Cursus

Aromatherapie

Ben je gefascineerd door natuurlijke en plantaardige geneeskunde? Wil je zelf aroma's leren maken om dagelijkse kwaaltjes zoals hoofdpijn of rusteloosheid te verlichten? Dan is aromatherapie zeker iets voor jou!

Planten bevatten namelijk belangrijke genezende eigenschappen die erg in trek zijn bij onder andere verzorgings- en schoonheidsinstituten. Door middel van distillatie kan je de werkzame stoffen gebruiken in tal van efficiënte oliën. Daarom leer je tijdens de lessen niet alleen de samenstellingen en werkingen van deze natuurlijke middeltjes, maar krijg je ze daarna ook mee naar huis!

Zo kan jij zelf ook mee genieten van de kracht van de natuur...

PRAKTISCHE INFORMATIE

Groep cursus

Duur: 5 lessen

Diploma

290.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

Organisator

De Schoonheidsschool VZW is dé belangrijkste opleidingsverstrekker op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media. Je krijgt les van professionele en ervaren docenten die je alle kneepjes van het vak zullen leren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Door voor De Schoonheidsschool te kiezen, maak je meteen deel uit van een groot netwerk professionals in de sector. Die extra springplank krijg je er gratis bij.


LESSENVERLOOP

Je opleiding Aromatherapie bestaat uit 5 lessen die 3 uur duren. De les gaat steeds door op dezelfde weekdag als de startdag van de lessenreeks. In het overzicht met de startdata van de opleiding Aromatherapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.


Stage

Wil je voor je examen extra praktijkervaring opdoen? Volg dan een stage. Spring eens binnen bij een natuurshop of een kruidenwinkel bij jou in de buurt. Bespreek je opleiding en vraag naar een toffe stageplaats. Tijdens een stage verzamel je relevante werkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een prachtige carrière als aromatherapeut.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.


Benodigdheden

Tijdens de lessen breng je best schrijfgerief en een notitieblok mee. Je docent bespreekt in de eerste les welke extra materialen je nog nodig hebt tijdens je opleiding.


Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor je opleiding Aromatherapie bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek met een overzicht van allerlei soorten bloesems en planten die je kan gebruiken, de professionele begeleiding van een ervaren aromatherapeut die je door deze interessante wereld gidst. Alle producten die je maakt in de les, zoals hoestsiroop en spierbalsems, neem je GRATIS mee naar huis. Daarnaast krijg je voor je lesgeld ook het het gebruik van onze lokalen en het examen dat je op het einde van je opleiding aflegt. Je krijgt als student ook toegang tot ons online studentenplatform.


PROGRAMMA

 • Wat is de geschiedenis van de aromatherapie?
 • Welk belangrijke benaderingen bestaan er binnen deze therapie?
 • Wat zijn de verschillende toepassingsgebieden van aromatherapie?
 • Waarom doet een aromatische massage zoveel deugd?
 • Hoe worden aroma’s gebruikt in de cosmeticawereld?
 • Hoe brengen aroma’s onze chakra’s en meridianen in balans?
GRATIS
Proefhoofdstuk

VAARDIGHEDEN

 • Zelf essentiële oliën bereiden? Jij kan het!
 • Integreer aroma- of fytotherapie binnen je dagelijks leven of je praktijk
 • Perfect gepersonaliseerde aromatische producten samenstellen (zalfjes, crèmes, badproducten, ...) voor verschillende doeleinden
 • Je kan de kracht van geuren toepassen.
 • Je cliënten doen stralen door hen te helpen hun emotionele balans terug te vinden

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Aromatherapeut bij een wellnesscentrum
 • Adviseur aroma’s bij een kruidenwinkel
 • Gezondheidsconsulent met specialisatie aromatherapie
 • Alternatief therapeut

EXAMEN EN DIPLOMA

Op het einde van je opleiding leg je een examen af. Wanneer je minstens 60% behaalt, ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je diploma Aromatherapie. Hiermee kan je onmiddellijk je droom waarmaken en aan de slag gaan als aromatherapeut. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer. Je kan deze cursus ook bij ons volgen. Wij bereiden je goed voor op het examen dat je nadien bij de Centrale Examencommissie aflegt. Vanaf september 2018 kan je dit diploma ook bij ons halen.

De beste IT-infrastructuur en begeleiding

Jouw begeleiding gebeurt via de meest hoogtechnologische servers en IT-infrastructuur vanuit Nederland. Dit leerplatform is volledig ontwikkeld op maat van onze studenten en maakt je van opleiding een bijzondere en aangename ervaring. Dag en nacht staan onze medewerkers daar klaar om je de perfecte studiebegeleiding te geven. Via razendsnelle internetverbindingen log je in op ons studentenplatform en krijg je van daar uit jouw persoonlijke begeleiding. Dankzij deze uitstekende infrastructuur kan je dag en nacht genieten van de online begeleiding.

PLATFORM
INFORMATIE

CursusLesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
AromatherapieMaa22/10/201819/11/2018Antwerpen18u30 - 21u30
AromatherapieDin20/11/201818/12/2018Gent18u30 - 21u30
AromatherapieMaa10/12/201821/01/2019Hasselt18u30 - 21u30

Veelgestelde vragen

Wanneer start de volgende opleiding Aromatherapie?
Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Aromatherapie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt continu: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van de startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied, superhandig dus!
Kan ik betalen met opleidingscheques?
Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding. Ben je in loopbaanbegeleiding en kan je hiervan een attest voorleggen, dan kan je met opleidingscheques betalen! Vraag dit even na bij je VDAB-contactpersoon.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Je examen vindt de laatste dag van je opleiding plaats. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het diploma Aromatherapie via de post thuis gestuurd. Zo kan je onmiddellijk starten als aromatherapeut in een natuur- of kruidenwinkel. Wil je een eigen zaak opstarten? Volg dan ook de lessen Bedrijfsbeheer bij ons.
Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?
Je kan op verschillende manieren genieten van een korting. Alle info hieromtrent vind je hier. Bovendien staat onze school voor kwalitatieve opleidingen en krijg je bijgevolg waar voor je geld!
Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Aromatherapie?

Tijdens de lessen breng je schrijfgerief en een notitieblok mee. Je docent bespreekt in de eerste les welke extra materialen je nog nodig hebt tijdens je opleiding.

Wil je bovendien continu op de hoogte zijn van alle nieuwtjes en aanpassingen omtrent je cursus, meld je dan aan op je persoonlijk studentenprofiel. Deze pagina werkt ook op je smartphone!
Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Aromatherapie waarvoor ik me heb ingeschreven?
Nadat we jouw betaling hebben ontvangen, krijg je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Aromatherapie. Op je persoonlijk studentenprofiel zie je voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven naast alle praktische informatie ook je eigen agenda! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus geregeld, ze werkt ook op je smartphone!
Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?
Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.
Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Onze Docenten

Onze Docenten

Vicky Colman
Vlak na haar studies van maatschappelijk assistent, schoolde Vicky Colman zich bij tot gezondheidsconsulent en Meester herborist.  Buiten lezingen en workshops waarin ze mensen op een enthousiaste manier warm maakt voor kruiden, gezonde voeding en persoonlijkheidsvorming, heeft ze sinds enkele jaren een eigen praktijk waarin de focus ligt op health, wellness en coaching. Ze voorziet haar klanten van individuele adviezen met betrekking tot voeding, gezondheid en stresshantering. Ze helpt hen ontspannen met massage- en aromatherapie of coach hen naar meer zelfzorg. Daarnaast heeft ze al 15 jaar ervaring als enthousiaste vormingstrainer, coach en docent. Vicky is met andere woorden van vele markten thuis, maar voor haar een logisch geheel want zoals ze zelf zegt ‘alles heeft te maken met je goed in je vel voelen’.
 
Aan de studenten van De Schoonheidsschool geeft ze cursussen die perfect aansluiten bij haar uitgebreide knowhow: afslankingsconsulent, natuurvoeding, aromatherapie, kruidenstempelmassage, herborist, praktische psychologie en assertiviteitstraining. Een vat vol kennis dus!
Onze Docenten

Onze Docenten

Linda Foubert
Mijn naam is Linda Foubert. Als kleuterleidster leerde ik de basispsychologie goed te implementeren. Mijn collega's zorgden ervoor dat ik nog een ander talent ontwikkelde: de kunst om een degelijke massage te geven.  
In 1989 won ik een cursus voetreflexologie. Hieruit vloeide mijn interesse voor aromatherapie die als ondersteuning van de voetreflexologie nog betere resultaten opleverde. Ik heb aromatherapie opleidingen gevolgd in België, Nederland en in Frankrijk. In Frankrijk heb ik stagegelopen en ook geleerd om etherische oliën te distilleren. 
Hierna heb ik massage opleidingen en massagecursussen gevolgd om in 2006 mijn eigen massagepraktijk op te starten. In mijn praktijk heb ik een aanbod van 18 verschillende massages. 
Vanaf 2011 ben ik docente geworden in de Schoonheidsschool. Hier doceer ik de cursus massagetherapeut, hotstone, kruidenstempel en basismassage. 
 
Nog een leuk weetje: In 2014 was ik de massagetherapeute in 'Ook getest op mensen'. 
Onze Docenten

Onze Docenten

Enny Vandenbussche

"Na verschillende opleidingen gevolgd te hebben startte ik vol passie Praktijk Amaryllis.

Een praktijk voor psychotherapie, life coaching, gezondheidscoaching, relaxatietherapie en ontspanningsmassage met aromatherapie.

Het was steeds mijn wens om mensen die de weg even kwijt zijn opnieuw een duwtje in de rug te kunnen geven of even stil te laten staan bij zichzelf. Anderen die gegrepen zijn door het drukke leven kunnen in Praktijk Amaryllis genieten van een ontspannende massage of relaxatieoefeningen.

Op deze manier hoop ik het geluk, ontspanning en kennis te kunnen doorgeven aan anderen en eveneens anderen te verrijken via workshops, voordrachten en cursussen. Het is steeds belangrijk dat iedereen doet waar hij zich goed bij voelt. Een omscholing, of een andere weg inslaan, kan je zo veel energie geven dat het echt de moeite waard is!

Onze Docenten

Onze Docenten

Karin Van Loenhout
Van kindsbeen af is Karin Van Loenhout gepassioneerd door dieren, groenten, planten, kruiden... Doorheen de jaren werd ze steeds meer doordrongen van haar liefde voor de natuur. Ze besloot om van haar passie haar beroep te maken en volgde onder meer de opleidingen Meester Herborist en Aromatherapeut. In 2011 richtte ze haar eigen zaak op, HerbaNova. Sindsdien geeft Karin met veel plezier en goesting lessen, workshops en kruidenwandelingen aan natuurliefhebbers. Daarnaast maakt ze ook haar eigen kruidenpreparaten zoals siropen, crèmes, producten met etherische oliën ... Meer info over Karin haar activiteiten vind je op haar website: www.herbanova.be.
Onze Docenten

Onze Docenten

Yolande Bal
Yolande Bal is docente Aromatherapie en Herborist aan De Schoonheidsschool. 30 jaar geleden studeerde ze af als scheikundige. Daarna volgde ze nog bijscholingen rond onder andere voeding, vegetarisme en ecologie. Leergierig is de wetenschapster dus vast en zeker. Yolande werkte gedurende acht jaar voor Omega Pharma, maar baat nu haar eigen natuurvoedingswinkel, kaasmakerij en herboristerie, Van Moeder Aarde, uit in Wachtebeke.
 
Yolande heeft al twintig jaar ervaring als lesgeefster. De doorwinterde docente leert de studenten met veel plezier hoe planten ondersteuning kunnen bieden in het dagelijkse leven. “Een gezond leven leiden op basis van natuurlijke producten is fantastisch!”, zo zegt ze.
SCHRIJF JE NU INContact

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

De Schoonheidsschool VZW is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen op het gebied van Beauty, Wellness, Lifestyle, Fashion en Media.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. De Schoonheidsschool is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de opleidingscheques (VDAB) en de KMO-portefeuille (VLAIO). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling.  De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Lees hier meer over deze erkenningen, registraties en samenwerkingsverbanden.
 
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS