Cursus

OPLEIDING

Bachbloesemtherapeut voor Dieren

Wil jij...

 1. ontdekken hoe je jouw huisdier op een natuurlijke manier behandelt
 2. alles leren over de werking van bachremedies bij dieren
 3. jezelf als dierenverzorger of als dierenarts specialiseren in bachbloesems
 4. jouw aanbod als bachbloesemtherapeut uitbreiden
 5. flexibel thuis studeren, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier

Bachbloesemtherapeut voor dieren, een beroep met toekomst!

Ook dieren hebben gevoelens en ervaren pijn, angst, verdriet,... Ze zijn echter meester in het verbergen van hun emoties, waardoor deze niet altijd even goed waar te nemen zijn. Verlies van eetlust, het uitvallen van de vacht, futloosheid,... zijn daarom allemaal factoren waar je rekening mee moet houden en het vergt een opgeleid oog om het probleem te achterhalen.

Met deze praktijkgerichte cursus Bachbloesemtherapeut voor Dieren leer je niet enkel de situatie analyseren, maar ook een behandelplan opstellen en toepassen voor een betere gemoedstoestand van elk dier. Leer stap voor stap zelf remedies maken en help dieren en hun baasjes weer volop genieten van het leven. Word professioneel Bachbloesemtherapeut!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

bachbloesemtherapie voor dieren, bachbloesemtherapeut voor dieren, plantenextracten, bachbloesems, bloesems, alternatieve geneeskunde voor dieren, alternatieve behandeling, thuisstudie, afstandsonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Hondentrainer (Specialisatie Bachbloesems)
 • Uitbater Dierenpension (Specialisatie Bachbloesems)
 • Dierenverzorger, Medewerker Dierenasiel (Specialisatie Bachbloesems)

Vaardigheden en skills

 • Het gedrag van dieren kunnen analyseren en problemen opsporen
 • Intensieve kennis bezitten van het gebruik en de effecten van bachbloesems
 • Zelf een therapieplan kunnen opstarten en efficiënt uitvoeren
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De oorsprong van bachbloesems
 • Gespecialiseerde plantkunde
 • De werking van bachbloesems
 • Probleemanalyse en dieren leren 'lezen'
 • Zelf bloesemremedies samenstellen
 • Therapieën efficiënt leren toepassen
 • De juiste dosering

bachbloesemtherapie voor dieren, bachbloesemtherapeut voor dieren, plantenextracten, bachbloesems, bloesems, alternatieve geneeskunde voor dieren, alternatieve behandeling, thuisstudie, afstandsonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Bachbloesemtherapeut voor Dieren

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Sommige huisdieren hebben last van klachten en kwaaltjes, denk maar aan honden die zich ineens agressief of hyperactief gedragen. Deze cursus leert je hoe je die klachten en kwaaltjes op een natuurlijke manier verhelpt met de filosofie en de bloesems van Dr. Bach. Ideaal als je op het werk vaak in contact komt met dieren, als je jouw aanbod als bachbloesemtherapeut wil uitbreiden, of als je jouw huisdier natuurlijk wil behandelen.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen en opdrachten. Bovendien moedigen we je aan om tijdens je thuisstudie stage te lopen. Op stage pas je de leerstof actief in de praktijk toe. Neem contact op met onze opleidingsconsulenten voor meer informatie over de stage.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Dierverzorging. Verzorging van honden, katten, paarden of konijnen? EHBO of alternatieve therapie voor dieren? Check het aanbod, schrijf je in en word expert!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een gepassioneerd docent en bachbloesemspecialist via een online leerplatform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld lesmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Voorzie je eigen set bachbloesemremedies als je de leerstof in de praktijk wil testen. Zo'n set bestel je bij een webwinkel of vind je in een natuurwinkel in jouw buurt.

Praktijkervaring en stage

Extra praktijkervaring doe je op via een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een natuurshop of een kruidenwinkel, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een toffe stageplaats. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring en leer je nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als Bachbloesemtherapeut.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Bachbloesemtherapeut voor Dieren. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Bachbloesemtherapeut voor dieren. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

bachbloesemtherapie voor dieren, bachbloesemtherapeut voor dieren, plantenextracten, bachbloesems, bloesems, alternatieve geneeskunde voor dieren, alternatieve behandeling, thuisstudie, afstandsonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Bachbloesemtherapeut voor Dieren maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, een jaar lang professionele begeleiding van een topdocent met een neus voor bachbloesems, levenslange toegang tot het online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een vlotte start als bachbloesemtherapeut voor dieren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
bachbloesemtherapie voor dieren, bachbloesemtherapeut voor dieren, plantenextracten, bachbloesems, bloesems, alternatieve geneeskunde voor dieren, alternatieve behandeling, thuisstudie, afstandsonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Bachbloesemtherapeut voor Dieren

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS