Cursus

OPLEIDING

Frans (Gevorderden)

Wil jij...

 1. jouw kennis van het Frans perfectioneren
 2. jezelf in alle soorten situaties vlot en zelfzeker in het Frans uitdrukken
 3. de taal zo goed beheersen dat je ze overal, ook op het werk, spontaan kan gebruiken
 4. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier
 5. genieten van online begeleiding door een enthousiaste taaldocent

Franssprekende Professional, een beroep met toekomst!

Wil je je kennis van het Frans opfrissen? Is het tijd om je Frans van onder het stof te halen? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Tijdens deze praktijkgerichte thuiscursus til je je Frans naar een hoger niveau. De cursus verdiept en verbreedt. Je leert Frans spontaan, professioneel en foutloos spreken en schrijven. Je leert Franstalige artikels en rapporten tot in detail te begrijpen. Je leert Franstaligen prima verstaan en deinst niet langer terug voor een complex gesprek.

Na deze opleiding beheers je Frans op een professioneel niveau, namelijk niveau B1-B2 volgens het Europese referentiekader. Hierdoor vind je sneller een droomjob of klim je sneller op in je huidig functie! Schaaf je Frans dus snel bij! Vas-y!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

frans, frans leren, frans spreken, frans schrijven, frans voor gevorderden, frans gevorderden, cursus, opleiding, thuisstudie, afstandsonderwijs, leren, studeren, thuis studeren, graduaat, diploma, lessen, school

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer in een bedrijf met Franstalige klanten en partners
 • Medewerker in een reisbureau of bij een reisorganisatie
 • Toeristisch medewerker of gids

Vaardigheden en skills

 • Foutloos Frans schrijven en lezen
 • Perfect Frans spreken? Jij kan het!
 • Jezelf in verschillende situaties, zowel professioneel als privé, correct in het Frans uitdrukken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Praten over je vakanties en reizen
 • Over anderen praten, beschrijvingen, etc.
 • Mijn thuis beschrijven
 • Op zoek naar werk: jouw CV en motivatiebrief
 • Een probleem uitleggen
 • Praten over je cultuur, je kindertijd, het verleden
 • Toekomstplannen, je ideeën formuleren
 • Een brief schrijven
 • ...

frans, frans leren, frans spreken, frans schrijven, frans voor gevorderden, frans gevorderden, cursus, opleiding, thuisstudie, afstandsonderwijs, leren, studeren, thuis studeren, graduaat, diploma, lessen, school

Onze docenten

Liesbeth De Raedt

Liesbeth De Raedt is je persoonlijke begeleider tijdens de opleidingen Frans, Nederlands en Spaans. Vijftien jaar geleden is ze afgestudeerd als romaniste aan de universiteit van Leuven. Vrij snel stapte ze in het onderwijs en had ze de smaak te pakken gekregen. Eerst stond ze enkele jaren in het middelbaar om dan naar het volwassenenonderwijs en het hoger onderwijs over te stappen.
 
"De tien jaar ervaring in verschillende types onderwijs hebben me in staat gesteld om zelf cursussen te beginnen schrijven, met de bedoeling zo resultaatgericht mogelijk te werken", zegt Liesbeth. "De jaren die ik als zelfstandige taaldocente in bedrijven heb gewerkt, hebben hierbij geholpen."
 
Via een privé-taalschool gaf ze intensieve taalbaden en korte stoomcursussen. De aanpak in bedrijven leerde haar doelgericht en snel te werken. Liesbeth vindt dat studies combineren met een job en je privéleven een zware opdracht is. Ze wil dus liever zo weinig mogelijk tijd verspillen en zich richten op wat je écht moet kunnen en kennen.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Frans (Gevorderden)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Met deze opleiding perfectioneer jij jouw kennis van het Frans: van je uitspraak tot je schrijfvaardigheid. Alles komt aan bod. Ideaal als je de taal wil beheersen als een echte moedertaalspreker!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Ja, je volgt best eerst de thuisstudie Frans (Intermédiaire).
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding schrijf en spreek je Frans alsof het je moedertaal is. Ook jouw uitspraak is perfect. Je leest als een sneltrein. Je verstaat zelfs Franse dialecten. Jij trekt overal je plan!
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd, op je werk of op reis zoveel mogelijk Frans. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Frans. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. Het handboek en de papieren versie van de cursus gaat onmiddellijk op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je maar wil. Een gepassioneerd romaniste begeleidt bovendien jouw leerproces. Zo sta jij er nooit alleen voor! Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Gefeliciteerd, je ontvangt het diploma Frans (Gevorderden)!

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket en audiomateriaal via eCampus. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Dat is een goede voorbereiding op het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Frans (Gevorderden) een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Zet je kennis uit de opleiding Frans (Gevorderden) al tijdens het studeren om in de praktijk! Volg bijvoorbeeld een leerrijke stage bij een onderneming of organisatie met Franstalige klanten of partners. Een stage is de perfecte manier om je Frans actief te oefenen en te verbeteren. Je bouwt bovendien ook aan een professioneel netwerk. Spreek dat netwerk na je stage aan om snel een leuke nieuwe baan te vinden.

Kies zelf de plek, periode en duur van de stage. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Samen met je stagegever leg je in dit contract een paar praktische afspraken vast. Bezorg ons zeker het ingevulde document. Daarna ga je tot maximaal 300 uur als stagiair aan de slag. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Frans (Gevorderden). Hiermee toon je jouw taalvaardigheid aan en solliciteer je meteen voor een internationale topjob in alle soorten sectoren.

frans, frans leren, frans spreken, frans schrijven, frans voor gevorderden, frans gevorderden, cursus, opleiding, thuisstudie, afstandsonderwijs, leren, studeren, thuis studeren, graduaat, diploma, lessen, school

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Frans (Gevorderden) maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursuspakket mét audio-ondersteuning. Daarnaast krijg je via Skype 4 uur intensieve begeleiding van een topdocent met een hart voor de Franse taal. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Ten slotte krijg je ook toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties! Zo heb je alles op zak om je Frans op een snelle en efficiënte manier bij te schaven!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
frans, frans leren, frans spreken, frans schrijven, frans voor gevorderden, frans gevorderden, cursus, opleiding, thuisstudie, afstandsonderwijs, leren, studeren, thuis studeren, graduaat, diploma, lessen, school
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Frans (Gevorderden)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS