Cursus

OPLEIDING

Ayurvedisch Coach

Wil jij...

 1. alles leren over deze eeuwenoude Indische filosofie
 2. klanten, vrienden of familieleden helpen om de balans tussen lichaam en geest te herstellen
 3. weten hoe je zelfs de allergrootste stresskippen helemaal zen krijgt
 4. meer verdienen door klanten in jouw praktijk een nog betere en completere service aan te bieden

Ayurvedisch Coach, een beroep met toekomst!

Ben jij geïnteresseerd in de Indische gezondheidswijsheden? Wil jij mensen coachen in hun zoektocht naar de perfecte balans tussen lichaam en geest? Dan is deze opleiding Ayurvedisch Coach jou op het lijf geschreven.

Ayurveda is een eeuwenoud gezondheidssysteem uit India. De belangrijkste pijlers waarop deze filosofie steunt zijn een juiste levenswijze en gezonde voeding. Tijdens de lessen leer je hoe je aandoeningen behandelt en hoe je ayurvedische kruiden optimaal inzet. Je ontdekt de 5 elementen en de 3 dosha's. Dankzij deze opleiding leer je alles over gezonde diëten, het gebruik van etherische oliën en reinigingstechnieken.

Zo begeleid je je klanten naar een gezond en gelukkig leven!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  6 lessen

  3 lesuren

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Ayurvedisch Coach

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen08/11/202013/12/202010u00 - 13u00Zon
Bruxelles / Brussel27/11/202015/01/202118u30 - 21u30Vrij
Hasselt08/01/202112/02/202118u30 - 21u30Vrij
Gent12/02/202119/03/202110u00 - 13u00Vrij
Antwerpen28/02/202104/04/202110u00 - 13u00Zon

PROGRAMMA

ayurveda massage ehterische oliën dosha india indië gezondheid opleiding ayurvedische

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig ayurvedisch coach
 • Ayurvedisch coach in een gezondheids- of wellnesscentrum

Vaardigheden en skills

 • Jij kent de filosofie achter ayurveda door en door
 • Jij weet hoe je de perfecte balans creëert tussen lichaam en geest
 • Jij kent de verschillende toepassingen van ayurvedische kruiden en etherische oliën
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Introductie tot de ayurvedische psychologie
 • Het herkennen van constitutie en onbalans bij jezelf en anderen
 • Dosha's: De verschillende ´temperamenten` in de ayurvedische psychologie
 • Voedings- en levensstijlen voor de verschillende dosha’s
 • Dagelijks gebruik van kruiden
 • Coachingstechnieken om anderen bij te staan

ayurveda massage ehterische oliën dosha india indië gezondheid opleiding ayurvedische

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Ayurvedisch Coach

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Iedereen heeft wel eens het gevoel uit balans te zijn. Wat er dan precies mis is, is niet altijd even duidelijk. Dankzij deze opleiding krijg je die duidelijkheid wel. Je leert namelijk hoe het samenspel tussen lichaam en geest verstoord raakt. Je leert ook hoe je de balans tussen lichaam en geest herwint met een ayurvedische behandeling. Zo help je jezelf of anderen om gezonder én gelukkiger door het leven te gaan. Jij bent de redder in nood. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren coach, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Wat is ayurveda eigenlijk?
Ayurveda, of “de wetenschap van het leven”, is een eeuwenoude traditionele geneeswijze uit India. In de ayurveda vertrekt men van het principe dat ongelukkige gevoelens en lichamelijke kwaaltjes ontstaan wanneer het evenwicht tussen lichaam en geest zoek is, of wanneer onze levensenergieën uit balans zijn. Ayurveda focust op het herstellen van die balans. En dat op een 100% natuurlijke manier!
Is ayurveda wetenschappelijk bewezen?
Ayurveda berust op een combinatie van wetenschappelijke, filosofische en metafysische principes. In de leer spelen inzicht en intuïtie een belangrijke rol. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie van de Verenigde Naties is ayurveda een waardevolle aanvulling op de moderne Westerse geneeskunde. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Hoe start ik als zelfstandig Ayurvedisch Coach?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Deze workshop is het perfecte opstapje!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim gamma aan cursussen in de categorie Alternatieve Therapieën. Neem zeker eens een kijkje, en breid je skill set verder uit!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Ayurvedisch Coach bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je leert alles over ayurveda, de werking van het lichaam en gepaste voeding. In het overzicht met de startdata van de opleiding Ayurvedisch Coach vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor het andere materiaal, helemaal gratis.

Praktijkervaring en stage

Coaching krijg je echt in de vingers door er actief mee bezig te zijn. Net daarom loont het zich om tijdens je opleiding stage te lopen. Ga bijvoorbeeld eens langs bij een ervaren ayurvedisch expert in jouw buurt, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een inspirerende stageplaats. Tijdens een stage begeleid je echte klanten en test je jouw kennis en vaardigheden in real life. Kortom, een stage bezorgt je concrete werkervaring. Daar pluk je de vruchten van bij de opstart van je eigen coachingbureau!

Bepaal zelf de periode, plek en duur van je stage. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Daarna kan je direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage afrondt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Ayurvedisch Coach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Ayurvedisch Coach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

ayurveda massage ehterische oliën dosha india indië gezondheid opleiding ayurvedische

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Jouw inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat het praktische lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
ayurveda massage ehterische oliën dosha india indië gezondheid opleiding ayurvedische

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 2 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Ayurvedisch Therapeut bespaar je maar liefst € 79. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Ayurvedisch Therapeut volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

Ayurvedisch Therapeut

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Ayurvedisch Therapeut

Ayurvedisch Therapeut

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig ayurvedisch therapeut
 • Ayurvedisch therapeut in een gezondheidscentrum
 • Masseur of alternatief therapeut met specialisatie in ayurvedische massages

Info over deze allround opleiding

Wil je een totaalbeleving ayurveda aanbieden aan je klanten? Hen begeleiden in de zoektocht naar een ayurvedische levenstijl en verwennen met energieverhogende massages? Dan is deze allround opleiding Ayurvedisch Therapeut exact wat je zoekt.

Ayurveda is een eeuwenoud gezondheidssysteem uit India. De belangrijkste pijlers waarop deze filosofie steunt zijn een juiste levenswijze en gezonde voeding. Met deze opleiding dompel je je eerst onder in de herkomst en betekenis van ayurveda. Daarna leer je verschillende coachingstechnieken om je klanten professioneel te begeleiden. Op een praktijkgerichte manier leer je de verschillende soorten ayurvedische massages toepassen.

Na de opleiding geef jij je klanten gepast advies en keren ze ontspannen huiswaarts.

Programma

Module: Ayurvedisch Coach
Module: Ayurvedische Massage
Word Ayurvedisch Therapeut

  Diploma

  Groepsles

  499.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS