Cursus

OPLEIDING

Breien

Wil jij...

 1. zelf lekker warme sjaals, mutsen en sokken breien
 2. stap voor stap verschillende steken perfect in de vingers krijgen
 3. leren breien met behulp van een heldere en visuele cursus
 4. thuis studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Breideskundige, een beroep met toekomst!

Breien is weer helemaal hot. Je kijkt er niet meer naast: op de catwalk, in modebladen, in het straatbeeld: overal duikt breiwerk op. Je eigen mutsen, sjaals en truien breien is dé nieuwe trend.

Heb jij een oog voor ontwerp en creatief handwerk? Zie je jezelf al als geducht en professioneel breitalent trendy kledij vervaardigen of workshops begeleiden?

Dan is deze cursus jouw ideale match! Je krijgt alle belangrijkste steken onder de knie. Je leert werken met +50 patronen om truien, mutsen, hand- en beenwarmers, sjaals, mandjes en de schattigste kledingstukken voor baby's te maken! Alles om in no time de meest stijlvolle creaties uit je mouw te schudden!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

<p>breien, breitechnieken, breinaalden, breicursus, Breiwerk, muts, sjaal, trui, steken, handwerk, wol, breitechniek, sjaalsteek, jacquard, rondbreien, ajourwerk, ribbelsteek, vilten, breiplank, patronen, averechts breien, groepslessen, thuisstudie, volwa

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Breideskundige
 • Kleermaker
 • Medewerker in een breiwinkel

Vaardigheden en skills

 • Probleemloos leuke patronen ontwerpen
 • Werken met bestaande breipatronen
 • Maten correct berekenen en opmeten
 • Steken opzetten, afkanten, de ribbelsteek
 • Rechts en averechts breien
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Laat je creativiteit de vrije loop
 • Vind inspiratie
 • De drie basissteken
 • Meer dan 50 breipatronen
 • Handwarmers, mutsen, babytruitjes en dekentjes
 • Beenwarmers, truien, sjaals en mandjes
 • Variaties op de drie basissteken
 • Benodigdheden om correct te breien
 • Werken met kleuren, strepen en vlakken

breien, breitechnieken, breinaalden, breicursus, Breiwerk, muts, sjaal, trui, steken, handwerk, wol, breitechniek, sjaalsteek, jacquard, rondbreien, ajourwerk, ribbelsteek, vilten, breiplank, patronen, averechts breien, groepslessen, thuisstudie, vowassen

Onze docenten

Lieve Debaillie

Onze docente Lieve Debaillie is bijna 10 jaar kostuumverantwoordelijke geweest voor Studio 100 en Music-hall. “Het leuke aan die job was dat iedereen in mijn omgeving precies wist waarmee ik bezig was”, zo vertelt Lieve. 
 
Lieve heeft ook modellen ontworpen voor Veritas, Libelle en voor La maison Victor. Voor Hilde Frunt heeft ze gewerkt als uitvoerder van origineel en uniek breiwerk. 
 
Wil je alle praktische en zakelijke tips van Lieve in een notendop kennen? Schrijf je dan in voor haar cursus en brei een vervolg aan je hobby!

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Breien

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die professioneel wil leren breien. Het is een echte uitlaatklep voor jouw creativiteit. Je ontwikkelt jouw breitalent, comfortabel van thuis uit. Ideaal als je zelf graag kledingstukken maakt, én natuurlijk ook als je een centje wil bijverdienen door jouw breiwerkjes te verkopen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Kleding Maken & Ontwerpen. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent met een obsessie voor breien! De docent geeft jou praktijkgerichte oefeningen en feedback op vraag, via een online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Als je klaar bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een stevige map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent voegde theorie, voorbeelden en opdrachten samen tot een gebalanceerd pakket. Overloop die opdrachten samen met je docent via het online leerplatform. Dat geeft je een goed beeld van het examen.

Praktijkervaring en stage

Wil je tijdens je thuisstudie meer praktijkervaring opdoen? Volg dan een stage, bijvoorbeeld traditionele of klassieke kledingwinkel. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een nieuwe job.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van je thuisstudie maak je een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt die opdracht. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Breien. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Breideskundige. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

<p>breien, breitechnieken, breinaalden, breicursus, Breiwerk, muts, sjaal, trui, steken, handwerk, wol, breitechniek, sjaalsteek, jacquard, rondbreien, ajourwerk, ribbelsteek, vilten, breiplank, patronen, averechts breien, groepslessen, thuisstudie, volwa

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Breien maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerde cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een breigenie en creatief topdocent, toegang tot interactief lesmateriaal op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om jou snel in een breitalent om te toveren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Breien

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS