Cursus

OPLEIDING

Ballonplooier

Wil jij...

 1. leren hoe je in een mum van tijd zelf toffe figuurtjes plooit met ballonnen
 2. jouw vaardigheden als ballonplooier verder verfijnen en versterken
 3. snel aan de slag gaan als zelfstandig ballonartiest
 4. een nieuwe hobby starten die je ook kan gebruiken als verpleegster, ouder of leerkracht
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Ballonplooier, een beroep met toekomst!

Ben je entertainer of ballonverkoper en wil je een extra troef aan je aanbod toevoegen om veel meer klanten te werven? Ballonplooien is een klassieke en geliefde act op feestjes. De leuke ballonnenfiguurtjes blijven vooral een groot succes bij jonge kindjes die enorm veel plezier halen uit de inventieve en technische kunstjes van de ballonartiest.

Wil je toffe kunstjes leren waarmee je een lach tovert op menig gezicht, jong en oud? Schrijf je dan nu in voor de praktische thuiscursus Ballonplooien en maak de meest wonderbaarlijke ballonfiguren!

Met deze cursus leer je tegen de scherpste prijs van thuis alles over materialen, decoratie, technieken, enz. Schrijf jezelf snel in en ontplooi jezelf tot ballonartiest van wereldklasse!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  195.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

ballonplooier, figuren maken ballonen, ballonvouwen, ballonfiguren, ballonplooien, ballonartiest, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig ballonplooier
 • Assistent ballonplooier
 • Freelance ballonplooier bij evenementen en feesten
 • Entertainer

Vaardigheden en skills

 • Ballonnen opblazen en knopen is jouw tweede natuur
 • Je levert een totaalpakket: speelse decoratie en kostuums en verbluffende acts
 • Je schudt de meest betoverende ballonfiguren uit de mouw
 • Je komt continu met nieuwe creaties af om kinderen te verrassen
 • Je improviseert on the spot om op de wensen van je publiek in te spelen
 • Je zorgt voor een speelse noot op elk feestje
 • Je promoot jezelf strategisch en doeltreffend om massa's boekingen te scoren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Materialen en benodigdheden
 • Basistechnieken
 • Kledij: hoedjes, vleugels, kostuums
 • Figuren met speciale ballonnen
 • Ballondecoratie
 • Trucjes en weetjes voor de pro ballonartiest
 • Wettelijke omkadering
 • Starten als zelfstandig ballonartiest
 • Klanten werven: inflate yourself

ballonplooier, figuren maken ballonen, ballonvouwen, ballonfiguren, ballonplooien, ballonartiest, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Ballonplooier

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die professioneel wil leren ballonplooien. Die vaardigheid komt van pas als je voor je werk vaak in contact komt met kinderen, of als je in bijberoep wil starten als zelfstandig ballonplooier. Op feestjes en evenementen kan je daar een mooi centje mee bijverdienen!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Evenementen & Organisatie. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Met deze flexibele thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang online begeleiding van een rasechte ballonkunstenaar die jou praktische oefeningen, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie zelf kwaliteitsvolle ballonnen, een handpompje, een stift, een schaartje en een meetlat. In de cursus vertelt de docent welke ballonen je best aanschaft. Die ballonnen bestel je bij een webwinkel of vind je in een speciaalzaak in jouw buurt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je eindopdracht al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een organisator van kinderanimatie, toon je skills en vraag naar een leuke stageplaats. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een mooie carrière als ballonplooier.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Ballonplooier. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als ballonplooier. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

ballonplooier, figuren maken ballonen, ballonvouwen, ballonfiguren, ballonplooien, ballonartiest, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Ballonplooier maar 195.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een professionele ballonartiest, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een knallende start als first class ballonplooier!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Ballonplooier

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS