Cursus

OPLEIDING

Dactylo

Wil jij...

 1. sneller typen dan het licht
 2. in sneltreinvaart foutloze brieven, e-mails en tekstbestanden opstellen
 3. eindelijk controle krijgen over je toetsenbord
 4. een belangrijke skill leren die in elke job van pas komt
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Professioneel Typist, een beroep met toekomst!

Wil jij ook graag snel en efficiënt leren typen? Dan is deze cursus Dactylo ideaal voor jou! Dankzij de praktijkgerichte oefeningen vind je al gauw elke toets blindelings terug. Zo bouw je je vaardigheden steeds verder uit en zorg je ervoor dat je aan een degelijke snelheid kan typen!

Snel en blind typen is een onmisbare vaardigheid in dit digitale tijdperk. Je wint er ongelooflijk veel tijd mee en werkt je gauw door e-mails, verslagen en rapporten. Met het diploma van deze cursus geef je je cv een enorme boost en verhoog je je marktwaarde.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan snel in voor deze professionele cursus!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  169.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>dactylo, sneltypen, snel typen, leren typen, cursus, opleiding, thuisstudie, lessen, school, diploma, oefeningen, thuis studeren, afstandsonderwijs, studie, studeren</p>

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • De computer is niet meer uit ons professioneel leven weg te denken. Typvaardigheid komt daarom van pas in elke job.

Vaardigheden en skills

 • Je typt aan een hoge snelheid, blind en zonder fouten te maken.
 • Je gebruikt al je vingers tijdens het typen, zelf je pink.
 • Rapporten, artikels en brieven? Jij zet ze in een paar minuten op "papier"!
 • Je neemt de juiste werkhouding aan, waardoor je minder nek- en rugklachten hebt.
 • Jij beheerst handige toetsencombinaties om nog vlotter te werken.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Een goede werkhouding
 • Voordelen van het sneltypen
 • Opbouw van het toetsenbord
 • Welke vingers voor welke toetsen?
 • Typen met beide handen
 • Shift, enter, backspace, tab
 • Leestekens correct aantikken
 • Cijfers en het numerieke klavier
 • Professionele brieven typen
 • Oefenteksten
 • Toetsencombinaties
 • Verhoog je snelheid: tips en tricks

dactylo, sneltypen, snel typen, leren typen, cursus, opleiding, thuisstudie, lessen, school, diploma, oefeningen, thuis studeren, afstandsonderwijs, studie, studeren

Onze docenten

Liesbet Delcroix

Docente Liesbet Delcroix is al meer dan tien jaar actief in de medische wereld. “In 2003 studeerde ik af als medisch secretaresse aan de Karel de Grote-Hogeschool in Antwerpen en sinds 2010 ben ik docente Medisch secretariaat, Medische Terminologie en Dactylografie aan het Centrum voor Afstandsonderwijs. Ik hou nu nog steeds enorm veel van mijn beroep”, vertelt ze. “Mijn dagen in de medische sector zijn zeer afwisselend en ik ontmoet elke dag opnieuw interessante mensen.”

“Als medisch secretaresse verzorg je meer taken dan een gewone secretaresse”, legt ze uit. “Je moet immers op de hoogte zijn van alles wat er zich afspeelt op vlak van de geneeskunde.” Liesbet is ervan overtuigd dat een goed opgeleide en professionele medisch secretaresse onmisbaar is in een artsenpraktijk of een ziekenhuis. Daarom brengt ze de studenten van het Centrum Voor Afstandsonderwijs alle onontbeerlijke kennis bij. Zo maak jij het verschil voor zowel de artsen als de patiënten!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Dactylo

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor wie vanuit het comfort van zijn eigen woning blind, snel en foutloos wil leren typen. Die skill komt van pas in elke job en in elke studierichting. Binnenkort bewegen al jouw vingers vliegensvlug over het toetsenbord!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen, ook als je nog nooit met een toetsenbord hebt gewerkt.
Leer ik typen op een azerty- of een qwertytoetsenbord?
De cursus leert je typen op een azertyklavier, de meest gebruikte variant in België.
Is de cursus praktijkgericht?
Ja, de cursus bevat heel wat praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan handige feedback. Zo leer jij op korte tijd veel bij.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Computervaardigheden. Neem dus zeker eens een kijkje in ons aanbod om jouw favoriete vervolgopleiding te vinden.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een getraind docente en typtalent via een online leerplatform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf een laptop of computer. Zorg er ook voor dat je toegang hebt tot het tekstverwerkingsprogramma Microsoft Word.

Praktijkervaring en stage

Typen leer je door te oefenen. Dat kan perfect van thuis uit. Je hoeft voor deze thuiscursus dus geen stage te lopen. Toch graag een praktijkervaring opdoen? Ga eens langs bij een kantoor of ICT-bedrijf in jouw buurt.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Dactylo. Met dit diploma toon je jouw professionele typvaardigheden aan.

<p>dactylo, sneltypen, snel typen, leren typen, cursus, opleiding, thuisstudie, lessen, school, diploma, oefeningen, thuis studeren, afstandsonderwijs, studie, studeren</p>

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Dactylo maar 169.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een ervaren topdocente die het toetsenbord als de binnenkant van haar broekzak kent, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle kennis en vrijheid die je nodig hebt om bliksemsnel te leren typen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Dactylo

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS