Cursus

OPLEIDING

Dieetkok: Gluten- en Lactosevrij

Wil jij...

 1. lekker gluten- en lactosevrij leren koken
 2. meer weten over allergieën en voedselintolerantie
 3. eenvoudige recepten omtoveren in heerlijk gezonde gerechtjes
 4. klanten, vrienden of familie verwennen met aangepaste maaltijden

Dieetkok, een beroep met toekomst!

Heb je interesse in voeding? Moet je voor jezelf of anderen rekening houden met een dieet omwille van intoleranties of allergieën? Op zoek naar inspiratie om zelfs met al die restricties nog steeds een lekker bord op tafel te zetten? Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Zo leer je hoe de spijsvertering werkt en op welke manieren gluten en lactose invloed op ons hebben. Wanneer personen een intolerantie ontwikkelen, is het belangrijk om hun voeding aan te passen. Onder begeleiding van een ervaren voedingsconsulent ontdek je hoe je recepten kan bewerken om zo alle ongemakken van intoleranties en allergieën te doen verdwijnen. En dat met lekker eten dat niet aan kwaliteit hoeft in te boeten.

Een cursus die naar meer smaakt!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Dieetkok: Gluten- en Lactosevrij

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent29/04/201927/05/201918u30 - 21u30Maa
Hasselt08/05/201905/06/201918u30 - 21u30Woe
Antwerpen16/05/201920/06/201918u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

dieet, voedselallergie, voedselintolerantie, intolerantie, gluten, lactose, melk, melkproduct, dieetkok, recept, glutenvrij, lactosevrij

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstanding voedingsconsulent
 • Uitbater allergievriendelijk foodbar
 • Uitbater allergievriendelijke koffiebar
 • Biedt je kookkunsten aan via deeleconomiesites
 • Voedingsconsulent in gezondheidscentrum(Specialisatie gluten en lactosevrije voeding)

Vaardigheden en skills

 • Je weet hoe het spijsverteringsstelsel werkt en hoe lactose en gluten deze beïnvloeden
 • Voedselallergie of voedselintolerantie? Jij kent het verschil  en de verschillende vormen
 • De smakelijkste gerechten op tafel toveren die toch aangepast zijn aan verschillende intoleranties
 • Je weet hoe je een eigen praktijk kan starten en je klanten professioneel kan begeleiden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De werking van het spijsverteringsstelsel
 • Wat zijn voedselallergieën & -intolerantie
 • Wat gebeurt er juist bij een gluten- of lactoseintollerantie?
 • Verschillende vormen van lactose intolerantie
 • Symptomen van intoleranties en allergiën herkennen
 • Gerichte aanpassingen maken in voedingsschema’s
 • Mogelijke complicaties
 • Hoe start je als zelfstandig ondernemer?

dieet, voedselallergie, voedselintolerantie, intolerantie, gluten, lactose, melk, melkproduct, dieetkok, recept, glutenvrij, lactosevrij

Onze docenten

Lotte De Clercq

Als zelfstandig diëtiste, organisatrice van kookworkshops en auteur van diverse kookboeken meet Lotte De Clercq mensen een gezonde levensstijl aan. Ze is gepassioneerd door gezonde voeding en gezond koken en heeft altijd al een interesse gehad voor sport. "Hierdoor is de combinatie voeding en sport natuurlijk een match made in heaven," verklaart Lotte. 
 
Daarom doceert ze aan onze school de groepslessen Afslankingsconsulent, Sport- en Kindervoeding én schreef ze de thuiscursussen Afslankingsconsulent Sportvoeding en Dieetkoken voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs. “Wat ik zelf het leukst vind aan doceren, is dat ik ook veel bijleer over wat er leeft onder mensen”, vertelt ze. Maak zelf kennis met Lotte tijdens haar lessen boordevol heerlijke én gezonde informatie!

Jessica Simons

De functie van docent Voeding is voor Jessica Simons, zelfstandig diëtiste en sportcoach, op het lijf geschreven. Ze volgde de opleiding Voedings- en Dieetkunde en specialiseerde zich onder andere in diabetes, sport en kinderen. Deze leergierige docente behaalde maar liefst drie postgraduaten, dus aan kennis en ervaring geen gebrek!

Informatie overbrengen en lesgeven aan de studenten van De Schoonheidsschool doet ze met enorm veel plezier en enthousiasme. Met haar kritische maar doelbewuste ingesteldheid leert ze haar cursisten de kneepjes van het vak en is ze zeer gemotiveerd om zelf te blijven leren.

Astrid Roels

Astrid Roels behaalde een master Gezondheidsvoorlichting en -bevordering en ronde ook de opleiding tot diabeteseducator succesvol af. Ondertussen werkt ze als zelfstandig diëtiste en begeleidt ze haar klanten naar een gezonde levensstijl. Ze weet hoe ze hen kan motiveren om hen hun streefgewicht te behalen én behouden.

Aan De Shoonheidsschool kan ze haar kennis en ervaring verspreiden onder misschien wel toekomstige collega's.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Dieetkok: Gluten- en Lactosevrij

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Er is de laatste jaren steeds meer aandacht voor voedselallergieën en voedselintoleranties, bijvoorbeeld voor gluten en lactose. De vraag naar gluten- en lactosevrije gerechten zit dan ook in de lift. In deze opleiding leer je hoe je zo´n gerechtjes smaakvol klaarmaakt. Perfect voor mensen die professioneel met voeding bezig zijn én voor mensen die vrienden en familie willen verrassen met aangepaste maaltijden!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren voedingsexpert maakt jou wegwijs!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut! We hebben nog heel wat andere opleidingen rond het thema Gezonde Voeding. Check dus zeker ons aanbod en leer alles over evenwichtige eetpatronen en natuurlijke ingrediënten.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Dieetkok: Gluten- en Lactosevrij bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Nadat je eerst de theoretische kennis over de werking van het spijsverteringstelsel leert, ga je aan de slag om recepten voor aangepaste voeding te ontdekken. In het overzicht met de startdata van de opleiding Dieetkok: Gluten- en Lactosevrij vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Buiten pen en papier hoef je voor de eerste les niets mee te brengen. Tijdens de daaropvolgende lessen breng je zelf gezonde basisingrediënten mee om de recepten uit de cursus klaar te maken. Hierover krijg je in de eerste les meer info van je docent.

Praktijkervaring en stage

Koken is een kunst. Net daarom loont het zich om al tijdens je opleiding intensief te oefenen. Dat kan via een stage! Spring bijvoorbeeld eens binnen in jouw favoriete foodbar of restaurant en vraag naar een leuke stageplek. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage houd je rekening met de allergieën en ongemakken van echte klanten. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Dieetkok.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Dieetkok: Gluten- en Lactosevrij. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Dieetkok. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

dieet, voedselallergie, voedselintolerantie, intolerantie, gluten, lactose, melk, melkproduct, dieetkok, recept, glutenvrij, lactosevrij

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Schoonheidsschool

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de lessen Dieetkok: Gluten- en Lactosevrij bedraagt 249.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren voedingsconsulent, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je opleiding. Daarnaast krijg je ook toegang tot het online studentenplatform.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Dieetkok: Gluten- en Lactosevrij

InschrijvenStartdataContact

ONZE OPLEIDINGEN

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Je kan kiezen voor een basisopleiding, een vervolmakingscursus of een totaalpakket waarmee je start als een echte Pro.

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS