Cursus

OPLEIDING

Dementie (Omgaan met)

Wil jij...

 1. je kunnen verplaatsen in een persoon met dementie
 2. leren hoe je gepast reageert op verschillende symptomen
 3. de verschillende zorgmethodes leren kennen
 4. begeleiding en ondersteuning bieden aan de naaste familie
 5. een opleiding volgen op je eigen tempo en volgens je eigen agenda

Dementiecoach, een beroep met toekomst!

Dementie is een ziekte die niet alleen een grote tol eist van de patiënt die hieronder lijdt, maar ook van de naaste familie. En het zijn vaak eerder zij die fysieke hulp en mentale bijstand nodig hebben om de diagnose te aanvaarden en de situatie de baas te kunnen. Die kostbare hulp kan jij hen als dementiecoach bieden.

Begrip tonen, op een respectvolle manier omgaan met de patiënt alsook de familie, en de nodige informatie verstrekken over (het verloop van) het ziektebeeld, dat zijn zaken die jij leert in de cursus.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

dementie, geheugenstoornis, hersenziekte, alzheimer, desoriëntatie, vasculaire dementie, frontotemporale dementie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Dementiecoach
 • Workshops geven over dementie voor families
 • Life coach (specialisatie omgaan met dementie)

Vaardigheden en skills

 • Je begrijpt wat dementie is en welke invloed het op de persoon heeft
 • Je kan op een respectvolle manier omgaan met personen met dementie en hun familie
 • Je kan professioneel workshops geven over het omgaan met dementie
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is dementie?
 • Het ziektepatroon en de symptomen van dementie
 • De eerste verschijnselen
 • Verschillende vormen van dementie
 • Communicatie met personen met dementie
 • Omgaan met personen met dementie
 • Hoe leg je de ziekte en de gevolgen uit aan nabestaanden?
 • Zorgvoorzieningen
 • Ethische en juridische aspecten bij dementie

dementie, geheugenstoornis, hersenziekte, alzheimer, desoriëntatie, vasculaire dementie, frontotemporale dementie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Dementie (Omgaan met)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Dementie is een veelvoorkomend en vaak verkeerd begrepen verschijnsel. In deze thuisstudie leer je hoe je ermee omgaat. Je leert ook meer over de vormen, de verschijnselen en het ziektepatroon van dementie. Dat komt van pas als jij professioneel of privé in contact komt met dementie. Coaches, therapeuten, zorgverleners, verpleegkundigen en thuishulpen zijn hier allemaal aan het juiste adres.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie praktijkgericht?
Ja, aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond de thema’s Persoonlijke Ontwikkeling en Coaching. Neem dus zeker eens een kijkje!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je krijgt de cursus Dementie (Omgaan met) binnen een week na inschrijving thuisgestuurd en kan dan meteen beginnen met studeren. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een dementiecoach via een online platform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt ontvang je het diploma!

 

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie Dementie (Omgaan met) een succes te maken. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk oefenvragen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Dementie (Omgaan met) in de praktijk omzetten? Volg dan een stage. Je doet concrete werkervaring op, gebruikt de leerstof echt in de praktijk, en bouwt je netwerk verder uit. Handig voor later, want zo vergroot je ook je kansen om aan de slag te gaan als dementiecoach.

Je mag de periode, plek en duur zelf kiezen. Heb je je ideale stageplaats gevonden, vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Zo ben je helemaal vertrokken voor je toekomstige carrière als dementiecoach.

Examen en diploma

Na het instuderen van je cursus leg je het examen Dementie (Omgaan met) af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Dementie (Omgaan met). Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als dementiecoach. Wil je als zelfstandige starten en een succesvolle coaching praktijk uitbouwen? Schrijf je dan in voor de gratis opleiding Starterslab waarin je handige tips & tricks voorgeschoteld krijgt om snel je eigen zaak te starten, strategisch de markt te veroveren en uit te groeien tot topondernemer.

dementie, geheugenstoornis, hersenziekte, alzheimer, desoriëntatie, vasculaire dementie, frontotemporale dementie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Dementie (Omgaan met) maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, de professionele begeleiding van een ervaren dementiecoach gedurende één jaar, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een ideale start!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
dementie, geheugenstoornis, hersenziekte, alzheimer, desoriëntatie, vasculaire dementie, frontotemporale dementie, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Dementie (Omgaan met)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS