Cursus

OPLEIDING

Food- en Productfotografie

Wil jij...

 1. verrukkelijke gerechtjes en andere producten perfect op beeld leren vastleggen
 2. jouw foodposts op Instagram of op je blog naar een hoger niveau tillen
 3. weten hoe je varieert met belichting, lay-out en kadrering
 4. meer verdienen door jouw aanbod als fotograaf uit te breiden
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een echte topfotograaf

Food- en Productfotograaf, een beroep met toekomst!

Ben jij een foodie met een passie voor fotografie? Heb je een eigen blog of webshop en wil je jouw producten extra in de verf zetten? Met deze opleiding food- en productfotografie geef je jouw foto's net dat tikkeltje meer.

In deze cursus kom je te weten hoe je met de juiste camera-instellingen en belichten jouw producten een uitzonderlijk cachet geeft. Je leert hoe je contrast en diepte in je foto's brengt en hoe je zorgt voor een realistische kleurweergave. Kan je niet wachten om foto's te maken die klanten aantrekken en meteen doen watertanden? Schrijf je dan vandaag nog in!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

foodfotografie, fotografie, centrum voor avondonderwijs, cursus, opleiding, foto

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Productfotograaf
 • Food fotograaf
 • Food blogger

Vaardigheden en skills

 • Jij weet hoe je aan de hand van compositie en lichtinval producten en gerechten tot hun recht laat komen.
 • Jij hebt alle technische skills om jouw creativiteit optimaal te vertalen in prachtige foto's.
 • Jouw foto's zijn zo klaar voor op een webwinkel of je eigen blog en trekken zonder twijfel veel nieuwe volgers.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe een verhaal brengen met je foto's?
 • Correct gebruik van professioneel lichtmateriaal
 • De juiste camera-instellingen kiezen
 • Nabewerking en retouchering foto's
 • Contrast en diepte in je foto's brengen
 • Food- en productstyling
 • Werken met verschillende onder- en achtergronden
 • Compositie
 • Exporteren van foto's in juiste formaten

foodfotografie, fotografie, centrum voor avondonderwijs, cursus, opleiding, foto

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Food- en Productfotografie

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Professionele product- en foodfoto´s hebben altijd een unieke feeling. Daar is natuurlijk een reden voor: de foto´s moeten zelfs de meest veeleisende shopaholic of Bourgondiër in een oogopslag aanspreken. Dankzij deze thuisstudie krijg ook jij die feeling in je vingers. Ideaal als je jouw aanbod als fotograaf wil uitbreiden of je eigen producten en gerechtjes op beeld wil vastleggen.
Moet ik al met mijn fototoestel kunnen werken?
Iedereen kan deze opleiding volgen, zelfs als je nog nooit een digitale camera hebt vastgehad. Jouw cursus maakt je stap voor stap wegwijs!
Kan ik een camera huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als fotograaf is het belangrijk om je eigen camera te hebben. Enkel zo leer je het toestel door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte fotograaf.
Welke camera raden jullie aan?
Bijna alle spiegelreflexcamera´s die je in de winkel vindt, zijn degelijke toestellen. Of je nu fotografeert met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro: de leerstof van deze cursus en de principes van de fotografie blijven hetzelfde. Bepaal dus zelf wat je aan een camera wil uitgeven. Laat je bij de keuze voor een bepaald merk of type door een winkelbediende adviseren.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Fotografie & Media. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je krijgt de cursus Food- en Productfotografie binnen een week na inschrijving thuisgestuurd en kan dan meteen beginnen met studeren. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt ontvang je het diploma!

 

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, technische oefenvragen en creatieve opdrachten samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefenvragen en opdrachten zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf wel een systeem- of spiegelreflexcamera.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Food- en Productfotografie in de praktijk omzetten? Volg dan een stage. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je ook je kansen om aan de slag te gaan als Food- en Productfotograaf.

Je mag de periode, plek en duur zelf kiezen. Heb je je ideale stageplaats gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Zo ben je helemaal vertrokken voor je toekomstige carrière als Food- en Productfotograaf.

Examen en diploma

Na het instuderen van je cursus leg je het examen Food- en Productfotografie af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Food- en Productfotografie. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als Food- en Productfotograaf. Wil je als zelfstandige starten en succesvol je business verwezenlijken? Schrijf je dan in voor de gratis opleiding Starterslab waarin je handige tips & tricks voorgeschoteld krijgt om snel je eigen zaak te starten, strategisch de markt te veroveren en uit te groeien tot topondernemer.

foodfotografie, fotografie, centrum voor avondonderwijs, cursus, opleiding, foto

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Food- en Productfotografie maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
foodfotografie, fotografie, centrum voor avondonderwijs, cursus, opleiding, foto
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS