Cursus

OPLEIDING

Aromatherapie

Wil jij...

 1. zelf etherische oliën leren maken
 2. klachten en kwaaltjes leren behandelen met natuurlijke aroma´s
 3. weten hoe je zalfjes, crèmes en andere schoonheidsproductjes heerlijk laat ruiken
 4. inspelen op de groeiende vraag naar alternatieve behandelingen
 5. meer verdienen als masseur of therapeut door aromatherapie aan je aanbod toe te voegen

Aromatherapeut, een beroep met toekomst!

Ben je gefascineerd door natuurlijke en plantaardige geneeskunde? Wil je zelf aroma´s leren maken om dagelijkse kwaaltjes zoals hoofdpijn of rusteloosheid te verlichten? Dan is aromatherapie zeker iets voor jou!

Planten bevatten namelijk belangrijke genezende eigenschappen die erg in trek zijn bij onder andere verzorgings- en schoonheidsinstituten. Door middel van distillatie kan je de werkzame stoffen gebruiken in tal van efficiënte oliën. Daarom leer je tijdens de lessen niet alleen de samenstellingen en werkingen van deze natuurlijke middeltjes, maar krijg je ze daarna ook mee naar huis!

Zo kan jij zelf ook mee genieten van de kracht van de natuur...
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  290.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

aromatherapie, aromatherapeut, etherische essentiële oliën, bloemwater, planten kruiden, aromatische planten, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Aromatherapeut bij een wellnesscentrum
 • Adviseur aroma´s bij een kruidenwinkel
 • Gezondheidsconsulent met specialisatie aromatherapie
 • Alternatief therapeut

Vaardigheden en skills

 • Zelf essentiële oliën bereiden? Jij kan het!
 • Integreer aroma- of fytotherapie binnen je dagelijks leven of je praktijk
 • Perfect gepersonaliseerde aromatische producten samenstellen (zalfjes, crèmes, badproducten, ...) voor verschillende doeleinden
 • Je kan de kracht van geuren toepassen.
 • Je cliënten doen stralen door hen te helpen hun emotionele balans terug te vinden
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is de geschiedenis van de aromatherapie?
 • Welk belangrijke benaderingen bestaan er binnen deze therapie?
 • Wat zijn de verschillende toepassingsgebieden van aromatherapie?
 • Waarom doet een aromatische massage zoveel deugd?
 • Hoe worden aroma´s gebruikt in de cosmeticawereld?
 • Hoe brengen aroma´s onze chakra´s en meridianen in balans?

aromatherapie, aromatherapeut, etherische essentiële oliën, bloemwater, planten kruiden, aromatische planten, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Petra Moerman

Docente Petra Moerman is mental coach en begeleidt volwassenen en kinderen in hun innerlijke groei. Door middel van coaching, therapie en opleidingen brengt ze haar klanten in verbinding met zichzelf en met anderen. Doorheen de jaren deed ze heel wat ervaring op als gedragstherapeute, kindercoach, leerkracht, loopbaanbegeleider, creatief coach en... equicoach! De subtiel confronterende kracht en het geduld van paarden confronteert ons met onszelf, onze angsten en onze communicatie met elkaar.

Petra schoolt zichzelf regelmatig bij en is erop gebrand om altijd op de hoogte te zijn van de laatste nieuwe ontwikkelingen. Ze nodigt je in haar lessen uit om samen te leren, samen een nieuwe weg in te slaan en samen te groeien door verschillende methodieken te ervaren en casussen vanuit haar praktijk te bespreken.

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Aromatherapie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Dat planten een helende werking hebben, is al duizenden jaren gekend. Toch is veel van de kennis over geneeskrachtige planten de laatste jaren verloren gegaan. Met deze opleiding keer jij die trend. Met deze opleiding ben jij één van de weinige mensen die in staat is om het beste uit planten te halen om zo kwaaltjes bij jezelf en bij anderen te verhelpen. En dat op een 100% natuurlijke manier. Die zeldzame gave is goud waard!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. De cursus bouwt je kennis en vaardigheden gaandeweg op. Jouw docent, een ervaren aromatherapeut, legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Iedereen kan deze opleiding volgen.
Wat is aromatherapie eigenlijk?
Aromatherapie is een kruidenleer waarbij etherische oliën van planten worden gebruikt om allerlei kwaaltjes te verlichten, van stress tot slapeloosheid.
Is aromatherapie een vorm van geneeskunde?
Aromatherapie is een onderbouwde, alternatieve therapie. Het is een vorm van complementaire zorgverlening die reguliere medische behandelingen aanvult. Een Aromatherapeut beantwoordt een hulpvraag van de klant, maar is geen arts, psycholoog of diëtist. Meer weten? Ontdek hier de feiten en fabeltjes over alternatieve therapieën.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim gamma aan cursussen in de categorie Alternatieve therapieën. Neem zeker eens een kijkje, en breid je skill set verder uit!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Je opleiding Aromatherapie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de opleiding Aromatherapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je cursusmateriaal op maat. Jouw docent bespreekt tijdens de eerste les welke andere materialen je nog nodig hebt.

Praktijkervaring en stage

Zin om jezelf helemaal onder te dompelen in de geurige wereld van de aromatherapie? Spring dan eens binnen bij een natuurshop of een kruidenwinkel in jouw buurt en vraag naar een leuke stageplaats. Tijdens een stage leer je nog meer over aromatische kruiden en geneeskrachtige planten. Je leert nog meer essentiële oliën bereiden. Je leert ook de wensen en noden van echte klanten kennen. En dat allemaal onder het toeziend oog van ervaren professionals.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Breng ons even op de hoogte en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je alles afrondt voor je examen aflegt. Natuurlijk ben je niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een theoretisch en een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60% op beide examens? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Aromatherapie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Aromatherapeut. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

aromatherapie, aromatherapeut, etherische essentiële oliën, bloemwater, planten kruiden, aromatische planten, alternatieve behandeling, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de KMO-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor je opleiding Aromatherapie bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek met een overzicht van allerlei soorten bloesems en planten die je kan gebruiken, de professionele begeleiding van een ervaren aromatherapeut die je door deze interessante wereld gidst. Alle producten die je maakt in de les, zoals hoestsiroop en spierbalsems, neem je GRATIS mee naar huis. Daarnaast krijg je voor je lesgeld ook het het gebruik van onze lokalen en het examen dat je op het einde van je opleiding aflegt. Je krijgt als student ook toegang tot ons online studentenplatform.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Avondonderwijs vzw is één van de grootste opleidingsverstrekkers van Vlaanderen en Brussel. Het Centrum organiseert professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen. Het Centrum Voor Avondonderwijs is een geregistreerde dienstverlener van de Vlaamse Overheid in het kader van de KMO-portefeuille (VLAIO). Bovendien kan je je cursus als werknemer in loopbaanbegeleiding financieren met opleidingscheques (VDAB). Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij IVBO- Wellnessfederatie vzw.  Deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad Voor De Zelfstandige en de KMO en in de Raad van Bestuur van onze onderwijsinstelling. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Aromatherapie

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS