Cursus

OPLEIDING

Autohandelaar

Wil jij...

 1. je kinderdroom waarmaken door elke dag met auto´s bezig te zijn
 2. weten hoe je auto´s voordelig aankoopt en met winst doorverkoopt
 3. voor elke klant de perfecte wagen vinden
 4. comfortabel thuis studeren met online begeleiding door een echte autospecialist
 5. snel starten als professioneel Autohandelaar in hoofd- of bijberoep

Autohandelaar, een beroep met toekomst!

Schakelt jouw hart een vitesse hoger van zware motoren, strakke carrosserie en een pittig pk? De praktijkgerichte thuisstudie Autohandelaar leert jou in een kwestie van maanden alles wat je moet weten om auto's te flippen!

Je steekt alle cruciale knowhow en technieken op om deals te spotten en auto's met winst te verkopen. Daarbovenop krijg je de nodige administratieve en technische skills mee. Je bestudeert ook de wetgeving rond autohandel om altijd met alles in orde te zijn als je als autoverkoper je eigen zaak begint. Schrijf je nu in en scheur lekker door naar een winstgevende carrière waarin je deal na deal sluit!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  379.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ga naar de groepslesVergelijk met groepsles

PROGRAMMA

autohandelaar, auto, pk, carrosserie, chassis, garagehouder, autospecialist, wagen, wagenonderdeel, autoverdeler, motorvoertuigen, tweedehandswagen, automerk, onderhoud, motorvoertuigen tot 3,5 ton, vestigingsattest, centrale examencommissie, groepsles

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig autohandelaar
 • Opkoper van tweedehandswagens
 • Medewerker in een garage
 • Verkoper bij een autohandelaar

Vaardigheden en skills

 • Je geeft vakkundig advies aan klanten die een nieuwe wagen zoeken.
 • Je hebt alle administratieve en technische knepen van het vak onder de knie.
 • Jij weet hoe je een eigen autozaak start en je eerste klanten vindt.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Mechanica voor voertuigen
 • Motorkoeling, drukvulling, onderstel,…
 • Basis elektriciteit in wagens
 • Administratieve kennis voor de wagenhandelaar
 • Fiscale en sociale regelgeving
 • Commercieel en financieel beleid
 • Reglementering voor technische keuring
 • Gereedschappen, installaties en veiligheid
 • Onderhoud en verkoop
 • Hoe start je je eigen zaak?
 • Administratie van de autohandelaar

autohandelaar, auto, pk, carrosserie, chassis, garagehouder, autospecialist, wagen, wagenonderdeel, autoverdeler, motorvoertuigen, tweedehandswagen, automerk, onderhoud, motorvoertuigen tot 3,5 ton, vestigingsattest, centrale examencommissie, groepsles

Onze docenten

Gauthier Daens

Gauthier Daens was van jongs af aan gepassioneerd door alles met vier wielen. Op latere leeftijd kwam dan ook zijn verkoopgericht karakter helemaal tot uiting. Die combinatie van passie en talent vormde de aanleiding voor zijn huidige functie als sales adviseur bij Volvo Reynaert-D’hondt.

”Vanuit mijn eigen ervaring wil ik alle studenten graag begeleiden om de perfecte autoverkoper te worden. Met deze opleiding legt elke cursist een uitstekende basis om als echte professional aan de slag te gaan”, aldus Gauthier.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Autohandelaar

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Snelle bolides, luide motoren,… Veel mensen zijn al van jongs af aan helemaal weg van auto’s. Ben jij zo iemand? Dan ben je hier aan het juiste adres. Met deze opleiding zet jij namelijk de stap naar een carrière in de autobranche. Medewerker in een garage of zelfstandig dealer? In hoofd- of in bijberoep? Jij gaat, of beter, jij rijdt binnenkort je eigen weg!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de groepsles Autohandelaar?
Deze thuisstudie biedt jou het maximum aan flexibiliteit en comfort. Jij studeert met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby’s. Jij studeert waar en wanneer je maar wil, helemaal op je eigen tempo en op je eigen manier. 's Avonds in de zetel? 's Ochtends in de trein? Op vakantie? In de tuin? Jij kiest! Inhoudelijk is er bijna geen verschil met de groepsles Autohandelaar. Ook de diploma's van de thuisstudie en de groepsles hebben dezelfde waarde.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Voertuigen & Transport. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na betaling van je inschrijving kan je meteen aan de slag met het lesmateriaal. De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina en de papieren versie gaat onmiddellijk op de post. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een rasechte car flipper die jou via een online platform praktische vraagstukken, feedback op maat en tips uit het werkveld geeft. Jij staat er niet alleen voor!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en oefeningen tot een evenwichtig geheel. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Autohandelaar een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een autohandelaar of een garage in jouw buurt, vertel iets meer over je opleiding en vraag naar een leerrijke stageplaats. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een uitdagende carrière als Autohandelaar.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een interessante stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Na het instuderen van de cursus leg je een theoretisch examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Autohandelaar. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Autohandelaar. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

autohandelaar, auto, pk, carrosserie, chassis, garagehouder, autospecialist, wagen, wagenonderdeel, autoverdeler, motorvoertuigen, tweedehandswagen, automerk, onderhoud, motorvoertuigen tot 3,5 ton, vestigingsattest, centrale examencommissie, groepsles

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Autohandelaar maar 379.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek, toegang tot het interactief studentenplatform en maar liefst een heel jaar lang online begeleiding van een doorkneed autoverkoper. Alles voor een geslaagde thuisstudie!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Autohandelaar

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS