Cursus

Starterslab

Volg je een opleiding bij het Centrum voor Avondonderwijs, de Schoonheidsschool of het Centrum Voor Afstandsonderwijs? Droom je van een bijverdienste, maar weet je niet hoe te beginnen? Wil je als zelfstandige starten? Volg het GRATIS Starterslab!

Tijdens deze boeiende les verklapt een topondernemer uit de wereld van beauty en wellness je alle geheimen om je zaak succesvol te maken. Je leert hoe je klanten vindt, je onderneming in de spotlights zet én winst boekt. Bovendien is deze cursus perfect om ervaringen te delen. Zo bouw je ook nog eens een stevig netwerk uit!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Groep cursus

Duur: 1 les

Certificaat

0.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.


LESSENVERLOOP

De cursus Starterslab telt in totaal 1 les. De les duurt 3 uren . In het overzicht met de startdata van de opleiding Starterslab vind je per lessenreeks de lesdag terug.


Stage


Benodigdheden

Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor al het nodige materiaal.


Lesgeld

Deze speciale cursus is voor iedereen die een opleiding bij onze school volgt en is volledig gratis! Voor deze les krijg de professionele begeleiding door experts uit de beauty- en wellnesswereld en het gebruik van de lokalen. Je krijgt ook toegang tot het studentenplatform.


PROGRAMMA

 • Hoe start ik mijn eigen (Wellness)onderneming?
 • Welke commerciële aanpak is de beste keuze?
 • Kies ik voor een eenmanszaak of een vennootschap?
 • Hoe vind ik mijn eerste cliënten?
 • Welke prijzen kan ik vragen voor mijn diensten of producten?
 • Hoe kan ik me onderscheiden van mijn concurrenten?
 • Hoe kan ik mij laten erkennen bij de beroepsfederaties?
GRATIS
Proefhoofdstuk

VAARDIGHEDEN

 • Jouw zaak een commerciëel succes? Jij weet hoe je dat kan waarmaken
 • Jij weet hoe je je zaak perfect in de markt kan zetten
 • Jij kan je onderneming onderscheiden van de concurrentie zodat klanten overtuigd voor jou kiezen
 • Je weet hoe je je klanten tevreden houdt zodat ze steeds voor jou kiezen

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Start met een goede kennis van zaken je eigen salon of praktijk!

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je les is er geen examen. Je ontvangt op basis van je aanwezigheden wel het attestStarterslab. Dit sturen we je nadien per post op. Zo kan je meteen aan de slag in een beauty of wellnesszaak en je marketingkwaliteiten optimaal benutten. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Onze opleiding bereidt je perfect voor op het examen van de Centrale Examencommissie. Vanaf september 2018 kan je dit examen ook gewoon bij onze school afleggen.

 

De beste IT-infrastructuur en begeleiding

Jouw begeleiding gebeurt via de meest hoogtechnologische servers en IT-infrastructuur vanuit Nederland. Dit leerplatform is volledig ontwikkeld op maat van onze studenten en maakt je van opleiding een bijzondere en aangename ervaring. Dag en nacht staan onze medewerkers daar klaar om je de perfecte studiebegeleiding te geven. Via razendsnelle internetverbindingen log je in op ons studentenplatform en krijg je van daar uit jouw persoonlijke begeleiding. Dankzij deze uitstekende infrastructuur kan je dag en nacht genieten van de online begeleiding.

PLATFORM
INFORMATIE

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
StarterslabDin09/10/201823/10/2018Antwerpen18u30 - 21u30
StarterslabWoe07/11/201821/11/2018Gent18u30 - 21u30
StarterslabDon22/11/201806/12/2018Hasselt18u30 - 21u30
StarterslabMaa14/10/201914/10/2019Brugge18u30 - 21u30
StarterslabWoe16/10/201916/10/2019Brussel18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Wanneer start de volgende opleiding Starterslab?
Je vindt een overzicht van de ingeplande cursussen Starterslab, inclusief alle leslocaties en lesuren hier. Wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Deze planning wijzigt dus continu. Je checkt dus best regelmatig deze pagina. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied. Superhandig!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren van een kortingen genieten. Alle info vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je dus zeker en vast waar voor je geld!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Starterslab waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Starterslab. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Op het einde van deze opleiding volgt er geen examen. Je wordt wel permanent geëvalueerd. Heb je alle lessen gevolgd en kan je dit aantonen met de aanwezigheidslijsten? Dan krijg je van ons het diploma Wellnessmarketing per post opgestuurd!
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Starterslab?

Tijdens je eerste les breng je best schrijfgerief en een cursusblok mee. De rest van het materiaal krijg je tijdens de eerste les.

Wil je continu op de hoogte blijven van alle laatste aanpassingen aan het cursusmateriaal? Maak het jezelf dan gemakkelijk en meld je aan via je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een up-to-date lijst met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets wijzigt zie je deze aanpassing ook meteen. Handig! Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!
Martine Keleman

Onze Docenten

Martine Keleman
Mijn naam is Martine Keleman en ik ben als jonge vrouw opgegroeid in het zakenmilieu.  Eerst werkte ik mee in het vleesbedrijf van mijn vader, daarna was ik gedurende 30 jaar actief in de organisatie van vakbeurzen in België, Düsseldorf, Moskou, Thailand, Brazilië en Tsjechië.
Ik heb mijn professionele loopbaan gecombineerd met een passie voor persoonlijke groei.  Zo studeerde ik in 2002 af als gezonheidsconsulente en doceerde ik de vakken Biorelaxatie, Afslanken, Organisatie en Volksgeneeskundige adviezen. Ik heb een brede kennis van “de mens” en ik blijf me verder ontwikkelen. 
 
In 2017 behaalde ik de diploma’s van Life Coach en NLP Coach, en startte ik mijn eigen praktijk als Personal en Business Coach.  Elke dag weer haal ik enorm veel voldoening uit het coachen en begeleiden van mensen door hen te laten groeien in hun kernkwaliteiten.  Mijn kennis en levenservaring doorgeven aan anderen is immers mijn grootste passie!  Jonge ondernemers steunen in het opzetten van hun levensdroom door hen te coachen in het opzetten van hun eigen bedrijf is mijn grootste drijfveer, en ik wandel graag een eindje mee op hun levenspad, tot ze klaar zijn om hun vleugels uit te slaan. 
 
Ik hoop jou te ontmoeten in één van mijn lessen!  Tot binnenkort!
 
Karen Van Hoye

Onze Docenten

Karen Van Hoye
Karen Van Hoye is docente bewegingswetenschappen aan de sporthogeschool. Ze heeft een doctoraat in de bewegingswetenschappen aan de KU Leuven, waar ze ook onderzoeken doet. Volgens de resultaten van haar laatste onderzoek ontbreekt het mensen vaak aan motivatie om effectief de stap te zetten om meer aan lichaamsbeweging te doen. Een Personal Coach kan hierbij een flinke duw in de rug zijn!
Een aantal jaar geleden is Karen dan ook gestart als Personal Coach en Indoor Cycling Instructor. Daarnaast doceert ze ook de cursus Personal Coach aan het Centrum Voor Avondonderwijs, waar ze andere mensen haar passie bijbrengt. Daarbij ligt de focus vooral op gedragsverandering en de manier waarop je mensen kan stimuleren om op een gezonde en duurzame manier te leven.
Onze Docenten

Onze Docenten

Sofie Fobe
Docente Sofie Fobe runt samen met haar collega en partner, al meer dan 13 jaar Stylinglab.
Personal shopping, imago advies, styling & make-up zijn haar passie. Mensen mooi maken en een goed gevoel geven over zichzelf, dat is waar het haar om draait. Daarnaast geeft Sofie o.a.  trainingen over non-verbale communicatie, verkooptechnieken, de eerste indruk & voorkomen bij sollicitaties en communicatie met kleuren.
Haar motto: Do it with passion, or don’t do it at all!
Onze Docenten

Onze Docenten

Nicole Vranken
Nicole Vranken is docente Accountmanagement en Beauty- en Wellnessmarketing. Onder haar begeleiding zal je leren hoe je verschillende reclametechnieken kunt gebruiken, of hoe je een marketingstrategie voor je eigen bedrijf kunt uitwerken.
 
Nicole heeft een uitgebreide ervaring die ze wilt delen met haar studenten. Zo heeft ze bijvoorbeeld gewerkt als marketing en sales manager en is ze vandaag lector voor Unizo, de bouwunie en verschillende verenigingen. Haar doel is om jongvolwassene starters te stimuleren en hen te leren werken in harmonie met zichzelf en de omgeving.
SCHRIJF JE NU INContact

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS