Cursus

OPLEIDING

Elektricien

Wil jij...

 1. jezelf snel maar grondig scholen om als elektricien aan de slag te gaan
 2. jezelf van thuis uit en op eigen tempo voorbereiden om je vestigingsattest bij de Centrale Examencommissie te behalen
 3. online begeleiding op vraag krijgen van een ervaren elektricien
 4. je carrière een nieuwe wending geven op een snelle en efficiënte manier

Elektricien, een beroep met toekomst!

Wil jij weten waar de lamp brandt? Of wil je ontdekken met welke reglementen je rekening houdt als zelfstandig Elektricien? Onze thuiscursus is de ideale weg richting een carrière met power.

De vraag naar goede en betrouwbare elektriciens is groot. Wie in deze sector aan de slag wil, gaat dus zeker een mooie loopbaan tegemoet. Het boeiende beroep van elektricien is beschermd in België. Je hebt dus een officieel vestigingsattest nodig als zelfstandige. Beschik je al over de praktische vaardigheden, maar wil je nu ook het diploma behalen? Onze thuiscursus Elektricien is de perfecte voorbereiding om jouw examen bij de overheid af te leggen!

Bestel nu jouw unieke thuiscursus voor een flitsende toekomst!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Attest

  Thuisstudie

  6-9 maanden

  419.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

elektricien, elektrotechniek, knelpuntberoep, vestigingsattest, centrale examencommissie, erkend diploma, beschermd beroep, domotica, verlichting, elektriciteit, elektrische installaties, aannemer, bouwsector, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwi

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig elektricien
 • Elektricien in een bouwbedrijf
 • ...

Vaardigheden en skills

 • De verschillende materialen, systemen en installaties? Jij kent ze én kan ze hanteren
 • De opbouw van elektronische apparaten en schakelingen begrijpen en er vlot mee aan de slag gaan
 • Je officiële vestigingsattest behalen en jezelf registreren als erkend Elektricien
 • Je weet hoe je je eigen zaak uitbouwt en de eerste klanten werft
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Contracten opstellen en nakomen
 • Vergunningen en reglementeringen in orde maken
 • Leer de verschillende materialen
 • Veiligheid in de woning
 • Het ontwerpen van een elektrische installatie
 • Materiaalkeuze en kostenraming
 • De elektrische stroomkring
 • Warmteontwikkeling via elektrische stroom
 • Magnetisme en elektromagnetisme
 • Starten als erkend elektricien als zelfstandig of in bijberoep
 • Je officiële vestigingsattest behalen

elektricien, elektrotechniek, knelpuntberoep, vestigingsattest, centrale examencommissie, erkend diploma, beschermd beroep, domotica, verlichting, elektriciteit, elektrische installaties, aannemer, bouwsector, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwi

Onze docenten

Hans Van Winckel

Hans Van Winckel is docent van de opleidingen Elektrotechnieken en Elektrotechniek voor de Doe-het-Zelver.
 
Hans heeft een erg veelzijdige carrière achter de rug. Na zijn studies is hij begonnen als leerkracht secundair onderwijs, waar hij zowel de technische en de praktijkgerichte vakken elektriciteit en technologische opvoeding heeft gegeven.  Daarna werd hij ook domeinverantwoordelijke en verantwoordelijke van het financieel beheer binnen dezelfde school. Vandaag de dag ben is Hans technisch coördinator van de Go! Scholengroep in Antwerpen, waar ik mee de werven opvolg in het kader van technieken en preventie. Daarnaast geef ik ook het vak elektriciteit (BA4 – BA5) aan de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg.
 
Hans is enorm gedreven en gepassioneerd om mensen dingen bij te leren:  “Fantastisch! Het is gewoon geweldig om volwassenen iets te kunnen laten bijleren zodat ze bijvoorbeeld zelf elektriciteit kunnen leggen, of om hen een nieuwe wending in hun loopbaan te kunnen geven.”

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Elektricien

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Elektricien. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefenvragen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefenvragen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo weet je meteen of je klaar bent voor het examen van de Centrale Examencommissie.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Elektricien af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je getuigschrift Elektricien en kan dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige starten, dan vormt deze opleiding de perfecte voorbereiding op het examen bij de Centrale Examencommissie. Daarnaast heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

Na je opleiding kan je direct aan de slag met je lesmateriaal. De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je zo snel mogelijk thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een doorwinterd elektricien via ons online studentenplatform. Je staat er dus zeker niet niet alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en oefenvragen samen tot een gebalanceerde cursus. Overloop de oefenvragen zeker eens met je docent via het online leerplatform. Zo weet je meteen of je klaar bent voor het examen van de Centrale Examencommissie.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Elektricien een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Elektricien in de praktijk omzetten? Loop dan stage bij een ervaren elektricien. Zo doe je praktijkervaring op die mooi op je cv staat. Ondertussen bouw je ook jouw netwerk verder uit met nieuwe contacten. Een stage is zo een handig opstapje naar een mooie carrière als elektricien. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Jij bepaalt zelf de periode en duur van je stage. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma.

Examen en diploma

Na het instuderen van elke module leg je telkens een examen af op één van onze examenlocaties. Heb je per onderdeel minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post zowel de individuele getuigschriften als het getuigschrift Elektricien. Hiermee kan je aan de slag als werknemer. Wil je als zelfstandige starten, dan vormt deze opleiding de perfecte voorbereiding op het examen bij de Centrale Examencommissie. Daarnaast heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (Vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

elektricien, elektrotechniek, knelpuntberoep, vestigingsattest, centrale examencommissie, erkend diploma, beschermd beroep, domotica, verlichting, elektriciteit, elektrische installaties, aannemer, bouwsector, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwi

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Elektricien maar 419.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, één jaar lang online begeleiding van een ervaren docent en rasecht vakman! Je krijgt ten slotte ook toegang tot ons digitaal studentenplatform! Alles om een stroom kennis en techniek door je lijf te jagen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is onderdeel van De Ondernemersschool en is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie VZW en het Centrum Voor Avondonderwijs VZW. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Elektricien

InschrijvenContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS