Cursus

OPLEIDING

Florist: Bruidsboeketten

Wil jij...

 1. ontdekken hoe je de mooiste bloemencombinaties maakt
 2. leren hoe je een handgebonden bruidsboeket samenstelt
 3. jouw vaardigheden als florist uitbreiden door te specialiseren in bruidsboeketten
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s

Florist, een beroep met toekomst!

Een huwelijk is niet compleet zonder bloemen. Ze fleuren de omgeving op in geuren en in kleuren. Ze zetten het bruidskoppel op de mooiste dag uit hun leven in de bloemetjes, zowel letterlijk als figuurlijk!

Maar hoe maak je nu de mooiste bloemencombinaties? Hoe zorg je ervoor dat de vrouwelijke gasten om het bruidsboeket vechten? Hoe maak je van een bruiloft niet alleen de mooiste dag van het bruidskoppel, maar ook van de gasten? Je begint met deze cursus Bruidswerk natuurlijk!

De cursus richt zich vooral op floristen, maar ook mensen met een passie voor bloemschikken kunnen er heel wat mee bijleren. Let wel op: Voor je deze cursus aanvangt, is een basiskennis van bloemschikken vereist.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  239.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

bruidsboeket maken, florist, huwelijk, bruid, bruidegom, bloemen, bloemschikken, trouw, trouwen, trouwring

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Florist bruidsboeketten
 • Medewerker bloemenwinkel
 • Assistent weddingplanner (decoratie)

Vaardigheden en skills

 • Indrukwekkende bruidsboeketten en corsages maken
 • Een handgebonden of draadgebonden bruidsboeket maken? Jij kan het allemaal
 • Passende bloemdecoraties voor op de bruidswagen, in de feestzaal en in de kerk voorzien
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je toekomstmogelijkheden als florist
 • Start je eigen bloemenzaak
 • Bruidsboeketten en corsages
 • Het handgebonden bruidsboeket
 • Het boekethoudertje (oasis bridy)
 • Het draadgebonden bruidsboeket
 • Alternatieven voor bruidsboeket
 • Suite of bruidsstoet
 • Bloemdecoraties op bruidswagen
 • Kerkdecoratie en versiering feestzaal

bruidsboeket maken, florist, huwelijk, bruid, bruidegom, bloemen, bloemschikken, trouw, trouwen, trouwring

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Florist: Bruidsboeketten

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
In deze thuisstudie leer jij hoe je prachtige bruidsboeketten samenstelt, helemaal op maat van het verliefde paar. Klassiek en wit? Creatief en kleurrijk? Jij hebt het binnenkort in de vingers. Ideaal voor bloemisten die hun aanbod willen uitbreiden, of voor iedereen die een centje wil bijverdienen met zijn of haar groene vingers!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen in een bloemenwinkel. Daar pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Natuur. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf wel verse bloemen en materiaal om te bloemschikken. Op het einde van de cursus vind je een handig overzicht van de benodigdheden. Om dat materiaal aan te kopen ga je langs bij een speciaalzaak in jouw buurt.

Praktijkervaring en stage

Heb je zin om tijdens je thuisstudie extra praktijkervaring op te doen? Wil jij je groene vingers aan het werk zetten? Loop dan stage bij een ervaren florist, bij een bloemenwinkel of bij een tuincentrum in jouw buurt. Zo doe je relevante werkervaring op die mooi op je cv staat! Daarnaast bouw je ook een professioneel netwerk uit. Een stage is zo een prima opstapje naar een bloeiende carrière als Florist. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze overeenkomst vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je loopt in totaal maximaal 300 uur stage. Zorg ervoor dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Op het einde van je studie maak je een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt deze opdracht. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Florist: Bruidsboeketten. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Florist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

bruidsboeket maken, florist, huwelijk, bruid, bruidegom, bloemen, bloemschikken, trouw, trouwen, trouwring

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Florist: Bruidsboeketten 239.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van je docent gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
bruidsboeket maken, florist, huwelijk, bruid, bruidegom, bloemen, bloemschikken, trouw, trouwen, trouwring
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Florist: Bruidsboeketten

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS