tijdens de eerste les meer info over.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete nagelstudio en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage krijg jij het plaatsen en verwijderen van gelnagels perfect in de vingers. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel te starten als professioneel Nagelstylist.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact op met je opleidingsconsulent om een stagecontract in orde te brengen. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Beëindig je stage voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Gelnagels. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Nagelstylist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

gelnagels, nagelstyling, nagelstylist, gelnagels, nagelstudio, geltechniek, fiber glass, nailart, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, diploma, lessen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Voor je opleiding Gelnagels betaal je 595.00 euro. In ruil krijg je een professioneel docent die jou met veel passie uitlegt hoe je prachtige gelnagels aanbrengt, het gebruik van de leslokalen en het examen op het einde van je opleiding. Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
gelnagels, nagelstyling, nagelstylist, gelnagels, nagelstudio, geltechniek, fiber glass, nailart, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs, opleiding, cursus, diploma, lessen

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 3 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Nagelstylist (Allround) bespaar je maar liefst € 245. Een echte aanrader dus!

nagelstyling, allround nagelstyling, gelnagels, nagels, nailart, nagelstylist, opleiding, lessen, school, cursus, schoonheidsschool, nagelstudio

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Nagelstylist (Allround)

nagelstyling, allround nagelstyling, gelnagels, nagels, nailart, nagelstylist, opleiding, lessen, school, cursus, schoonheidsschool, nagelstudio

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig nagelstylist
 • Medewerker in een nagelstudio of beautysalon
 • Schoonheidsspecialist of manicure gespecialiseerd in nagelstyling

Info over deze allround opleiding

Wil je graag een professionele opleiding Nagelstyling volgen? Wil je je vaardigheden (verder) ontwikkelen, een diploma behalen en starten als professioneel nagelstylist? Dan zijn deze groepslessen exact waar jij naar op zoek bent!

Het opleidingstraject bestaat uit drie modules die elk dieper ingaan op het plaatsen en bijwerken van gelnagels. Daarnaast leer je ook hoe je de leukste nagelversieringen creëert in de module Nail Art. Voor je het weet ga je als professioneel nagelstylist aan de slag en laat je elke vrouw er op haar best uitzien.

Onder begeleiding van een professional ontdek je alle tips en tricks die van jou de ideale nail artist maken die zo aan de slag kan. Schrijf je dus razendsnel in! Maar pas op: zorg dat je geen nagel breekt.

Programma

Module 1: Gellak
Module 2: Gelnagels
Module 3: Nail Art
Word Nagelstylist

  Diploma

  Groepsles

  990.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS