Cursus

OPLEIDING

Core Stability Trainer

Wil jij...

 1. leren hoe je core stability doelgericht traint
 2. weten hoe je spieren in bekken, buik en rug versterkt
 3. sporters helpen om blessures te verkomen en fysieke klachten te verlichten
 4. het verschil maken tussen een gewone training en een toptraining
 5. jouw repertoire als trainer, sportcoach of fitnessdocent uitbreiden

Core Stability Trainer, een beroep met toekomst!

Elke sporter is gebaat bij core stability. Of het nu om marathonlopers, voetballers of gewichtheffers gaat: zonder core stability haalt geen enkele sporter zijn of haar volledig potentieel. Wil jij sporters op elk niveau helpen om hun lichaam goed te onderhouden en overbelasting tegen te gaan? Dan is de opleiding Core Stability Trainer je op het lijf geschreven!

Tijdens een core stability training wordt er gefocust op de spieren in het bekken, de buik en de rug. Deze spieren ondersteunen zowat alle andere spierbewegingen en zijn cruciaal in het uitoefenen van elke sport. Met behulp van gerichte oefeningen voorkom je blessures en draag je tegelijkertijd bij aan een gebalanceerd lichaam.

Klaar om je klanten een volledige toptraining aan te bieden? Twijfel dan niet langer en schrijf je in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  245.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Core Stability Trainer

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen07/10/202021/10/202018u30 - 21u30Woe
Hasselt09/11/202023/11/202018u30 - 21u30Maa
Gent18/11/202002/12/202018u30 - 21u30Woe
Gent03/03/202117/03/202118u30 - 21u30Woe
Aalst20/04/202104/05/202118u30 - 21u30Din

PROGRAMMA

core stability, core stability trainer, rugpijn, blessurebehandeling, rugblessure, cursus, opleiding, sportonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig core stability trainer
 • Core stability trainer in een sportclub of fitnesscentrum
 • Expert in blessurepreventie

Vaardigheden en skills

 • Jij vervolledigt de work-out van alle soorten sporters.
 • Jij voorkomt blessures met behulp van core stability training.
 • Rug, buik en bekken? Jij zorgt voor stevige spieren op de belangrijke plekken.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is core stability?
 • Anatomie
 • Myologie
 • Problemen herkennen
 • Blessurepreventie
 • Oefeningen met lichaamsgewicht
 • Oefeningen met materiaal of toestellen

core stability, core stability trainer, rugpijn, blessurebehandeling, rugblessure, cursus, opleiding, sportonderwijs

Onze docenten

Bruno Crabbé

Na een carrière van meer dan 10 jaar in de IT sector ging Bruno zijn passie achterna en schoolde zich om tot Personal Trainer, Sportvoedingsadviseur en Sportpsychologisch adviseur. Ondertussen is Bruno hoofdtrainer in een fitnesszaak en organiseert hij naast groepslessen ook Personal Training aan huis of op externe locatie. Hèt perfecte bewijs dat de opleidingen van het CVA bijdragen aan een succesvolle carrièreswitch.
 
Dankzij het verwerven van didactische inzichten in zijn vorige carrière, is hij ook docent van de opleiding Personal Coach, Sportpsychologie en Core Stability.
Zijn jarenlange sportbeoefening en dagelijkse begeleiding zorgen voor praktische inzichten hoe je als Personal Coach aan de slag kan na het behalen van je diploma.

Sven Schoutteten

Sven behaalde een Bachelor Lichamelijke Opvoeding - Bewegingsrecreatie aan de Hogeschool Gent in 2001. Hij was actief en competitief in de volgende sporten: wielrennen en voetbal. Op heden tennis in competitieverband. Tijdens de schoolvakanties gaat hij mee als wielerverzorger. De teams waar hij werkzaam is/was: Soenens Wielerteam, MrBookmaker, Unibet.com, Phonak Cycling Team, BMC Racing Team, Team Roth en de nationale ploeg van de USA en Zwitserland.
Daarnaast geeft Sven persoonlijk sportadvies aan verschillende sporters (voetballers, wielrenners, tennissers, bergbeklimmers, mensen die een sportuitdaging zijn aangegaan). Dit gaat van sporters begeleiden op trainings- en voedingsadvies, tot hen begeleiden tijdens hun krachttrainingen en/of snelheidstrainingen over blessures preventief behandelen en effectief behandelen via core stability, vacussage, kinesiologie.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Core Stability Trainer

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Stevige buik-, rug- en bekkenspieren vormen de basis voor een geslaagde training. In deze cursus leer je hoe je die basis legt met behulp van core stability. Zo maak jij van een gewone training een echte toptraining. Zo vermijd jij blessures. Dat maakt deze opleiding ideaal voor trainers, sportcoaches en fitnessinstructeurs die hun aanbod willen uitbreiden. Ook mensen die zelf aan sport doen zijn hier aan het juiste adres.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Zeker! Je krijgt een uitgebreide theoretische achtergrond, maar de focus ligt op het correct aanleren en overbrengen van de verschillende oefeningen.
Hoe start ik als zelfstandig Core Stability Trainer?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een breed gamma aan cursussen rond het thema Sport. Check het aanbod, schrijf je in en word een veelzijdig coach!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Core Stability Trainer bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de intensieve praktijklessen leer je alle kneepjes van het vak. In het overzicht met de startdata van de opleiding Core Stability Trainer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je ontvangt het cursus materiaal online op het E-campus platform. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest. Draag in de praktische lessen bij voorkeur comfortabele of sportieve kleding en pas ook je schoeisel aan. Jouw docent kondigt deze praktische oefenmomenten op voorhand aan.

Praktijkervaring en stage

Wil je tijdens je opleiding al extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete fitness- of gezondheidscentrum en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage begeleid je echte klanten naar een betere conditie. Op stage leer je elke dag nog iets bij. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Core Stability Trainer.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Jouw docent beoordeelt je tijdens de lessen. Doe dus actief mee! Op het einde van je opleiding ontvang je per post het diploma Core Stability Trainer. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Core Stability Trainer. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

core stability, core stability trainer, rugpijn, blessurebehandeling, rugblessure, cursus, opleiding, sportonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor jouw opleiding Core Stability Trainer betaal je slechts 245.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een docent met pakken ervaring, het gebruik van de lokalen en het diploma.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
core stability, core stability trainer, rugpijn, blessurebehandeling, rugblessure, cursus, opleiding, sportonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS