Cursus

OPLEIDING

Aromatherapie

Wil jij...

 1. zelf etherische oliën leren maken
 2. klachten en kwaaltjes leren behandelen met natuurlijke aroma´s
 3. weten hoe je zalfjes, crèmes en andere schoonheidsproductjes heerlijk laat ruiken
 4. inspelen op de groeiende vraag naar alternatieve behandelingen
 5. meer verdienen als masseur of therapeut door aromatherapie aan je aanbod toe te voegen

Aromatherapeut, een beroep met toekomst!

Ben je gefascineerd door natuurlijke en plantaardige geneeskunde? Wil je zelf aroma´s leren maken om dagelijkse kwaaltjes zoals hoofdpijn of rusteloosheid te verlichten? Dan is aromatherapie zeker iets voor jou!

Planten bevatten namelijk belangrijke genezende eigenschappen die erg in trek zijn bij onder andere verzorgings- en schoonheidsinstituten. Door middel van distillatie kan je de werkzame stoffen gebruiken in tal van efficiënte oliën. Daarom leer je tijdens de lessen niet alleen de samenstellingen en werkingen van deze natuurlijke middeltjes, maar krijg je ze daarna ook mee naar huis!

Zo kan jij zelf ook mee genieten van de kracht van de natuur...
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  290.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

aromatherapie, aromatherapeut, etherische essentiële oliën, bloemwater, planten kruiden, aromatische planten, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Aromatherapeut bij een wellnesscentrum
 • Adviseur aroma´s bij een kruidenwinkel
 • Gezondheidsconsulent met specialisatie aromatherapie
 • Alternatief therapeut

Vaardigheden en skills

 • Zelf essentiële oliën bereiden? Jij kan het!
 • Integreer aroma- of fytotherapie binnen je dagelijks leven of je praktijk
 • Perfect gepersonaliseerde aromatische producten samenstellen (zalfjes, crèmes, badproducten, ...) voor verschillende doeleinden
 • Je kan de kracht van geuren toepassen.
 • Je cliënten doen stralen door hen te helpen hun emotionele balans terug te vinden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is de geschiedenis van de aromatherapie?
 • Welk belangrijke benaderingen bestaan er binnen deze therapie?
 • Wat zijn de verschillende toepassingsgebieden van aromatherapie?
 • Waarom doet een aromatische massage zoveel deugd?
 • Hoe worden aroma´s gebruikt in de cosmeticawereld?
 • Hoe brengen aroma´s onze chakra´s en meridianen in balans?

aromatherapie, aromatherapeut, etherische essentiële oliën, bloemwater, planten kruiden, aromatische planten, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Linda Foubert

Linda is zeer bescheiden, nochtans heeft ze een heel ruime bagage. Zij is pedagogisch geschoold (afgestudeerd als leerkracht). In 1989 leerde zij voetreflexologie en hieruit vloeide haar interesse voor aromatherapie. Zij studeerde dit in België en Nederland en studeerde met glans af. Hierna  liep ze stage bij Michel Vanhove in Frankrijk. Hier leerde zij onder andere zelf etherische oliën distilleren.

In Linda's eigen praktijk 'Nephthys' zet zij deze oliën therapeutisch in bij al haar massages (18 verschillende), zodat het effect van de massages dieper en langer doorwerkt. Linda heeft al meer dan 15 jaar ervaring in het geven van massage. Zij was de massagetherapeute van dienst in het programma van Marcel Vantielt in 'Ook getest op mensen' in 2015.

Al haar kennis heeft zij opgestoken in Thailand(Balinese, kruidenstempel), Amerika (Samudra), Nederland (o.a.aura en chakrahealing, klankschaalmassage, handanalyse) en Griekenland (verkwikkende voetmassage). En de Lomi Lomi werd haar doorgegeven door een Kahuna uit Hawaii.

In 2011 besliste ze om al haar kennis door te geven door les te geven in de Schoonheidsschool.

Natascha Demuynck

Natascha Demuynck studeerde af als esthetisch lichaamsverzorger en volgt regelmatig bijkomende opleidingen. Als herboriste kent ze alles van planten en kruiden, ze weet hoe je de beste Ayurvedische massagetechnieken toepast, als afslankingsconsulente kan ze je helpen om een gezond gewicht te bereiken en ze volgde een opleiding make-up bij kankerpatiënten. Ze kon aan de slag als vertegenwoordigster en beauty advisor voor klinkende namen als Ici Paris XL, Essenza en Babor Cosmetics. Sinds 1994 is Natahsca zaakvoerster van haar eigen schoonheidsinstituut en afslankstudio en sinds begin 2018 geeft ze op zelfstandige basis praktische en theoretische opleidingen in schoonheidszorgen.
 
Met haar enthousiaste en gedreven persoonlijkheid en een stevige portie mensenkennis geeft ze nu ook les aan De Schoonheidsschool.

Enny Vandenbussche

Na verschillende opleidingen gevolgd te hebben startte Enny Vandenbussche vol passie Praktijk Amaryllis, een praktijk voor psychotherapie, life coaching, gezondheidscoaching, relaxatietherapie en ontspanningsmassage met aromatherapie.

"Het was steeds mijn wens om mensen die de weg even kwijt zijn opnieuw een duwtje in de rug te kunnen geven of even stil te laten staan bij zichzelf", vertelt Enny ons. "Anderen die gegrepen zijn door het drukke leven kunnen in Praktijk Amaryllis genieten van een ontspannende massage of relaxatieoefeningen."

Op deze manier hoopt ze geluk, ontspanning en kennis te kunnen doorgeven aan anderen en hen te verrijken via workshops, voordrachten en cursussen.

"Het is steeds belangrijk dat iedereen doet waar hij zich goed bij voelt. Een omscholing, of een andere weg inslaan, kan je zo veel energie geven dat het echt de moeite waard is!"

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Aromatherapie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Dat planten een helende werking hebben, is al duizenden jaren gekend. Toch is veel van de kennis over geneeskrachtige planten de laatste jaren verloren gegaan. Met deze opleiding keer jij die trend. Met deze opleiding ben jij één van de weinige mensen die in staat is om het beste uit planten te halen om zo kwaaltjes bij jezelf en bij anderen te verhelpen. En dat op een 100% natuurlijke manier. Die zeldzame gave is goud waard!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren aromatherapeut, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Wat is aromatherapie eigenlijk?
Aromatherapie is een kruidenleer waarbij etherische oliën van planten worden gebruikt om allerlei kwaaltjes te verlichten, van stress tot slapeloosheid.
Is aromatherapie een vorm van geneeskunde?
Aromatherapie is een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een Aromatherapeut beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim gamma aan cursussen in de categorie Alternatieve therapieën. Neem zeker eens een kijkje, en breid je skill set verder uit!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Aromatherapie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Aromatherapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je cursusmateriaal op maat. Jouw docent bespreekt tijdens de eerste les welke andere materialen je nog nodig hebt.

Praktijkervaring en stage

Zin om jezelf helemaal onder te dompelen in de geurige wereld van de aromatherapie? Spring dan eens binnen bij een natuurshop of een kruidenwinkel in jouw buurt en vraag naar een leuke stageplaats. Tijdens een stage leer je nog meer over aromatische kruiden en geneeskrachtige planten. Je leert nog meer essentiële oliën bereiden. Je leert ook de wensen en noden van echte klanten kennen. En dat allemaal onder het toeziend oog van ervaren professionals.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Breng ons even op de hoogte en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je alles afrondt voor je examen aflegt. Natuurlijk ben je niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Aromatherapie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Aromatherapeut. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

aromatherapie, aromatherapeut, etherische essentiële oliën, bloemwater, planten kruiden, aromatische planten, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum voor Avondonderwijs VZW is dé opleidingsspecialist in beauty, wellness, fashion en meer. Onze professionele docenten staan met twee voeten in het vak en brengen jou essentiële kennis en vaardigheden bij tijdens praktijkgerichte lessen. Dankzij onze ruime keuze aan startdata op verschillende locaties in Vlaanderen en Brussel, start je meteen met je nieuwe carrière en bouw je snel een relevant netwerk op. Of je nu beginner of gevorderde bent, onze opleidingsconsulenten staan voor je klaar met het beste studieadvies op maat en ondersteunen je bij je leertraject. Zo behaal je het diploma dat jij nodig hebt!

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor je opleiding Aromatherapie bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek met een overzicht van allerlei soorten bloesems en planten die je kan gebruiken, de professionele begeleiding van een ervaren aromatherapeut die je door deze interessante wereld gidst. Alle producten die je maakt in de les, zoals hoestsiroop en spierbalsems, neem je GRATIS mee naar huis. Daarnaast krijg je voor je lesgeld ook het het gebruik van onze lokalen en het examen dat je op het einde van je opleiding aflegt. Je krijgt als student ook toegang tot ons online studentenplatform.

Kortingen, subsidies en voordelen

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Je kan groepsopleidingen bovendien financieren met opleidingscheques van VDAB. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw. Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Aromatherapie

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS