Cursus

OPLEIDING

Communicatieverantwoordelijke

Wil jij...

 1. jezelf specialiseren in interne en externe bedrijfscommunicatie
 2. je boodschap helder leren overbrengen in teksten, presentaties en posts op sociale media
 3. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 4. een waardevol diploma behalen waarmee je onmiddellijk aan de slag gaat
 5. snel starten op de communicatieafdeling van een bedrijf

Communicatieverantwoordelijke, een beroep met toekomst!

Professionele communicatie is in steeds meer sectoren dé sleutel tot succes. Wil jij meer bereiken door efficiënte en krachtige communicatie? Dan is deze spraakmakende thuisopleiding helemaal iets voor jou!

Communicatiemanagement is boeiend en afwisselend. Tijdens deze opleiding leer je elke boodschap in een perfecte vorm te gieten: van tekst, over beeld, tot video. Deze cursus leert je bovendien omgaan met alle online en offline media. Je leert communicatiecampagnes ontwikkelen en budgetteren. Ook public relations, pers- en crisiscommunicatie komen aan bod.

Na deze cursus ligt een carrière in communicatie of marketing voor je open. Jij bent dé communicator bij uitstek!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

communicatie, communicatiemanagement, communicatieverantwoordelijke, communicatie mangement, communicatie medewerker, cursus, lessen, opleiding, graduaat, studeren, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker van een communicatiebureau
 • Communicatiemanager in elk soort bedrijf
 • Communicatiemanager op zelfstandige basis

Vaardigheden en skills

 • Een professionele communicatiestrategie? Jij stelt ze op en voert ze uit!
 • Een waaier aan media gebruiken om je boodschap te verspreiden (televisie, print media, websites, social media,...)
 • Een sterk merk of krachtig imago creëren voor je organisatie
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je boodschap online verspreiden
 • Social media gebruiken: Facebook, Twitter, LinkedIn
 • Communiceren met journalisten
 • Persberichten schrijven, persconferenties geven en reclamecampagnes ontwikkelen
 • Een communicatieplan- en budget opstellen
 • PR-management
 • Trends en evolutie in de communicatie opvolgen
 • De werking van bedrijfscommunicatie
 • Identiteit, imago en reputatie van een organisatie ontwikkelen
 • Creëren van een merk en een huisstijl
 • Communicatieonderzoek en onderzoeksmethoden
 • Interne en externe communicatie: van crisiscommunicatie tot copywriting
 • Marketingcommunicatie, sponsoring, reclame en direct marketing

communicatie, communicatiemanagement, communicatieverantwoordelijke, communicatie mangement, communicatie medewerker, cursus, lessen, opleiding, graduaat, studeren, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

Onze docenten

Christophe Goidts

Christophe Goidts is zelfstandig organisatieadviseur en geeft les aan verschillende hogescholen in Vlaanderen en Nederland. Na de uren zet hij zich met veel plezier in voor het volwassenonderwijs. Als hoofddocent van verschillende communicatie- en managementopleidingen aan het Centrum Voor Afstandsonderwijs helpt Christophe Goidts jaarlijks tientallen studenten op weg om een diploma te behalen.
 
“Wat ik zo fijn vind aan het lesgeven bij het CVA is dat ik gemotiveerde mensen die een duidelijke belangstelling hebben voor een bepaald studiegebied kan helpen”, vertelt hij. “Het tijdperk van afstuderen en ‘ervan af zijn’ is voorbij”, meent Christophe. “Door bij te blijven leren, ontwikkel je jezelf. Niets levert zo veel op als een investering in jezelf!” Vandaar dat verschillende mensen met de meest uiteenlopende carrières zich continu scholen of bijscholen aan het Centrum voor Afstandsonderwijs.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Communicatieverantwoordelijke

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Social media, public relations, klantencontact, reclame, crisiscommunicatie,… Een communicatiemedewerker heeft een enorm divers takenpakket. Net dat uitgebreide takenpakket krijg je in deze cursus in de vingers. Zo groei jij in sneltempo uit tot een echte communicatiespecialist met jobkansen in alle sectoren: van bouwbedrijven, over reclamebureaus, tot overheidsdiensten. Als communicatiemedewerker kan je overal aan de slag. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Communicatieverantwoordelijke?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Qua inhoud is de groepsles Communicatieverantwoordelijke vergelijkbaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Die stuur je naar je docent via het interactief studentenplatform. Jouw docent bezorgt je dan praktijkgerichte feedback. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Marketing & Communicatie. Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Wil je meteen aan de slag gaan na je inschrijving? Dat is perfect mogelijk! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat meteen op de post. Die ligt dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Vanaf dag één krijg je online ondersteuning door een gepassioneerd communicatiespecialist. Je staat er dus nooit alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. Jouw persoonlijke docent, een echte communicatiespecialist, stelde het cursusmateriaal samen. De docent zorgde voor een goede balans tussen theorie en oefeningen. Overloop de oefeningen zeker eens samen met je docent via het online leerplatform. Zo weet je perfect hoe het examen eruit ziet.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Communicatieverantwoordelijke een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Test je kennis uit de opleiding Communicatieverantwoordelijke in de praktijk door een stage te volgen. Dat kan bijvoorbeeld bij een communicatiebureau of op de communicatieafdeling van een bedrijf. Daar krijg je de fijne details van professionele communicatie perfect in de vingers. Je leert ook heel wat nieuwe mensen kennen. Dat netwerk komt van pas als je solliciteert voor een droombaan als Communicatieverantwoordelijke!

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Als je een leuke stageplek gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst enkele praktische afspraken vast. Je bezorgt ons het ingevulde contract. Je loopt maximaal 300 uur stage. Zorg dat je alles hebt afgerond voor je examen aflegt.

Een stage is een handig opstapje naar een schitterende carrière. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Communicatieverantwoordelijke. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Communicatieverantwoordelijke. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

communicatie, communicatiemanagement, communicatieverantwoordelijke, communicatie mangement, communicatie medewerker, cursus, lessen, opleiding, graduaat, studeren, afstandsonderwijs, thuisstudie, thuis studeren

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Communicatieverantwoordelijke bedraagt maar 249.00 euro. Voor dit bedrag ontvang je allereerst een speciaal ontwikkeld cursusboek, helemaal op jouw maat. Daarnaast krijg je een jaar lang professionele online begeleiding van een communicatie-expert. Ten slotte krijg je ook toegang tot het interactief online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Communicatieverantwoordelijke

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS