Cursus

OPLEIDING

EHBO voor dieren (hobby)

  Hulpverlener voor dieren, een beroep met toekomst!

  Net zoals mensen hebben ook dieren vaak dringende zorgen nodig. Ze kunnen zich lelijk verwonden en dan is het belangrijk om meteen de nodige zorgen toe te dienen. Je leert tijdens deze workshop de belangrijkste technieken om EHBO toe te passen bij een gewond dier en ontdekt hoe je bij verschillende dieren moet handelen. Want een dier dat pijn heeft, reageert soms angstig en zal zich proberen te verdedigen. Hoe braaf en lief het normaal ook is. Onder begeleiding van een ervaren docent zorg jij er dus voor dat je binnenkort elk dier in nood kan helpen en redden. Zo bewijs je je als een echte dierenvriend.
  • Les krijgen van gepassioneerde professionals
  • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
  • Snel een waardevol diploma behalen
  • Het voordeligste lesgeld van Benelux

    Attest

    Groepsles

    1 les

    4 lesuren

    79.00 euro

  Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
  Inschrijven
  Ontdek ook onze
  thuiscursussen

  PROGRAMMA

  ehbo dieren, ebho, eerste zorgen, dieren, huisdieren, eerste hulp, hond, kat, workshop, hobby, hobbycursus, groepslessen, begeleiding, hobbyschool, zelf leren, zelf doen

  Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

  Alle workshops die je via de Hobbyschool volgt, zijn bedoeld voor je eigen plezier en persoonlijke ontwikkeling. Maar dat sluit niet uit dat je al deze vaardigheden ook in je professionele carrière kan gebruiken! Werk je in een dierenopvangcentrum of ga je wel eens aan de slag als vrijwilliger in een asiel? Dan ben jij weer helemaal mee met de nieuwste informatie en kennis!

  Vaardigheden en skills

  Tijdens deze workshop leer je alle kennis en vaardigheden die je nodig hebt om eerste hulp te te geven aan een gewond (huis)dier. Wanneer je dus terug naar huis gaat, ben jij staat om een noodlijdend dier te helpen of zelfs te redden. Zo bewijs je jezelf helemaal als een échte dierenvriend!

  Proefhoofdstuk

  Inhoud cursus

  • Hoe merk je pijn en problemen op bij je dier?
  • Lokaliseren van pijnlijke plaatsen
  • Allergieën en vergiftigingen
  • Omgaan met een angstig en gewond dier
  • Zwachtels en spalken aanbrengen
  • Hoe vervoer je een gewond dier
  • Benodigdheden in je EHBO-koffer voor dieren

  ehbo dieren, ebho, eerste zorgen, dieren, huisdieren, eerste hulp, hond, kat, workshop, hobby, hobbycursus, groepslessen, begeleiding, hobbyschool, zelf leren, zelf doen

  Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

  Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

  Altijd een trainingscenter binnen 30km.

  Goed om te weten over deze cursus EHBO voor dieren (hobby)

  Hoe schrijf ik me in voor een opleiding?
  Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
  Hoe betaal ik voor mijn inschrijving?
  Tijdens je inschrijving kan je kiezen voor online betalen of een overschrijving. Je ontvangt de digitale cursus pas vanaf het moment dat wij jouw betaling ontvangen hebben.
  Wanneer is mijn inschrijving definitief?
  Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de login voor het studentenplatform.
  Welk materiaal heb ik nodig tijdens deze workshop?

  We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te brengen naar deze workshop.

  Leg ik een examen af na deze opleiding?
  Neen, voor deze hobbycursus hoef je geen examen af te leggen. Tijdens deze workshop leer je heel wat praktische skills die je nadien verder kan ontplooien in je eigen vrije tijd. Aan het einde van deze opleidingsdag ontvang je op basis van jouw deelname een attest.
  Wanneer start de volgende workshop?
  Je vindt hier een overzicht van de ingeplande cursussen, inclusief locaties en lesuren. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke hobbycursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.
  Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de workshop waarvoor ik me heb ingeschreven?
  Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw cursus. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een workshop hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
  Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
  Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

  PRAKTISCHE INFO

  Lesdagen

  De workshop ‘EHBO voor dieren (hobby)’ duurt 4 uur. Tijdens deze opleiding ontdek je op een praktijkgerichte manier alle kennis en vaardigheden voor een uitgebreide introductie tot dit fantastische interesseveld. Zo ga jij thuis gewoon verder aan de slag! De ideale manier om jouw vrije tijd extra waardevol te besteden! In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

  Klik hier voor de startdata.

  Benodigde materialen

  Bij aanvang van de les ontvang je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Zelf zorg je best voor een eigen EHBO-kit.

  Praktijkervaring en stage

  Op basis van deze praktijkgerichte workshop leer jij alle kennis die je nodig hebt om in je vrije tijd te genieten van deze unieke hobby. Een stage is bij deze hobbycursus dus niet van toepassing.

  Examen en diploma

  Voor deze opleiding hoef je geen examen af te leggen. Tijdens de workshop leer je namelijk heel wat praktische skills die je nadien verder kan ontplooien in je eigen vrije tijd. Je docent zal je gedurende de hele opleidingsdag evalueren en nadien krijg je op basis van jouw deelname een attest mee naar huis! Een ideaal aandenken aan deze dag en voor jezelf een mooi bewijs dat je deze nieuwe vaardigheden in de vingers hebt.

  ehbo dieren, ebho, eerste zorgen, dieren, huisdieren, eerste hulp, hond, kat, workshop, hobby, hobbycursus, groepslessen, begeleiding, hobbyschool, zelf leren, zelf doen

  FINANCIËLE INFO

  Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

  Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

  Lesgeld

  Het inschrijvingsgeld voor deze workshop bedraagt slechts 79.00 euro. Dit bedrag omvat het geïllustreerde lesmateriaal, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de lokalen en het attest dat je nadien ontvangt.

  Kortingen, subsidies en voordelen

  Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
  Inschrijven
  Moshin F.
  Antwerpen

  Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

  Abiha V.
  Ravels

  Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

  Maartje P.
  Brugge

  Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

  Evi D.
  Gent

  Goede, correcte en snelle service bij vragen!

  Laatste weetjes over EHBO voor dieren (hobby)

  InschrijvenStartdataContact

  Interessant voor jou

  SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS