Cursus

OPLEIDING

Bakker (Cupcakes)

Wil jij...

 1. jezelf specialiseren in het bakken en versieren van populaire minigebakjes
 2. thuis de lekkerste cupcakerecepten uitproberen
 3. plezier beleven en je creativiteit de vrije loop laten tijdens het bakken
 4. je bakkunsten naar the next level tillen, met online begeleiding door een professionele patissier
 5. een diploma halen waarmee je start als zelfstandige, in hoofd- of bijberoep

Bakker, een beroep met toekomst!

Cupcakes blijven hot! Hippe coffeeshops, bakkerijen en snoepwinkels verleiden hun klanten nog altijd met deze delicatesse die enkele jaren geleden uit de VS is overgewaaid. Is er dan ook nog een betere traktatie dan een speels en smakelijk cupcakeje?

Na deze praktijkgerichte thuiscursus bak jij heerlijk lekkere cupcakes waar niemand aan weerstaat. Combineer talrijke smaken met prachtige decoratiestukjes om buitengewoon lekkere cupcakes te maken. Tover met je toppings! Verfijn je vullingen! Creëer kunst met jouw cupcakes!

Aan een scherpe prijs en vanuit het comfort van je eigen huis word jij de Picasso van de patisserie!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  219.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

taarten cupcakes maken, bakken, patisserie, dessert, zoetigheid, gebak, cake, muffin, koekjes, taartjes, wafels, pannenkoeken, deeg, beslag, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Werknemer bij een bakker
 • Werknemer in een grootwarenhuis
 • Start je eigen trendy cupcake shop

Vaardigheden en skills

 • Verken de wondere wereld van cupcakes en leer je techniek verfijnen
 • Leer nieuwe recepten, oefen ze thuis en experimenteer met smaakcombinaties
 • Leer prachtige decoraties maken net als een professionele bakker
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De wereld van de cupcake
 • Wat heb je nodig?
 • De ingrediënten van dichtbij: suiker of zoetstof, vetstoffen, bloem, bakmeel, eieren
 • Chocolade in of op een cupcake
 • De verschilende smaken en kleuren
 • Variatie in cupcakes; talrijke recepten
 • De topping: go wild!
 • Werken met marsepein en suikerpasta
 • De decoratie: de kers op de cupcake
 • Hygiëne bij het bakken
 • Starten als zelfstandige cupcake bakker

taarten cupcakes maken, bakken, patisserie, dessert, zoetigheid, gebak, cake, muffin, koekjes, taartjes, wafels, pannenkoeken, deeg, beslag, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Jeroen Offergelt

Nadat docent Jeroen Offergelt een aantal jaar in de hotelsector gewerkt had, werd de drang om een eigen zaak op te starten te groot: Patty Cake ontstond en intussen is de bakkerij uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen.
 
De knowhow en ervaring van Jeroen, maken van hem de ideale docent om de cursussen Cupcakes bakken en Eigen Cateringbedrijf te begeleiden. Hij leert de studenten van het Centrum Voor Afstandsonderwijs alles over het hoe en wat van kleurrijke gebakjes bakken en presenteren.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Bakker (Cupcakes)

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die professioneel cupcakes wil leren maken. Het is een echte uitlaatklep voor jouw kookkunsten. Je ontwikkelt jouw baktalent, comfortabel van thuis uit. Ideaal als je cupcakes wil leren bakken voor je werk, bijvoorbeeld als B&B-uitbater, of als je een centje wil bijverdienen door je eigen cupcakes te verkopen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Koken & Bakken. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd topdocent/cupcake freak die jou praktisch voorthelpt en creatief uitdaagt via je online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Als je wil experimenteren met de receptjes in de cursus heb je natuurlijk wel bakproducten en keukengerei nodig. Ga daarvoor langs bij een bakwinkel of supermarkt in jouw buurt. Of bestel de benodigdheden online.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Spring eens binnen bij een bakker of patissier in je buurt, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een toffe stageplaats. Tijdens een stage verzamel je extra praktijkervaring en leer je nieuwe mensen uit het werkveld kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo het beste opstapje naar een topjob als Bakker.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch en een praktisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Bakker (Cupcakes). Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Bakker. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

taarten cupcakes maken, bakken, patisserie, dessert, zoetigheid, gebak, cake, muffin, koekjes, taartjes, wafels, pannenkoeken, deeg, beslag, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Bakker (Cupcakes) maar 219.00 euro. Hiervoor krijg je het geïllustreerde cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een ervaren docent met een cupcake-obsessie, toegang tot extra lesmateriaal en cupcake-inspiratie op ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om van jou de nieuwe cupcakegoeroe te maken!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Bakker (Cupcakes)

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS