Cursus

OPLEIDING

Frituuruitbater

Wil jij...

 1. weten hoe je een succesvolle frituur uit de grond stampt
 2. alles leren over snacks, sauzen, oliën en baktemperaturen
 3. je carrière een nieuwe wending geven door zelf een frituur of een friettruck te openen
 4. geld verdienen door de allerbeste frietjes van je dorp of stad te bakken
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Frituuruitbater, een beroep met toekomst!

België is natuurlijk hét frietjesland bij uitstek. Een goede frituur staat dan ook garant voor een grote omzet! Dankzij deze praktijkgerichte opleiding leer je alle kneepjes van het vak en maak je in geen tijd van jouw frituur een groot succes!

In veel frituren is het vaak over de koppen lopen, er is dan ook een grote vraag naar vakbekwame frituuruitbaters. Wil je graag de stap zetten naar de uitbouw van een eigen frituur in een vast pand of wil je met een frietkraam op markten en evenementen staan? Dan krijg je dankzij deze opleiding frituuruitbater alle kennis die je nodig hebt onder de knie. Deze opleiding is dan ook volledig op maat van iedereen die op een professionele manier een frituur wil uitbaten.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

289.00 245.65 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

frituuruitbater, friturist, frieten, friet, frietkraam, frietkot, frituur, aardappel, olie, vet, saus, snacks, hygiënemaatregel, brandpreventie, infrastructuur, voedselveiligheid, baktemperatuur, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig frituuruitbater
 • Medewerker in een frituur of snackbar

Vaardigheden en skills

 • Jij hebt alle kennis en vaardigheden om een eigen frituur te starten.
 • Een grote puntzak met knapperige, goudbruine frietjes? Daar zorg jij voor!
 • Jij weet hoe je snel, veilig én hygiënisch werkt.
 • Jij lokt klanten van heinde en verre naar jouw frietkraam.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Warenkennis en grondstoffen
 • Frituurolie, vet en baktemperatuur
 • Soorten friteuses
 • Bijproducten, snacks en sauzen
 • Een professionele infrastructuur
 • Het inrichten van de afwasruimte
 • Wettelijke toepassingen
 • Hygiëne en brandpreventie
 • Psychologische aspecten van het beroep
 • Je toekomstmogelijkheden als zelfstandig frituuruitbater

frituuruitbater, friturist, frieten, friet, frietkraam, frietkot, frituur, aardappel, olie, vet, saus, snacks, hygiënemaatregel, brandpreventie, infrastructuur, voedselveiligheid, baktemperatuur, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Tinne Sterckx

Bijna 10 jaar geleden heeft onze docente Martine Sterckx haar eigen zaak opgestart waarbij ze cliënten helpt bij het verwerken van trauma’s en bij het omgaan met ADHD, psychologische en/of lichamelijke klachten. Al die ervaring heeft zij gebundeld in haar cursus Bewustzijnscoach.
“Met praktische voorbeelden leg ik aan de cursisten uit hoe ze E.F.T. (Emotional Freedom Techniques) of Psych-K kunnen aanwenden om mensen met persoonlijke problemen te helpen”, zo legt Martine uit. “Ook bekijken we angst als belangrijke oorzaak van spanningen en leer ik de cursisten hypnotherapie aan.”
Maar je kan ook voor een compleet andere soort cursus bij Martine terecht, meer bepaald voor de opleiding Frituuruitbater, een expertise die ze in een ander leven heeft opgedaan. Ze helpt je hierbij een eigen zaak op te starten en te runnen, want er komt meer bij kijken dan alleen maar ze bruin te bakken!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Frituuruitbater

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Frietjes blijven voor Belgen het populairste fastfood. Je hebt het zelf vast en zeker al gemerkt: vaak staan mensen tot op straat aan te schuiven bij de frituur. Tijd om je graantje, of misschien beter je frietje, mee te pikken! Met deze thuisstudie stoom jij jezelf namelijk klaar om zelf een frituur te openen. Alles komt aan bod: snacks, sauzen, baktemperaturen,… Jij bakt binnenkort de beste frietjes van je dorp of je buurt!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen bij een ervaren friturist. Daar pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Horeca & Hospitality. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een ervaren friturist, stelde het cursusmateriaal samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Frituuruitbater een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Heb je zin om tijdens je opleiding werkervaring op te doen? Wil je weten hoe het er echt aan toegaat in een frituur? Loop dan stage bij een ervaren friturist. Je doet zo concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Een stage is zo jouw springplank naar een fantastische toekomst als Frituuruitbater! Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Frituuruitbater. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Frituuruitbater. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

frituuruitbater, friturist, frieten, friet, frietkraam, frietkot, frituur, aardappel, olie, vet, saus, snacks, hygiënemaatregel, brandpreventie, infrastructuur, voedselveiligheid, baktemperatuur, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Frituuruitbater maar 245.65 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Frituuruitbater

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS