Cursus

Bedrijfsbeheer

Snel een attest Bedrijfsbeheer nodig? Ga dan voor de meest up-to-date cursus in Vlaanderen! Onze thuisopleiding is de perfecte voorbereiding om succesvol te ondernemen. Onze studenten Bedrijfsbeheer hebben een slaagpercentage van maar liefst 83%, het hoogste in België.

Met bijna 15 jaar ervaring en een team van echte vakdocenten biedt deze cursus de perfecte voorbereiding op het examen Bedrijfsbeheer én op je carrière als zelfstandig ondernemer.

Meer dan tienduizend ondernemers gingen je reeds voor en haalden bij ons hun officieel attest Bedrijfsbeheer aan de scherpste prijs op de markt. Wanneer je je attest behaalt, schrijf je je in bij een ondernemingsloket naar keuze. Hierna heb je alles op zak om je zaak te lanceren!

PRAKTISCHE INFORMATIE


Duur: 1-3 maanden

Attest

139.00 118.15 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Die ligt snel bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een geoefend ondernemer. Deze toegewijde docent geeft jou via het online studentenplatform praktische oefeningen, feedback op vraag en tips vanuit zijn eigen businesservaring. Je staat er dus nooit alleen voor!


PRAKTISCHE INFORMATIE

Je betaalt voor je opleiding Bedrijfsbeheer maar 118.15 euro. Hiervoor krijg je een illustratief cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een doorwinterd topdocent met ervaring als zaakvoerder, én toegang tot extra interactief lesmateriaal op je online studentenplatform! Alles om jouw zaak succesvol te kickstarten!

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Dit pakket bestaat uit een oefeningenboek, een oplossingenboek en een bijlage van de Centrale Examencommissie. Neem het oefeningenboek zeker eens samen met je docent door. Zo begin je perfect voorbereid aan het examen. Om bepaalde oefeningen op te lossen heb je een rekenmachine nodig. Je hoeft zelf echter geen extra handboeken of cursussen aan te schaffen. Met ons pakket heb je alles in huis om van je thuisstudie Bedrijfsbeheer een waar succes te maken!

Voor deze cursus is het niet relevant om een stage te lopen. De cursus vormt op zichzelf een allesomvattende voorbereiding op het examen Bedrijfsbeheer bij de Centrale Examencommissie.

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, Onderdeel van Ondernemersschool is de grootste opleidingsverstrekker van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door verschillende beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld de Wellnessfederatie, het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.

PROGRAMMA

 • Hoe start ik met een hoofd- of bijberoep
 • Basiskennis boekhouden (enkelvoudig en dubbel)
 • De belasting op toegevoegde waarde (BTW)
 • Het verkoop- en aankoopdagboek invullen
 • Financiële dagboeken bijhouden(kasboek)
 • Een inventaris opmaken en een ondernemersplan opstellen
 • Balans en resultatenrekening opmaken
 • Commercieel beleid en marketing
 • Handelsrecht en vennootschapsrecht
 • Het sociaal statuut van de zelfstandige
 • Belastingen berekenen
 • Je boekhouder beter begrijpen
GRATIS
Proefhoofdstuk

24-UURS ACTIE: 15% KORTING OP DEZE CURSUS

Jouw goede voornemens dit jaar waarmaken? Van vrijdag 19 januari, 18u tot en met zaterdag 20 januari, 18u krijg jij maar liefst 15% korting op deze opleiding wanneer je je online inschrijft en betaalt. Klik op inschrijven en vul het formulier in, jouw korting wordt automatisch verrekend. Opgelet: de korting is maar 24u geldig! Daarna is het onherroepelijk afgelopen.

Alle info en
inschrijven

VAARDIGHEDEN

 • Een ondernemingsnummer aanvragen en je eigen zaak lanceren
 • Een professioneel ondernemersplan opstellen
 • De balans en resultatenrekening opmaken
 • Belastingen berekenen
 • Het boekhouderstaaltje spreken en meer inzicht hebben in je eigen boekhouding

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Starten als zelfstandige in hoofdberoep
 • Starten als zelfstandige in bijberoep

EXAMEN EN DIPLOMA

Na het studeren van de cursus leg je examen af bij de Centrale Examencommissie van de overheid. Na een geslaagd examen ontvang je het erkende attest Bedrijfsbeheer. Vanaf september 2019 leg je dit examen gewoon op onze school af.

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Bedrijfsbeheer. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Dit pakket bestaat uit een oefeningenboek, een oplossingenboek en een bijlage van de Centrale Examencommissie. Neem het oefeningenboek zeker eens samen met je docent door. Zo begin je perfect voorbereid aan het examen. Om bepaalde oefeningen op te lossen heb je een rekenmachine nodig. Je hoeft zelf echter geen extra handboeken of cursussen aan te schaffen. Met ons pakket heb je alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een waar succes te maken!

Wat verandert er in september 2019 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2019 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je examen af bij de Centrale Examencommissie van de overheid waarna je het erkende attest Bedrijfsbeheer ontvangt. Vanaf september 2019 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen.
Nick Van Boxel

Onze Docenten

Nick Van Boxel
Onze docent Nick Van Boxel geeft zowel de onlinecursus als de gewone cursus Bedrijfsbeheer aan onze school. Hij is dan ook economisch hooggeschoold als bedrijfsmanager en marketeer.
 
“Ik heb een aantal jaren in het bedrijfsleven gewerkt als internet marketeer”, zo zegt Nick. “Maar al gauw besefte ik dat je pas echt succesvol kan worden als je je eigen zaak uit de grond stampt”, zo gaat hij verder. Het zijn die ervaringen die Nick graag met jou deelt, zodat ook jij echt klaar bent om te starten als zelfstandige!
SCHRIJF JE NU INContact

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, Onderdeel van Ondernemersschool is de grootste opleidingsverstrekker van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door verschillende beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld de Wellnessfederatie, het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS