Cursus

OPLEIDING

Dronefotografie

Wil jij...

 1. professionele foto´s en video´s leren maken met je drone
 2. handvast met jouw drone leren vliegen
 3. weten met welke wetten je rekening moet houden als je met je drone vliegt
 4. meer verdienen als fotograaf door jouw aanbod uit te breiden

Dronefotograaf, een beroep met toekomst!

Heb jij een basiskennis van digitale fotografie? En wil jij prachtige beelden maken zowel stilstaand als bewegend, vanuit de lucht? Dan is deze opleiding Dronefotografie alvast een echte hoogvlieger!

Weten hoe te fotograferen met een drone is een must voor elke fotograaf. Zowel voor huwelijksfotografie, immofotografie als bedrijfsfotografie is dit een veelgevraagde skill. Je camera hangt als een arend in de lucht, waardoor je de meest spectaculaire plaatjes schiet. Je docent toont je in enkele theoretische en praktijkgerichte lessen hoe je je drone bestuurt en hoe je de technische kant van je foto's aanpakt.

Schrijf je vandaag nog in voor deze opleiding en bied je klanten een extra, winstgevende service aan!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  350.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

drone, dronefotografie, drones, opleiding, besturen drone, fotografie, action fotografie, landschapsfotografie

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Fotograaf (specialisatie drones)

Vaardigheden en skills

 • Jij kent de wetgeving rond het gebruik van drones
 • Jij bestuurt perfect jouw drone
 • Jij weet hoe je je instellingen van je camera aanpast aan het gebruik van je drone
 • Jij biedt jouw klanten een extra service aan, die je veel extra klanten oplevert
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Theorie: Hoe werkt een drone? Technische aspecten.
 • Wetgeving rond drone-gebruik
 • Praktijk: Besturen van een drone
 • Fototoestel voorbereiden, technische aspecten
 • Praktijk: Fotograferen met drone
 • Toepassingen binnen verschillende thema's

drone, dronefotografie, drones, opleiding, besturen drone, fotografie, action fotografie, landschapsfotografie

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Dronefotografie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Dronefotografie is hip en trending. Het is een prachtig voorbeeld van de technologische evolutie in de fotografie, én een kunst met enorm veel mogelijkheden. What’s not to like? Of je nu al actief bent als professioneel fotograaf, of gewoon met je eigen drone wil leren filmen en fotograferen, deze opleiding is helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Het is handig als je de basisprincipes van het fotograferen al onder de knie hebt. We raden dus aan om eerst de opleiding Digitale Fotografie (Basis) te volgen.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. Zorg er dus maar voor dat de batterijen van je drone goed opgeladen zijn!
Mag ik overal met mijn drone vliegen?
Het gebruik van drones is in België aan strenge wetten gebonden. Het is belangrijk dat je je aan deze regels houdt. Op overtredingen staan hoge boetes. Weke regels je net moet volgen ontdek je in deze cursus. Zo kleur (of beter: zo vlieg) jij altijd binnen de lijntjes.
Kan ik een drone huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als dronefotograaf is het belangrijk om je eigen drone te hebben. Enkel zo leer je de drone door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte dronefotograaf.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Met onze opleiding Photoshop voeg je bijvoorbeeld fotobewerking aan je skill set toe. Check ook zeker ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Fotografie & Media.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Dronefotografie bestaat uit 5 lessen. Tijdens de lessen krijg je eerst alle theoretische uitleg over het gebruik van je fototoestel en je drone. Die uitleg zet je later om in de praktijk. Je docent neemt je ook mee naar locaties buiten de campus om je drone te leren besturen en prachtige foto's te maken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Dronefotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Voor deze cursus heb je je eigen drone met camera nodig. Breng zeker ook een oplader en een verlengsnoer mee naar de les. Als je met een nieuwe drone werkt, kan het handig zijn om de handleiding mee te nemen. Maak je graag schriftelijke notities? Neem dan ook pen en papier mee.

Praktijkervaring en stage

Droom je ervan om als dronefotograaf aan de slag te gaan? Wil je jouw nieuwe vaardigheden extra inoefenen voordat je examen aflegt? Loop dan stage bij een ervaren Drone fotograaf. Ga mee op reportage of assisteer tijdens een echte shoot. Zo doe je tonnen ervaring op en bouw je ook nog eens een professioneel netwerk uit. Een stage is zo een handig opstapje naar een mooie carrière als Dronefotograaf.

Wanneer je een stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Vul deze documenten samen met je stagegever in. Bezorg ons zeker de ingevulde documenten. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit een werkstuk. Jouw docent beoordeelt dit werk. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Dronefotografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Dronefotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

drone, dronefotografie, drones, opleiding, besturen drone, fotografie, action fotografie, landschapsfotografie

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 350.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent die met beide voeten in de praktijk staat, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je cursus.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
drone, dronefotografie, drones, opleiding, besturen drone, fotografie, action fotografie, landschapsfotografie
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Dronefotografie

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS