Cursus

OPLEIDING

Drama

Wil jij...

 1. Je creativiteit en je acteertalenten de vrije loop laten op het podium
 2. Weten hoe je het volste potentieel uit je stem, je lichaam en je emoties haalt
 3. Anderen leren acteren en laten schitteren op het podium
 4. Zo snel mogelijk aan de slag in de wereld van toneel, drama en acteren
 5. Starten als docent drama of workshops kunnen geven voor kinderen of volwassenen

Dramacoach, een beroep met toekomst!

Ben jij een expressief type en ben je gek op toneelspelen? Vind je acteren en op een podium staan geweldig en wil je dit graag anderen bijbrengen? Dan klinkt onze professionele opleiding Drama je vast als muziek in de oren!

Tijdens deze boeiende cursus leer je alles over de oorsprong van het drama, het nut ervan en hoe je het kunt gebruiken. Een professionele dramadocent begeleidt je hierbij en geeft je allerhande bruikbare tips voor het opzetten van een goede dramales. Of je nu een groep kinderen of een groep volwassenen voor je hebt, in iedereen schuilt een acteur en jij helpt hen eruit te halen wat erin zit.

Wacht dus niet langer: schrijf je in en word dramadocent!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

drama, acteur, actrice, acteren, toneel, toneelspelen, lichaamstaal, theater, musical, leren acteren, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Dramacoach in een coachingsbureau of bij een toneelvereniging
 • Zelfstandig Dramacoach

Vaardigheden en skills

 • Jij hebt inzicht in drama, toneel en alles wat erbij komt kijken
 • Je leert mensen toneelspelen en acteren als een echte Hollywood-ster
 • Emoties, lichaamstaal en expressies? Jij weet telkens de juiste nadruk te leggen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is drama?
 • Drama doorheen de eeuwen
 • Het ontstaan en de impact van drama in België en Nederland
 • Drama: waarom en hoe?
 • Je lichaam als instrument
 • Je stem als instrument
 • Je emotie als instrument
 • De opbouw van een les: het doel, de doelgroep en de leslocatie
 • Je carrière starten als professioneel Dramacoach

drama, acteur, actrice, acteren, toneel, toneelspelen, lichaamstaal, theater, musical, leren acteren, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Jose Beumers

Mijn naam is Jose Beumers, van oorsprong Nederlandse en al enkele jaren woonachtig in België samen met mijn honden, pony’s en schapen.
 
Zelf ben ik in eerste instantie afgestudeerd in het vak marketing; als hobby speelde ik destijds toneel bij een plaatselijke amateurvereniging. Al snel kreeg ik in de gaten dat ik iets miste. Toneelspelen is meer dat alleen maar je tekst van buiten leren en op de goede plaats staan. Ik miste inleving, maar vooral ook oefeningen om beter in je rol te kunnen kruipen. Alles kwam in een stroomversnelling en in 2001 startte ik mijn eigen bedrijf. Gedurende de volgende tien jaar had ik mijn eigen theaterwerkplaats in Heerlen: Theaterwerkplaats Het Spinazieblik. Hier kwamen volwassenen en kinderen, in de leeftijd van 4 tot 75 jaar, samen om te werken met drama.
 
Ik wil je, voordat je begint met deze opleiding, waarschuwen dat je verslaafd kunt raken. Als het theatervirus je eenmaal te pakken heeft, kom je er nooit meer van af. Dus wees gewaarschuwd!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Drama

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Drama. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een gepassioneerd theatergoeroe, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een evenwichtige mix. Overloop de opdrachten in de cursus zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Drama af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Drama. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vervolgens geef jij zelf je leerproces vorm: jij studeert waar en wanneer je maar wil. Die flexibiliteit is het unieke voordeel van een thuiscursus. Bovendien sta je er niet alleen voor. Je krijgt namelijk een jaar lang online begeleiding van een echte theaterexpert. Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Gefeliciteerd, je bent geslaagd en ontvangt het diploma Drama!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een stevige opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een gepassioneerd theatergoeroe, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en opdrachten tot een evenwichtige mix. Overloop de opdrachten in de cursus zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Drama een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Drama in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een toneelgezelschap in je buurt. Tijdens een stage doe je concrete werkervaring op en gebruik je de leerstof op een actieve manier. Je leert ook nieuwe mensen kennen die jouw passie voor drama delen. Handig voor later, want een stage vormt zo een perfect opstapje naar een droomcarrière als Dramacoach. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een uitdagende stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Bezorg ons zeker het ingevulde document. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je beëindigt je stage voor je examen aflegt.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Drama. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Dramacoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

drama, acteur, actrice, acteren, toneel, toneelspelen, lichaamstaal, theater, musical, leren acteren, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Drama maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek met aanvullende opdrachten. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een topdocent op het vlak van drama en toneel. Ten slotte krijg je ook vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een succesvolle thuisstudie Drama!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
drama, acteur, actrice, acteren, toneel, toneelspelen, lichaamstaal, theater, musical, leren acteren, thuisstudie, volwassenenonderwijs, dramacoach
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Drama

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS