Cursus

OPLEIDING

Arabisch

Wil jij...

 1. op basisniveau Arabisch leren spreken, schrijven, lezen en verstaan
 2. praten met de locals op je volgende reis naar Marokko, Egypte of Dubai
 3. Arabischsprekende buren, vrienden, klanten of collega´s in hun moedertaal aanspreken
 4. jezelf onderdompelen in de rijke Arabische cultuur
 5. thuis op eigen tempo studeren, met online begeleiding door een enthousiaste taaldocent

Arabischsprekende Professional, een beroep met toekomst!

Zin om een nieuwe taal te leren? Er is een immense vraag naar Arabisch sprekende professionals in de westerse wereld maar weinig taalstudenten wagen zich aan het Arabisch. Het Midden-Oosten toont zich echter steeds meer als een grote speler in internationale zaken. Daarom vinden professionals die Arabisch spreken jobs in talrijke branches: journalistiek, onderwijs, business, buitenlandse zaken, noem maar op!

Zie jij een internationale carrière wel zitten? Zit jouw talenknobbel op een nieuwe uitdaging te wachten? Schrijf je dan nu in voor onze praktische thuiscursus Arabisch en maak je vliegensvlug meester van deze rijke Oosterse taal!

Van thuis uit en tegen de scherpste prijs dompel je jezelf onder in de Arabische klanken, grammatica en woordenschat. Na deze thuiscursus praat jij vlot Arabisch met vrienden, collega's of buren. Ook voor zaakvoerders met veel klanten in de Arabische wereld is deze cursus een rechtstreeks ticket naar betere klantenrelaties en loyaliteit!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  299.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

arabisch, marokaans arabisch, taalopleiding, taalcursus, taal lezen, schrijven, spreken, verstaan, arabistiek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Alle functies waarbij een aardig woordje Arabisch essentieel is
 • Medewerker voor bedrijven met Arabischsprekende stakeholders
 • Toeristisch medewerker of gids
 • Journalistiek correspondent in het Midden-Oosten
 • Organisator van workshops Arabisch

Vaardigheden en skills

 • Jezelf voorstellen
 • Boodschappen doen
 • Een restaurantbezoek
 • Communiceren via telefoon en e-mail
 • Informeel communiceren met vrienden
 • Professioneel communiceren op de werkvloer
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De rijke achtergrond van de Arabische taal
 • De klankleer en het alfabet
 • Woordenschat en grammatica
 • Teksten en dialogen
 • In de winkel, het hotel en het restaurant
 • Alledaagse situaties in de privésfeer
 • Alledaagse situaties in de bedrijfssfeer
 • Mondelingen en schriftelijke communicatie
 • Zakelijke ontmoetingen

arabisch, marokaans arabisch, taalopleiding, taalcursus, taal lezen, schrijven, spreken, verstaan, arabistiek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Arabisch

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze opleiding is ideaal voor iedereen die om persoonlijke of professionele redenen Arabisch wil leren. Of je nu Arabisch wil spreken met locals tijdens één van je reizen, met vrienden en familieleden, met buren, met collega’s en zakenpartners,… Hier zit je goed! Als kers op de taart is een uitgebreide talenkennis ook nog eens een pluspunt op jouw cv.
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Het cursusmateriaal maakt jou stap voor stap wegwijs in de Arabische taal.
Welke variant van Arabisch leer ik in deze thuisstudie?
Je leert Modern Standaard Arabisch (MSA). Dit is de officiële variant waarmee je je verstaanbaar kan maken in het Midden-Oosten, Noord-Afrika en de Hoorn van Afrika. Het is ook de taalvorm die je terugvindt in de literatuur en op scholen in de Arabische wereld. Je kan er overal mee terecht!
Welk taalniveau bereik ik na deze opleiding?
Na de opleiding spreek je Arabisch op basisniveau. Je schrijft en leest snel eenvoudige teksten. Je verstaat alledaagse gesprekken vlot.
Is de thuisstudie puur theoretisch? Hoe leer ik de praktijk?
Deze thuisstudie bestaat uit meer dan theorie alleen. De cursus bevat ook praktische oefeningen om je woordenschat, uitspraak en grammaticale kennis te testen. Die oefeningen stuur je voor feedback door naar je docent. Daarbovenop heb jij recht op 4 uur praktijkgerichte face-to-face begeleiding van je docent via Skype. Handige tip: Schrijf en spreek in je vrije tijd of op reis zoveel mogelijk Arabisch. Lees kranten, kijk films of luister naar muziek in het Arabisch. Allemaal leuke én leerrijke manieren om je taalvaardigheid te trainen!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Na je inschrijving gaat het studiepakket meteen op de post. Dat pakket vind je snel bij jou thuis in de brievenbus. Daarna geniet je van uitzonderlijke flexibiliteit: je studeert waar en wanneer je maar wil. Dankzij de praktijkgerichte begeleiding van een specialist in de Arabische taal sta je er bovendien nooit alleen voor. Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Dat is absolute vrijheid! Na een geslaagd examen ontvang je het diploma Arabisch.

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid cursuspakket dat bestaat uit handboeken, een basiswoordenlijst én audiomateriaal. In de cursus vind je heel wat oefeningen om je kennis te testen. Overloop de moeilijkste oefeningen zeker eens met je docent via Skype of via het interactief studentenplatform. Check ook deze website om jouw uitspraak van het Arabische alfabet, van losse woorden en van hele teksten in te oefenen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis om van je thuisstudie Arabisch een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je de taal extra inoefenen voor je examen aflegt? Volg dan een stage. Zoek bijvoorbeeld naar bedrijven of organisaties met klanten en partners in het Midden-Oosten of Noord-Afrika. Ken je misschien toevallig een winkel in de buurt met veel Arabische klanten? Spring eens binnen, toon je vlotte tong en vraag naar stagemogelijkheden. Zo simpel is het! Tijdens een stage leer je de taal vlot spreken. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar mooie nieuwe job.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Nadat je de cursus hebt ingestudeerd leg je examen af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Arabisch. Hiermee solliciteer je direct voor een topjob als Arabischsprekende Professional in een talrijke branches. Wil je op zelfstandige basis taalworkshops Arabisch geven? Dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding Bedrijfbeheer en legt examen af bij de Centrale Examencommissie. GOED NIEUWS: Vanaf september 2018 leg je het examen Bedrijfsbeheer gewoon op onze school af.

arabisch, marokaans arabisch, taalopleiding, taalcursus, taal lezen, schrijven, spreken, verstaan, arabistiek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Arabisch maar 299.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid cursuspakket met audio-ondersteuning. Daarnaast krijg je via Skype 4 uur intensieve begeleiding van een Arabische moedertaalspreker. Dat loont! Wil je extra begeleiding? Dat is mogelijk. Daarvoor neem je simpelweg contact op met het secretariaat. Ten slotte krijg je ook toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles om jou bliksemsnel thuis te maken in het Arabisch!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
arabisch, marokaans arabisch, taalopleiding, taalcursus, taal lezen, schrijven, spreken, verstaan, arabistiek, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Arabisch

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS