Cursus

OPLEIDING

Functional Training

Wil jij...

 1. klanten meer doen bewegen zonder ingewikkelde fitnesstoestellen te gebruiken
 2. de motoriek van je klanten analyseren en optimaliseren
 3. trainingsschema's op maat uitwerken
 4. nieuwe klanten aantrekken in je fitnesscentrum
 5. snel starten als zelfstandig functional trainer

Functional Trainer, een beroep met toekomst!

Sporten op zich is niet zo moeilijk: loopschoenen, badmuts of fietsbroek aan en go! Maar bewegen we wel op een correcte manier?

Steeds meer sporters, zowel beginners als doorwinterde atleten, schakelen de hulp in van een functional trainer om hun basismotoriek stevig onder handen te nemen met een trainingsschema op maat. Wil jij ook mensen leren begeleiden naar een fit en gezond leven? Dan zit je in deze opleiding helemaal op je plaats! Je leert hoe je intensief aan de kracht, stabiliteit en wendbaarheid van je klant werkt waardoor zijn of haar lichaamshouding zienderogen verbetert en de kans op blessures afneemt. Je ontdekt alles over de werking van spiergroepen en je leert de beste coaching- en motivatietechnieken toepassen.

Dankzij jouw individuele begeleiding breng je je klanten helemaal in topvorm!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  599.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Functional Training

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent15/10/202017/12/202018u30 - 21u30Don
Hasselt02/03/202118/05/202118u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

opleiding, cursus, avondschool, volwassenenonderwijs, groepsles, functional training, functional trainer

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig functional trainer
 • Functional trainer in een fitnesscentrum
 • Bewegingscoach in een gezondheidscentrum

Vaardigheden en skills

 • Je kan samen met je klant realistische doelen opstellen en verwachtingen bijsturen
 • Je kan een persoonlijk trainingsschema opstellen op maat van je klant
 • Je weet hoe je je klant het beste motiveert om vol te houden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Het menselijk lichaam en het effect van beweging
 • Spiergroepen trainen
 • Wendbaarheid, snelheid en kracht
 • Core stability
 • Trainingsmateriaal
 • Intakegesprekken afnemen
 • Coaching- en motivatietechnieken
 • Trainingsschema's opstellen
 • Vorderingen opvolgen
 • Starten als zelfstandig functional trainer

opleiding, cursus, avondschool, volwassenenonderwijs, groepsles, functional training, functional trainer

Onze docenten

Karen Van Hoye

Karen Van Hoye is docente bewegingswetenschappen aan de Fontys Sporthogeschool. Ze heeft een doctoraat in de bewegingswetenschappen aan de KU Leuven, waar ze ook onderzoeken doet. Volgens de resultaten van haar laatste onderzoek ontbreekt het mensen vaak aan motivatie om effectief de stap te zetten om meer aan lichaamsbeweging te doen. Een personal coach kan hierbij een flinke duw in de rug zijn!
 
Een aantal jaar geleden is Karen dan ook gestart als personal coach en indoor cycling instructor. Daarnaast doceert ze ook de cursus Personal Coach aan het Centrum Voor Avondonderwijs, waar ze andere mensen haar passie bijbrengt. Daarbij ligt de focus vooral op gedragsverandering en de manier waarop je mensen kan stimuleren om op een gezonde en duurzame manier te leven.

Sven Schoutteten

Sven behaalde een Bachelor Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie aan de Hogeschool Gent in 2001. Hij was actief en competitief in de volgende sporten: wielrennen en voetbal. Op heden tennis in competitieverband. Tijdens de schoolvakanties gaat hij mee als wielerverzorger. De teams waar hij werkzaam is/was: Soenens Wielerteam, MrBookmaker, Unibet.com, Phonak Cycling Team, BMC Racing Team, Team Roth en de nationale ploeg van de USA en Zwitserland.
Daarnaast geeft Sven persoonlijk sportadvies aan verschillende sporters (voetballers, wielrenners, tennissers, bergbeklimmers, mensen die een sportuitdaging zijn aangegaan). Dit gaat van sporters begeleiden op trainings- en voedingsadvies, tot hen begeleiden tijdens hun krachttrainingen en/of snelheidstrainingen over blessures preventief behandelen en effectief behandelen via core stability, vacussage, kinesiologie.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Functional Training

Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren functional trainer, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, je leert actief verschillende coachingtechnieken die je na de opleiding meteen in de praktijk toepast.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Sport en vind een specialisatiecursus die bij jou past. Kies voor een thuisstudie of voor een groepsles. Of schrijf je in voor één van onze allroundopleidingen. Die allesomvattende cursussen maken van jou meteen een echte vakexpert.
Wanneer krijg ik alle praktische info over mijn inschrijving?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je meteen een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding. Ook op je persoonlijk studentenprofiel vind je alle info terug.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Functional Training bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Tijdens de lessen leer je eerst alles over het lichaam in beweging en leer je zelf trainingsschema's opstellen. Aan het einde van de cursus ben jij in staat je klanten te begeleiden naar een fitter en gezonder leven. In het overzicht met de startdata van deze opleiding vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

De docent voorziet ondersteunend les materiaal op jouw eCampus. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete fitness- of gezondheidscentrum en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage begeleid je echte klanten en leer je elke dag nog iets nieuws bij over coaching. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel{$course.Profession}.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Functional Training. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Functional Trainer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen.

opleiding, cursus, avondschool, volwassenenonderwijs, groepsles, functional training, functional trainer

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor je opleiding Functional Training betaal je 599.00 euro. Dit bedrag omvat de lessen, de professionele begeleiding van een absolute topcoach, het gebruik van de lokalen en het examen. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
opleiding, cursus, avondschool, volwassenenonderwijs, groepsles, functional training, functional trainer
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS