Cursus

OPLEIDING

Cryptocurrencies & Blockchain

Wil jij...

 1. specialist worden in de nieuwste betaalmethode
 2. weten hoe Bitcoin en andere cryptocurrencies tot stand komen
 3. leren waarin je wel en niet moet investeren
 4. studeren op je eigen tempo en naar je eigen agenda

Crypto analist, een beroep met toekomst!

Ben jij razend benieuwd naar de wondere wereld van cryptocurrencies en digitale handel? Heb je al gehoord van Blockchain, maat weet je niet precies wat dit inhoudt? Zou je dolgraag meer te weten willen komen over Bitcoin, Ethereum, Ripple en Stellar? Dan is deze cursus Blockchain & Cryptocurrencies beslist een goede investering!

Tijdens deze opleiding maak je kennis met de voornaamste cryptocurrencies en de principes van Blockchain. Je leert meer over de ontstaansgeschiedenis van digitale munten en ontdekt hoe de handel in cryptocurrencies precies in zijn werk gaat. Binnen de kortste keren hebben ICO's en Wallets geen geheimen meer voor jou. Wil jij graag uitgroeien tot een Blockchain expert? Schrijf je dan snel in voor deze cursus!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

Bitcoin, cryptocurrencies, blockchain, cryptomunten, virtuele munten, mining, speculeren, online trading, ripple, opleiding, thuisstudie, cursus, diploma, thuisstudie, afstandsonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Crypto analist
 • Risico analist
 • Financieel analist
 • Financial manager assistant

Vaardigheden en skills

 • Je weet wat blockchain inhoudt en hoe de technologie is opgebouwd
 • Je weet hoe de handel in cryptomunten verloopt en kan hier zelf in beleggen
 • Je kan cryptocurrencies en blockchain toepassen binnen je eigen bedrijf
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De ontstaansgeschiedenis van Bitcoin en andere cryptocurrencies
 • Soorten cryptocurrencies
 • Wat is blockchain?
 • Trading en veiligheid van cryptomunten
 • Toepassingen van cryptocurrencies in het bedrijfsleven
 • Invloed op de samenleving
 • Wetgeving rond cryptocurrencies
 • Waar moet je als belegger op letten?

Bitcoin, cryptocurrencies, blockchain, cryptomunten, virtuele munten, mining, speculeren, online trading, ripple, opleiding, thuisstudie, cursus, diploma, thuisstudie, afstandsonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Cryptocurrencies & Blockchain

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Bitcoin, mining, distributed ledgers… Voor veel mensen is het Chinees, misschien ook voor jou. Daar brengt deze opleiding verandering in. Je verdiept je namelijk in de nieuwste blockchain technologie. En dat stap voor stap in begrijpelijke taal. Zo krijg je een beter beeld van deze innovatieve technologie en de wereld van cryptocurrencies. Of je nu meer wil weten over blockchain technology uit persoonlijke interesse of om je bedrijf klaar te stomen voor de toekomst, in deze thuisstudie ontdek je hoe deze 21ste-eeuwse technologie ons leven ingrijpend verandert.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Natuurlijk! We hebben heel wat cursussen rond het thema Economie & Financiën. Check ons aanbod, schrijf je in en stel je financiële inzicht op scherp.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online leerplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt dus snel bij jou in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een blockchain expert en ervaren docent. Deze geeft je praktijkgerichte oefeningen, essentiële online tools voor crypto analist in spe en handige tips & tricks. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Ben je geslaagd? Dan ontvang je het diploma Cryptocurrencies & Blockchain!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. In de cursus en op het studentenplatform vind je oefeningen om jezelf voor te bereiden op de praktijk. Neem deze ook zeker door met je persoonlijke docent. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor het einde van je thuisstudie al werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga op zoek naar een stageplek in je buurt, toon je skills en bied jezelf als stagiair aan. Zo simpel is het! Tijdens een stage verzamel je concrete praktijkervaring en leer je nieuwe mensen uit het werkveld kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo het optimale opstapje naar een nieuwe carrière als Crypto analist.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Cryptocurrencies & Blockchain. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Crypto analist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

Bitcoin, cryptocurrencies, blockchain, cryptomunten, virtuele munten, mining, speculeren, online trading, ripple, opleiding, thuisstudie, cursus, diploma, thuisstudie, afstandsonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Cryptocurrencies & Blockchain maar 249.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een topdocent en blockchain expert, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Zo heb je alles om als de bliksem een carrière als crypto analist te lanceren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Bitcoin, cryptocurrencies, blockchain, cryptomunten, virtuele munten, mining, speculeren, online trading, ripple, opleiding, thuisstudie, cursus, diploma, thuisstudie, afstandsonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Cryptocurrencies & Blockchain

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS