Cursus

OPLEIDING

Elektricien

Wil jij...

 1. aan de slag gaan als gecertificeerd elektricien
 2. elk elektronische apparaat weer aan de praat krijgen
 3. de ingewikkelde knoop van elektrische bedrading ontwarren
 4. op een veilige manier met elektriciteit en elektrische apparaten omgaan
 5. als handige harry een centje bijverdienen

Electricien, een beroep met toekomst!

Weet jij waar, maar vooral ook hoe de lamp brandt? Wil je aan de slag als zelfstandig elektricien en zo snel mogelijk je vestigingsattest behalen om te starten in hoofd- of bijberoep? Dan is deze opleiding exact waar jij naar op zoek bent!

Na deze opleiding ga je meteen aan de slag te gaan als elektricien in dienstverband. Maar je krijgt ook alle informatie die je nodig hebt om het examen voor je vestigingsattest af te leggen bij de centrale examencommissie in Brussel. Dit vestigingsattest heb je nodig om te mogen starten op zelfstandige basis.

Je leert alles van A tot Z over elektriciteit, van technieken tot administratie ... En natuurlijk komt ook veiligheid ruim aan bod! Op die manier profileer je jezelf als een betrouwbaar vakman bij je klanten.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  539.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Elektricien

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent05/02/201923/04/201918u30 - 21u30Din
Antwerpen08/02/201926/04/201918u30 - 21u30Vrij
Hasselt11/03/201924/06/201918u30 - 21u30Maa
Aalst12/03/201911/06/201918u30 - 21u30Din
Mechelen12/03/201911/06/201918u30 - 21u30Din
Antwerpen15/07/201930/07/201910u00 - 13u00Maa
Gent01/08/201914/08/201914u00 - 17u00Don
Hasselt01/08/201916/08/201914u00 - 17u00Don

PROGRAMMA

elektricien, elektrotechniek, knelpuntberoep, vestigingsattest, centrale examencommissie, diploma, beschermd beroep, domotica, verlichting, elektriciteit, elektrische installaties, elektriciteitsplan, aannemer, bouwsector, groepslessen, thuisstudie, volwa

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • zelfstandig elektricien

Vaardigheden en skills

 • Een goede voorbereiding is het halve werk. Jij kan perfect een goed werkplan en technische fiche opstellen
 • Jij hebt alle kennis in huis rond wat elektriciteit juist is en hoe deze bron van energie wordt gebruikt.
 • Safety first! Jij weet welke veiligheidsmaatregelen je moet treffen om alles vlekkeloos te laten verlopen
 • Jij hebt alle kennis en vaardigheden om je vestigingsattest in handen te krijgen en te starten als zelfstandige
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

Theoretische kennis

 • Opbouw van elektronische apparaten
 • De elektrische stroomkring
 • Warmteontwikkeling via elektrische stroom
 • Magnetisme en elektromagnetisme
 • ...

Praktijkgerichte kennis

 • Leren kennen van de verschillende materialen
 • Veiligheid in de woning
 • Het ontwerpen van een elektrische installatie
 • Materiaalkeuze en kostenraming
 • ...

Administratieve kennis

 • Starten als erkend elektricien als zelfstandig of in bijberoep
 • Je officiële vestigingsattest behalen
 • Contracten opstellen en nakomen
 • Vergunningen en reglementeringen in orde maken
 • ...

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Elektricien

Waar en wanneer leg ik examen af?
Elektricien is een zgn. gereglementeerd beroep. Wil je als werknemer aan de slag? Dan leg je de laatste les examen af aan onze school. Met het behaalde diploma kan je in dienstverband starten. Wil je als zelfstandige in dit beroep starten? Dan leg je examen af bij de Centrale Examencommissie van de overheid, waarna je het erkende vestigingsattest ontvangt. Onze cursus vormt hierop de perfecte voorbereiding, je moet geen bijkomende zaken studeren. Om als zelfstandige te starten heb je ook een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze opleiding Bedrijfsbeheer.
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Elektricien?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te nemen.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Zijn praktische lessen onderdeel van deze opleiding?
Het gaat om een theoretische opleiding met het oog op het behalen van jouw vestigingsattest. Praktische ervaring kan je uiteraard opdoen door tijdens je opleiding een stage te doen.
Wanneer start de volgende opleiding Elektricien?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Elektricien inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Elektricien waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Elektricien. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

De opleiding Elektricien bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. Je leert alles wat je nodig hebt om te slagen voor je examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel. In het overzicht met de startdata van de opleiding Elektricien vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Wij voorzien de rest.

Praktijkervaring en stage

Wil je graag extra ervaring opdoen voor je er écht aan begint? Dat kan met een stage bij een bouwfirma of een projectontwikkelaar! Op stage schaaf je zowel je technische als administratieve kennis bij. Zo begin jij perfect voorbereid aan je nieuwe carrière als Electricien.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je je ideale stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

In de laatste les leg je een proefexamen af. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd en ontvangt een certificaat. Wil je starten als zelfstandig Electricien? Dan moet je ook slagen voor het officiële examen bij de Centrale Examencommissie in Brussel. Electricien is namelijk een beschermd beroep. Gelukkig bereidt deze opleiding jou perfect voor op dat examen. Als je slaagt voor het examen in Brussel krijg je je vestigingsattest en kan je op zelfstandige basis aan de slag.

elektricien, elektrotechniek, knelpuntberoep, vestigingsattest, centrale examencommissie, diploma, beschermd beroep, domotica, verlichting, elektriciteit, elektrische installaties, elektriciteitsplan, aannemer, bouwsector, groepslessen, thuisstudie, volwa

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 539.00 euro. Dit bedrag omvat het volledige lesboek met daarin alle informatie om succesvol te slagen voor je examen, de professionele begeleiding van een ervaren elektricien en het gebruik van de lokalen. Het examengeld voor het examen bij de Centrale Examencommissie is niet inbegrepen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS