Cursus

OPLEIDING

Creatieve Therapie

Wil jij...

 1. leren hoe je introverte of angstige mensen zelfvertrouwen geeft en doet openbloeien
 2. weten hoe je klanten bijstaat in moeilijke, zware of heel emotionele periodes
 3. jouw overtuigingskracht leren inzetten om klanten te laten proeven van iets nieuws
 4. professioneel aan de slag met jouw creativiteit en artistieke talent
 5. jouw aanbod als coach uitbreiden met dans, muziek, tekenen, boetseren en nog zoveel meer

Creativiteitscoach, een beroep met toekomst!

Ben je creatief, denk je graag ’out of the box’ en wil je personen met fysieke en mentale klachten wil begeleiden en ondersteunen om hen te helpen om sterker in het leven te staan en bijvoorbeeld moeilijke periodes beter te verwerken? Dan is de opleiding Creatieve Therapie jou op het lijf geschreven!

Mensen met een meer introverte persoonlijkheid hebben vaak moeite om zich verbaal uit te drukken en over hun problemen te praten. Zij hebben dan ook nood aan een andere aanpak, waarbij ze hun gevoelens kunnen uiten zonder te praten.

Door middel van Creatieve Therapie kan je deze mensen coachen naar een gelukkiger en zelfzekerder leven! Zeker bij kinderen kan dit een grote hulp zijn, maar ook volwassenen halen hier vaak enorm veel voordeel uit. Je cliënten kunnen zelf bepalen bij welke uitingsvorm ze het meest comfortabel voelen: zowel muziek, drama, dans of vormen van beeldende therapie komen in aanmerking. Zo kan jij als coach stap voor stap de begeleiding sturen en kunnen jullie samen moeilijke periodes tot een goed einde brengen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  10 lessen

  3 lesuren

  499.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Creatieve Therapie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Leuven08/10/202017/12/202018u30 - 21u30Don
Antwerpen10/10/202019/12/202014u00 - 17u00Zat
Gent17/10/202019/12/202010u00 - 13u00Zat
Gent28/10/202027/01/202118u30 - 21u30Woe
Antwerpen09/01/202120/03/202110u00 - 13u00Zat
Gent11/01/202122/03/202118u30 - 21u30Maa
Antwerpen20/01/202131/03/202118u30 - 21u30Woe
Hasselt24/01/202104/04/202110u00 - 13u00Zon
Brugge04/02/202129/04/202118u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

creatieve therapie, therapie, creatief, therapie, volwassenenonderwijs, centrum voor avondonderwijs, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Creatief Therapeut
 • Life Coach (Specialisatie Creatieve Therapie)
 • Mental Coach (Specialisatie Creatieve Therapie)

Vaardigheden en skills

 • Je weet hoe je omgaat met verschillende persoonlijkheden
 • Jij coacht mensen (met een beperking) naar een standvastiger leven
 • Jij weet hoe jij creativeit als hulpmiddel gebruikt om je uit te drukken
 • Jij bent in staat om mensen emotioneel bij te staan tijdens moeilijke periodes
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Creatieve therapie en het verschil tussen methode en methodiek
 • Een overzicht van de psychotherapeutische stromingen
 • Bewust versus onbewust
 • Muziektherapie
 • Dramatherapie
 • Dans- en bewegingstherapie
 • Beeldende therapie zoals schilderen, tekenen en boetseren
 • Tuintherapie
 • Het coachingmodel uitgewerkt aan de hand van TGOROW

creatieve therapie, therapie, creatief, therapie, volwassenenonderwijs, centrum voor avondonderwijs, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Veronique Lejeune

Na jaren werkzaam te zijn geweest in de HR branche heeft Veronique haar droom gerealiseerd en een eigen zaak gestart.
Ze geeft yoga, meditatie, coaching en massage aan kleine en grote kapoenen in haar eigen zaak. In 2010 richtte zij RELAXKIDS op met als doel door middel van yoga en meditatie een rustpunt te bieden aan vele kinderen. 
 
Veronique haar leuze is:  Elk kind heeft het vermogen in zich om op te groeien tot een bewust en zelfverzekerde volwassene mits we het voldoende mogelijkheden aanreiken om op een positieve manier met stress en uitdagingen om te kunnen gaan.
 

Marianne Vervoort

"There’s always a way, Niets is onmogelijk en Het is nooit te laat om iets nieuws te leren!"; een greep uit de levensmotto’s van docente Marianne Vervoort. Marianne is docente Doula aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs en schreef ook de cursus Creatieve therapie.
 
“In een vroeger leven werkte ik als zorgkundige, daarna als medisch secretaresse en als management secretaresse. Nu heb ik mijn eigen praktijk”, vertelt ze. In deze prakijk komen de cursussen die Marianne ooit zelf volgde goed van pas: kindertolk, doula, energetisch therapeut,... “Toen ik het voorstel kreeg om les te geven, heb ik geen seconde getwijfeld!’, aldus Marianne.

Maia Van Landeghem

Docente Maia Van Landeghem is zelfstandig muziektherapeut, zandspeltherapeut én kindertherapeut. Ze laat haar klanten woordeloze verhalen vertellen met muziek, klank en creatieve oefeningen en gaat zo op zoek naar wat met woorden niet uit te drukken valt. Daarnaast is ze advanced rots- en watertrainer voor particulieren, scholen en organisaties.

'Met een groot hart voor elke mens leren we tijdens de lessen op zoek gaan naar de essentie. De kennis van mijn vak overdragen en mensen enthousiasmeren om hetzelfde te gaan doen met kinderen is een extra boeiende uitdaging voor mij.'

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Creatieve Therapie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Heel wat mensen hebben het moeilijk om hindernissen of problemen in hun leven met woorden te benoemen. Coaching met behulp van dans, muziek of beeldende kunsten helpt deze mensen om zich toch te uiten en stappen vooruit te zetten. In deze opleiding leer jij hoe je jouw creativiteit en coachingtalent combineert. Zo breng jij op een kunstzinnige en speelse manier verandering in het leven van je klanten. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren docent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en therapeutische vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Is creatieve therapie een vorm van geneeskunde?
Creatieve therapie is een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een Creativiteitscoach beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Hoe start ik als zelfstandig Creativiteitscoach?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond de thema’s Alternatieve Therapieën en Coaching. Alles om uit te groeien tot een echte expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Creatieve Therapie bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Stap voor stap leer je creatieve therapieën toepassen. Zo heb je originele tools in huis om anderen te motiveren en met een positief gevoel naar huis te laten gaan. In het overzicht met de startdata van de opleiding Creatieve Therapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je neemt best je eigen laptop of tablet mee. Tijdens de lessen focussen we op praktijk, innovatie en kwaliteit. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Therapie is altijd heel persoonlijk. Net daarom loont het zich om tijdens je opleiding al echte klanten met fysieke of mentale klachten te begeleiden. Dat kan bijvoorbeeld tijdens een stage bij een coachingbureau of alternatief gezondheidscentrum. Daar stem je jouw therapie telkens weer op het individu af. Daar werk je met heel uiteenlopende persoonlijkheden en profielen. Kortom, daar leer je elke dag iets nieuws bij. Die waardevolle werkervaring is een mooie basis voor je verdere carrière als professioneel Creativiteitscoach.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Creatieve Therapie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Creativiteitscoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

creatieve therapie, therapie, creatief, therapie, volwassenenonderwijs, centrum voor avondonderwijs, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 499.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
creatieve therapie, therapie, creatief, therapie, volwassenenonderwijs, centrum voor avondonderwijs, volwassenenonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS