Cursus

OPLEIDING

Fibromyalgie Massage

Wil jij...

 1. pijn verlichten dankzij beweging, voeding en massages
 2. klanten begeleiden naar een aangenaam en dragelijk leven
 3. meer klanten aanspreken door jouw aanbod als coach, therapeut of masseur uit te breiden

Massagetherapeut, een beroep met toekomst!

Fibromyalgie is een ziektetoestand die gekenmerkt wordt door pijn aan bind- en spierweefsel. In deze dynamische opleiding leer je eerst de oorzaken en symptomen herkennen, om ze achteraf te behandelen. Dit zowel vanuit de Oosterse als de Westerse benadering. In een speciaal ingericht lokaal met professionele massagetafels ontdek je hoe functionele massages, of fibromyssages, specifieke pijnpunten of tenderpoints verlichten. Maar ook hoe voeding, slaap en bewegingsoefeningen bijdragen tot een comfortabeler leven.

Schrijf je snel in, zorg voor een voelbare verbetering in de levenskwaliteit van je klanten en tover elke keer weer een glimlach op hun gezicht!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  279.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Fibromyalgie Massage

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen05/09/202003/10/202014u00 - 17u00Zat
Hasselt19/10/202016/11/202018u30 - 21u30Maa
Bruxelles / Brussel21/11/202019/12/202010u00 - 13u00Zat
Hasselt17/01/202114/02/202110u00 - 13u00Zon
Gent05/03/202102/04/202110u00 - 13u00Vrij
Brugge05/03/202102/04/202118u30 - 21u30Vrij

PROGRAMMA

fybromyalgie massage spierpijn massagetechnieken voedingsadvies bewegingsadvies fibromyssage fibromissage

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig masseur gespecialiseerd in fibromyssages
 • Gezondheidsconsulent met specialisatie in fibromyalgie

Vaardigheden en skills

 • Jij herkent de symptomen van fibromyalgie.
 • Jij geeft je klanten gepast voedings- en bewegingsadvies.
 • Met behulp van doelgerichte fibromyssages verlicht je de pijn van je patiënten.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is fibromyalgie?
 • Oosterse en Westerse benadering
 • Het belang van voeding bij fibromyalgie
 • Verschillende massagetechnieken
 • Bewegingsadvies + aanleren bewegingsoefeningen
 • Het belang van slaap
 • Voedingstips en relaxatieoefeningen

fybromyalgie massage spierpijn massagetechnieken voedingsadvies bewegingsadvies fibromyssage fibromissage

Onze docenten

Paul Verhoeven

Hoofddocent

Wie Paul Verhoeven zegt, zegt ervaring; en omgekeerd. Vijfenveertig jaar geleden begon hij als jonge knaap als zelfstandig kinesitherapeut en bleef zich ondertussen bijscholen in nieuwe technieken. Halverwege de jaren negentig opende Paul ook nog eens een eigen fitnesszaak en een saunacentrum waar relaxmassages centraal stonden.

Inmiddels is hij zelf een autoriteit op vlak van massagetherapie, sportmassage en lymfedrainage. Hij kent het menselijk lichaam letterlijk langs binnen en buiten en geeft zijn kennis met veel passie voor het vak door aan onze cursisten.

"De nadruk ligt hier op actief, want ik kan het moeilijk laten om mensen te masseren," zegt Paul. "Het geeft hen voldoening en mezelf nog meer. Voorlopig denk ik dus nog niet aan stoppen."

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Fibromyalgie Massage

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Fibromyalgie is een aandoening die jammer genoeg heel wat mensen treft. Er is dan ook vraag naar professionele behandelingen om het ongemak en de pijn die met deze aandoening gepaard gaan te verlichten. Net daar focust deze opleiding op. Perfect voor wie mensen met fibromyalgie wil begeleiden naar een aangenamer en comfortabeler leven!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Jouw docent, een ervaren massagetherapeut, legt de leerstof stap voor stap uit.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut, vanaf les één oefen je actief op je medestudenten. Door op echte mensen te oefenen krijg je de technieken vlot onder de knie. Bovendien krijg je natuurlijk ook voldoende theoretische kennis mee om je aanpak te verfijnen en te personaliseren.
Focust deze opleiding enkel op massages?
Naast pijnverlichtende massagetechnieken komen ook voedingstips, bewegingstips en relaxatieoefeningen aan bod. Al deze elementen zijn belangrijk om fibromyalgiepatiënten op een volwaardige manier verder te helpen.
Zijn fibromyalgie massages een vorm van geneeskunde?
Fibromyalgie massages zijn een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een Massagetherapeut beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons aanbod aan cursussen rond het thema Massagetechnieken en je vindt ongetwijfeld een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Fibromyalgie Massage bestaat uit 5 praktijkgerichte lessen die elk 3 uur duren. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Fibromyalgie Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng massageolie, vier grote donkere badhanddoeken, een hoeslaken voor één persoon en een dekentje mee naar de les. Jouw docent voorziet de rest.

Wil je thuis graag actief oefenen? Wil je na je opleiding meteen starten als professioneel masseur? Dan loont het zich om vrijblijvend eigen materiaal aan te kopen. Jouw docent stelde precies daarom enkele uitgebreide pakketten met kwaliteitsvolle massageproducten samen. Via Beautyblue koop je zo´n pakket aan aantrekkelijke groothandelsprijzen. Elk pakket bevat alles wat je tijdens de les nodig hebt: van olie tot voetenrol. Elk pakket is geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te verwennen. Het is een prima investering in jouw toekomst. Een echte aanrader!

Praktijkervaring en stage

Massagetechnieken moet je in de vingers krijgen. Dat doe je door actief te oefenen, bijvoorbeeld tijdens een stage in jouw favoriete massagesalon. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage verlicht je de pijn bij echte klanten. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Massagetherapeut.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Fibromyalgie Massage. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Massagetherapeut. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

fybromyalgie massage spierpijn massagetechnieken voedingsadvies bewegingsadvies fibromyssage fibromissage

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor je opleiding bedraagt 279.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren massagetherapeut, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het praktijkexamen dat je aflegt op het einde van je cursus Fibromyalgie Massage.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
fybromyalgie massage spierpijn massagetechnieken voedingsadvies bewegingsadvies fibromyssage fibromissage
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS