Cursus

OPLEIDING

Budgetcoach

Wil jij...

 1. grote en kleine budgetten leren beheren, van inkomsten tot uitgaven
 2. perfect weten hoe je schadelijke financïele gewoonten een halt toeroept
 3. een professioneel plan van aanpak kunnen opstellen, op maat van de klant
 4. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's
 5. een waardevol diploma behalen waarmee je je vakkennis aantoont

Budgetcoach, een beroep met toekomst!

Wil jij je financiën dringend op orde brengen? Zit je met schulden? Wil je meer sparen en investeren in een auto, een huis of een welverdiende wereldtrip? Wil je je kinderen een appeltje voor de dorst meegeven voor later?

Met deze speciaal ontworpen thuiscursus Budgetcoach word je heer en meester over je inkomsten en uitgaven. Je krijgt de mindset en de technieken waarmee je je financiën efficiënt beheert en duurzame investeringen maakt. Zo kom je steeds dichter bij je grote doelen en dromen. Budgetplannen worden jouw beste vriend waardoor je aan het einde van de maand aangenaam verrast bent van de surplus op je bankrekening.

Na deze thuiscursus help je ook anderen in hun financiële planning. Je kan dan ook direct als professionele budgetcoach aan de slag! Jouw motto? Every penny counts!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  289.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

budgetcoach,leren omgaan met je budget,coach, opleiding, afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, centrum voor volwassenonderwijs, geld beheren, kapitaal

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig budgetcoach
 • Coach met expertise in budgetbeheer
 • Medewerker in een sociaal huis of bij een andere sociale dienst

Vaardigheden en skills

 • Jij krijgt stap voor stap controle over inkomsten en uitgaven.
 • Jij stelt realistische budgetplannen op, altijd op maat van de klant.
 • Je interpreteert financiële situaties en herkent schadelijke financiële gewoontes.
 • Je coacht en overtuigt mensen om hun financiën duurzaam in eigen handen te nemen.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is een budget?
 • Overzicht van je inkomsten en uitgaven
 • Budgetplanning: 101
 • Investeringen en beleggingen
 • Financiële situaties in al hun vormen: gezond en schadelijk
 • Starten als zelfstandig budgetcoach

budgetcoach,leren omgaan met je budget,coach, opleiding, afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, centrum voor volwassenonderwijs, geld beheren, kapitaal

Onze docenten

Ralph Boeckx

Er wordt gezegd ‘dat er nog nooit iemand rijk is geworden van werken alleen’. Tenzij je natuurlijk professioneel belegger bent, en daar kan onze docent  voor zorgen. Hij verzorgt op topniveau de cursussen Beleggen en Budgetcoach .
 
Na zijn masteropleiding in Bedrijfsmanagement heeft hij enkele jaren gewerkt als financieel manager voor één van de grootste banken van ons land. “Ik heb me tevens aangesloten bij het Instituut der Bedrijfsrevisoren”, zo zegt Ralph. “Op die manier behoud ik de voeling met de financiële wereld”. Aanbevolen voor cursisten met grootse plannen!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Budgetcoach

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Heel wat mensen hebben moeite op het einde van de maand om de eindjes aan elkaar te knopen. Met deze thuisstudie leer jij mensen stap voor stap om hun inkomsten en uitgaven opnieuw onder controle te krijgen. Zo speel jij actief in op de groeiende vraag naar professionele budgetcoaches. Ideaal als je het aanbod in jouw coachingpraktijk wil uitbreiden, of wil starten als zelfstandig budgetcoach. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie praktijkgericht?
Ja, aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof uit de cursus actief toe.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Coaching . Check het aanbod, schrijf je in en word coachingexpert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren topdocent en beproefd budgetexpert via ons online leerplatform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf wel een eenvoudig rekentoestel om de oefeningen in de cursus op te lossen. Overloop die oefeningen ook zeker eens met je persoonlijke docent. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

Praktijkervaring en stage

Wil je tijdens je thuisstudie meer praktijkervaring opdoen? Volg dan een stage. Spring bijvoorbeeld eens binnen bij een overheidsdienst voor gezinsfinanciën in je buurt, bespreek je opleiding en vraag naar stagemogelijkheden. Zo simpel is het! Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een nieuwe carrière als Budgetcoach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Budgetcoach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Budgetcoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

budgetcoach,leren omgaan met je budget,coach, opleiding, afstandsonderwijs, volwassenonderwijs, centrum voor volwassenonderwijs, geld beheren, kapitaal

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Budgetcoach maar 289.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek en één jaar praktijkgerichte begeleiding van een gedreven budgetcoach die continu mensen van financiële blunders verlost en naar een gezonde bankrekening coacht. Je krijgt ook toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alle kennis en vrijheid die je nodig hebt om jezelf als budgetcoach te ontwikkelen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Budgetcoach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS