Cursus

OPLEIDING

Starterslab

Wil jij...

 1. ontdekken of ondernemen iets voor jou is
 2. weten hoe je een eigen zaak start
 3. als zelfstandige aan de slag gaan
 4. leren van de ervaringen en de expertise van een succesvol ondernemer

Zelfstandig Ondernemer, een beroep met toekomst!

Voel jij de ondernemerskriebels? Wil jij een product of service op de markt brengen? Of wil je gewoon in bijberoep als zelfstandige een centje bijverdienen? Kom dan naar het Starterslab en ontdek of ondernemen iets voor jou is! Wie een opleiding bij het Centrum voor Avondonderwijs, de Schoonheidsschool of het Centrum voor Afstandsonderwijs volgt, neemt volledig GRATIS deel aan deze workshop.

Is er vraag naar mijn product of service? Waar vind ik mijn eerste klanten? Hoe maak ik winst? Op al deze vragen krijg je een antwoord van zelfstandige ondernemers met jarenlange ervaring. Bovendien is het Starterslab ook de ideale locatie om te netwerken met andere geëngageerde professionals. Als ondernemer zijn die contacten simpelweg onmisbaar. Kortom, het Starterslab is het ideale opstapje voor jouw toekomstige carrière als zelfstandige!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  3 lesuren

  0.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk Inschrijven

Startdata Starterslab

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen23/10/201823/10/201818u30 - 21u30Din
Gent07/11/201807/11/201818u30 - 21u30Woe
Hasselt22/11/201822/11/201818u30 - 21u30Don
Antwerpen25/04/201925/04/201918u30 - 21u30Don
Hasselt26/04/201926/04/201918u30 - 21u30Vrij
Gent30/04/201930/04/201918u30 - 21u30Din
Brugge14/10/201914/10/201918u30 - 21u30Maa
Brussel16/10/201916/10/201918u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

wellness, eigen zaak starten, zelfstandige worden, wellnessondernemer, wellnessmarketing, zelfstandig, beauty marketing, fashion marketing, wellness marketeer, marketeer, sales, Starterslab

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Neem je leven zelf in handen: word Zelfstandig Ondernemer en verover de markt met jouw topidee!

Vaardigheden en skills

 • Een eigen zaak starten? Jij weet waar je aan begint!
 • Jij weet hoe je klanten vindt en hoeveel ze voor jouw product of service willen betalen
 • Jij gaat de strijd met de concurrentie vol zelfvertrouwen aan
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Hoe start ik mijn eigen zaak?
 • Eenmanszaak of vennootschap? Jij kiest!
 • Jouw commerciële aanpak: best practices
 • Hoe vind ik mijn eerste klanten?
 • Wat is de waarde en de prijs van mijn product of service?
 • Concurrentie? Laat maar komen!
 • Samen sterk: krachten bundelen in beroepsfederaties

Onze docenten

Martine Keleman

Martine Keleman groeide op in het zakenmilieu. Als jonge vrouw werkte ze mee in het bedrijf van haar vader, daarna organiseerde ze 30 jaar lang vakbeurzen in België en ver daarbuiten: van Brazilië tot Thailand. Ondertussen vulde ze haar cv nog verder aan. Zo studeerde ze in 2002 af als Gezondheidsconsulente en gaf ze in het verleden les in Organisatie, Biorelaxatie, Afslanken en Volksgeneeskunde. Kortom, Martine bouwde in de loop der tijd een brede kennis van “de mens” op.

 

In 2017 behaalde Martine de diploma´s Life Coach en NLP-Coach. Ze startte vervolgens haar eigen praktijk als Personal en Business Coach. “Elke dag haal ik voldoening uit het coachen van mensen door hen te laten groeien in hun kernkwaliteiten”, aldus Martine, “Mijn kennis en levenservaring doorgeven is mijn grootste passie! Jonge ondernemers steunen in het waarmaken van hun levensdroom is mijn grootste drijfveer. Ik wandel graag een eindje mee op hun levenspad, tot ze klaar zijn om hun vleugels uit te slaan. Zo hoop ik ook jou te ontmoeten in een van mijn lessen! Tot binnenkort!”

Karen Van Hoye

Karen Van Hoye is docente bewegingswetenschappen aan de Fontys Sporthogeschool. Ze heeft een doctoraat in de bewegingswetenschappen aan de KU Leuven, waar ze ook onderzoeken doet. Volgens de resultaten van haar laatste onderzoek ontbreekt het mensen vaak aan motivatie om effectief de stap te zetten om meer aan lichaamsbeweging te doen. Een personal coach kan hierbij een flinke duw in de rug zijn!
 
Een aantal jaar geleden is Karen dan ook gestart als personal coach en indoor cycling instructor. Daarnaast doceert ze ook de cursus Personal Coach aan het Centrum Voor Avondonderwijs, waar ze andere mensen haar passie bijbrengt. Daarbij ligt de focus vooral op gedragsverandering en de manier waarop je mensen kan stimuleren om op een gezonde en duurzame manier te leven.

Sofie Fobe

Sofie Fobe runt samen met haar collega en partner al meer dan 13 jaar Stylinglab, een adviesbureau dat mensen en bedrijven helpt om zichzelf de juiste look en het gewenste imago aan te meten. In dat kader specialiseerde ze zich in trainingen rond non-verbale communicatie, eerste indruk, voorkomen bij sollicitaties en verkooptechnieken.

 

Personal shopping, imagoadvies, styling en make-up zijn de persoonlijke passies van Sofie. Mensen mooi maken en zichzelf goed in hun vel doen voel, dat is waar het voor haar allemaal om draait. “Do it with passion, or don´t do it at all!”

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om weten over deze cursus Starterslab

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen die een ommeslag wil maken in zijn of haar carrière zit met vragen. Deze workshop geeft een antwoord op die vragen en biedt je een voorsmaakje van het leven als zelfstandige. Zo weet jij waar je aan begint!
Heb ik nog een attest Bedrijfsbeheer nodig om als zelfstandige te starten?
Vanaf september 2018 heb je in Vlaanderen geen attest Bedrijfsbeheer meer nodig om te starten als zelfstandige. Toch blijft het belangrijk om je goed voor te bereiden op je nieuw zakelijk of commercieel avontuur. Dit gratis Starterslab geeft je op dat vlak een eerste voorproefje. Wil je risico´s vermijden en jezelf diepgaand voorbereiden op een carrière als zelfstandige? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak jouw sleutel tot succes.
Moet ik me inschrijven voor het gratis Starterslab?
Ja, enkel zo weten we hoeveel zitplaatsen er nodig zijn. Inschrijven is natuurlijk volledig gratis!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Lesdagen

Het Starterslab telt 1 les. De les duurt 3 uur. In het overzicht met de startdata zie je de verschillende data waarop de workshop net plaatsvindt.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Neem pen en papier mee naar de workshop om goede ideeën en handige tips op te schrijven.

Praktijkervaring en stage

Voor deze cursus hoef je geen stage te lopen.

Examen en diploma

Op het einde van de workshop is er geen examen. Na de workshop ontvang je per post het deelnameattest Starterslab.

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Deze workshop is helemaal gratis voor iedereen die aan onze school een opleiding volgt!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met zijn studenten. Hij legt goed de nadruk wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Starterslab

InschrijvenStartdataContact

Kies voor een basic, professional of expertenopleiding

Meer dan 6000 studenten volgen elk jaar één van de 35O verschillende opleidingen. Klik op jouw gewenste niveau en kies je opleiding. Je zal via onze onderwijsinstelling uitgroeien tot een echte pro!

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS