Cursus

OPLEIDING

Catwalk & Face Painting

Wil jij...

 1. expressieve en eye-catching make-up leren aanbrengen
 2. jezelf of je vriendinnen schminken zoals echte topmodellen
 3. modellen en acteurs laten schitteren op tv, op het podium of op de catwalk
 4. meer klanten lokken door jouw aanbod als make-upartiest uit te breiden
 5. meewerken achter de schermen in de media, bij modeshows of fotoshoots, in het binnen- of buitenland

Grimeur, een beroep met toekomst!

We houden van extremen en ook in de make-upwereld is dat niet anders. Op de catwalk, in het theater, tijdens fotoshoots en events zoals Cirque Du Soleil: we zoeken steeds naar creaties die stralen van ambitie en creativiteit. Face painting in felle kleuren of opvallende patronen? Allemaal manieren waarop je je creativiteit kwijt kan.

Klinkt dat als een echte uitdaging? Dan is deze praktijkgerichte opleiding jouw ding! Zo leer je alle technieken die ervoor zorgen dat je jouw creatieve ideeën binnenkort kan waarmaken. En dat in een speciaal uitgerust lokaal met grote schminkspiegels. Ga onder leiding van een ervaren grimeur aan de slag en leer werken met producten zoals vetschmink, aquacolors en stencils om je werk tot leven te brengen.

Voor je het weet laat je iedereen op het podium stralen met jouw creatieve make-up.
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  4 lesuren

  290.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Catwalk & Face Painting

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Hasselt18/11/202016/12/202018u30 - 22u30Woe
Antwerpen09/12/202020/01/202118u00 - 22u00Woe
Bruxelles / Brussel21/01/202125/02/202110u00 - 14u00Don
Antwerpen06/02/202113/03/202110u00 - 14u00Zat
Hasselt08/02/202108/03/202118u00 - 22u00Maa
Brugge25/02/202125/03/202110u00 - 14u00Don
Hasselt01/03/202129/03/202118u00 - 22u00Maa
Bruxelles / Brussel11/03/202108/04/202110u00 - 14u00Don
Gent19/03/202116/04/202118u00 - 22u00Vrij

PROGRAMMA

facepainting, face painting, grime, grimeur, make-up, schmink, opleiding, cursus, lessen, diploma, onderwijs, avondonderwijs, training

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig make-upartiest
 • Grimeur bij een theatergezelschap
 • Freelance make-upartiest in de modewereld
 • Bodypainter voor events
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Professionele Face Painting technieken kennen én kunnen toepassen
 • Zonder twijfel het juiste penseel en de meest geschikte borstel kiezen. Je kan correct werken met een waaier aan producten en materialen
 • Je creativiteit gebruiken om met je make-up unieke en onvergetelijke ontwerpen te maken
 • Je weet wat de nieuwste trends binnen de make-upwereld zijn
 • Je kan aan de slag en weet waar klanten te vinden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je fantasie gebruiken om eigen creaties te maken
 • Grootste effecten op een efficiënte manier?
 • Algemene informatie over de meest courante producten
 • De penseel- en sponstechniek
 • Het geschikte materiaal kiezen en hanteren
 • Het gebruik van stencils
 • Extreme catwalk make-up
 • Vormveranderingen: transformeer het gezicht
 • Wonden grimeren en Glatzankap aanbrengen

facepainting, face painting, grime, grimeur, make-up, schmink, opleiding, cursus, lessen, diploma, onderwijs, avondonderwijs, training

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Catwalk & Face Painting

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Deze opleiding is perfect als je je als visagist, grimeur of make-upartiest wil specialiseren in meer extreme en theatrale vormen van maquillage. Bij theaterverenigingen, productiehuizen en modeshows en vind je de creatieve uitlaatklep waar je naar op zoek bent. Een nieuwe stap in jouw carrière!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
We raden aan om eerst de opleiding Visagie (Basis) te volgen. Zonder cosmetische basiskennis is het moeilijk om actief aan de lessen deel te nemen.
Oefen ik tijdens de les op echte mensen?
Ja, je oefent actief op je medestudenten. Vanaf de tweede les kan de docent vragen om ook een oefenmodel te voorzien. Denk daarbij aan een vriend(in), familielid of collega. Door op echte gezichten te oefenen krijg je de grimetechnieken vlot onder de knie. Zo leer je op een speelse manier.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Neem simpelweg een kijkje in ons ruime aanbod aan cursussen rond het thema Make-up. Daar vind je ongetwijfeld een cursus om jezelf nog verder te specialiseren.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Catwalk & Face Painting bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen leer je via een hands-on aanpak hoe je catwalk- en theatergrime in de praktijk gebruikt. In het overzicht met de startdata van de opleiding Catwalk & Face Painting vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Om actief te oefenen voor deze spiegels heb je eigen make-upproductjes nodig. Via Beautyblue koop je een kwaliteitsvol pakket aan een scherpe groothandelsprijs. Jouw docent stelde dit voordelige pakket op maat van deze opleiding samen. Het pakket is ook geschikt om thuis mee te oefenen en om na je opleiding meteen je eerste klanten te schminken. Het is een prima investering in jouw toekomst als make-upartiest!

Verder breng je ook een haarband, make-upspiegeltje, donkere badhanddoek, donker washandje en make-upremover mee naar de les. Vanaf de tweede les heb je ook een oefenmodel nodig. Denk daarbij aan een familielid, vriend(in) of collega. Jouw docent vertelt je hier in de eerste les meer over.

Tijdens de lessen focussen we op praktijk. Het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding vind je via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal, neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Grimeren moet je in de vingers krijgen. Dat doe je door actief te oefenen, bijvoorbeeld tijdens een stage bij een tof theatergezelschap of een toneelvereniging in jouw buurt. Ook achter de schermen van een spectaculaire modeshow kan je als stagiair aan de slag. Op stage leer je de werkvloer van dichtbij kennen. Op stage bezorg jij alle acteurs of modellen een verbluffende look. Zo leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Grimeur.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leuke stageplaats gevonden? Neem dan even contact met ons op en wij bezorgen je de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Catwalk & Face Painting. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Grimeur. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

facepainting, face painting, grime, grimeur, make-up, schmink, opleiding, cursus, lessen, diploma, onderwijs, avondonderwijs, training

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt 290.00 euro. Voor dit bedrag krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van je docent met een jarenlange ervaring als grimeur, het gebruik van de speciaal uitgeruste lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
facepainting, face painting, grime, grimeur, make-up, schmink, opleiding, cursus, lessen, diploma, onderwijs, avondonderwijs, training

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Grime (Allround) bespaar je maar liefst € 258. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Grime (Allround) volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Grime (Allround)

grimeur, allround, opleidingen, grime, special fx, hennapainting, make-up, televisie make-up, filmgrime, theatergrime

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig grimeur, bodypainter of henna-artiest
 • Visagist achter de schermen bij film, theater of tv
 • Make-upartiest bij modeshows, themafeestjes of speciale evenementen

Info over deze allround opleiding

Wil jij een belangrijke rol spelen in de wereld van film, musical, theater en televisie? Wil jij met je grimeskills acteurs spectaculaire gedaanteveranderingen laten ondergaan? Dan zit je goed met deze dynamische opleiding {$course.CourseName}.

Tijdens de modules leer je twee- en driedimensionale technieken gebruiken. Je leert verschillende materialen gebruiken om het gewenste eindresultaat te behalen. Denk hierbij aan gewone make-up, glycerineproducten, putty, latex, pruiken en haarstukken, schmink en protheses. Van kop tot teen, van bodypainting tot special fx make-up, jij doet het allemaal!

Maak van je passie je beroep en ga aan de slag in de wondere wereld van showbusiness!

Programma

Module: Catwalk & Face Painting
Module: Bodypainting
Module: Make-up Artist: Special Effects FX
Module: Henna Painting
Word Grimeur

  Diploma

  Groepsles

  820.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS