Cursus

OPLEIDING

Aquarellen

Wil jij...

 1. met waterverf leren schilderen
 2. spelen met kleuren, schaduwen en schakeringen
 3. vrienden of familieleden verrassen met zelfgemaakte kunstwerkjes
 4. jezelf creatief ontplooien op een ontspannende en ongedwongen manier
 5. thuis op eigen tempo experimenteren, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Aquarelkunstenaar, een beroep met toekomst!

Last van stress? Zoek je een creatieve manier om te ventileren? Aquarellen is een enorm relaxerende bezigheid en laat al jouw spanningen uit je vingers glijden. Twijfel je echter over jouw schilderkunst? Ben je het beu dat je je niet creatief kunt uitdrukken omdat je wat techniek mist?

Dan is deze praktische thuiscursus Aquarellen jouw redding! Je krijgt alle schildertechnieken onder de knie en leert alles over materialen en kleuren. De cursus laat je direct aan de slag gaan met verschillende tinten, schaduweffecten, glaceren, ...

Hierna tover jij de meest inventieve, expressieve en wondermooie schilderijtjes op het witte doek.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  240.79 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

aquarellen, aquarelleren, aquareltechnieken, waterverf, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig aquarelkunstenaar
 • Organisator van creatieve workshops

Vaardigheden en skills

 • Kleuren mengen, vervagen en verdonkeren om die perfecte tint te pakken te krijgen
 • Borstelen
 • Deppen en spatten
 • Nat-op-droog en nat-in-nat schilderen
 • Dieren, bloemen en landschappen schilderen
 • Creatieve inspiratie vinden én meteen vertalen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is aquarel en welke materialen heb je nodig?
 • Schilderen met licht
 • Papier opspannen en kleuren mengen
 • Nat-in-nat en nat-op-droog schilderen
 • Denken in vlakken: de compositie
 • Diepte en schaduw creëren
 • Glaceren: wat en hoe?
 • Combinaties van aquarelverf en materialen als houtskool, zout of inkt
 • Buitenshuis schilderen
 • Talrijke praktijkvoorbeelden
 • Oosterse invloeden: sumi-e
 • Schetsboeken

aquarellen, aquarelleren, aquareltechnieken, waterverf, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze docenten

Sandrine Lambert

“Al bijna 20 jaar schrijf ik kinderboeken. Dikwijls voorzie ik ze zelf ook van toepasselijke illustraties en mooie tekeningen.”, vertelt Sandrine Lambert trots. Sandrine’s liefde voor kinderboeken komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Ze gaf namelijk een aantal jaren les in het kleuteronderwijs. Die beroepservaring bleek een interessante inspiratiebron.

Het lesgeven is Sandrine nooit verleerd. Aan onze school doceert ze de opleidingen Gedichten Schrijven, Kinderverhalen Schrijven en Aquarellen. Ze geniet ervan om haar artistieke vaardigheden aan enthousiaste studenten door te geven. Kortom, Sandrine is dé geknipte persoon om jou de creatieve kneepjes van het vak aan te leren.

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Aquarellen

Waarom is deze thuisstudie iets voor mij?
Deze thuisstudie is perfect voor iedereen die professioneel wil leren aquarellen. Het is een echte uitlaatklep voor jouw creativiteit. Je ontwikkelt jouw schildertalent, comfortabel van thuis uit. Ideaal als je grafische vaardigheden nodig hebt voor je werk, of als je een centje wil bijverdienen door je eigen schilderijtjes te verkopen. Helemaal jouw ding!
Heb ik voorkennis nodig om deze thuisstudie te volgen?
Iedereen kan deze thuisstudie volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze thuisstudie nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Tekenen & Schilderen. Check dus zeker het aanbod!

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen de minuut op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een topdocent en aquareltalent die jou feedback op maat en tips uit het werkveld geeft via ons online leerplatform. Dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een handige map. De cursus is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Zelf voorzie je papier, verf, penselen en ander schildermateriaal. Ga daarvoor langs bij een hobbywinkel in jouw buurt of bestel de benodigdheden online. In de cursus vind je enkele adresjes waar je terecht kan voor kwaliteitsvol materiaal.

Praktijkervaring en stage

Voor deze thuisstudie hoef je geen stage te lopen. Je kan gewoon thuis oefenen.

Examen en diploma

Op het einde van je thuisstudie maak je een eindopdracht. Jouw docent beoordeelt deze opdracht. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Aquarellen. Dit diploma is een ode aan jouw liefde voor de schilderskunst!

aquarellen, aquarelleren, aquareltechnieken, waterverf, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Aquarellen maar 240.79 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar begeleiding van een gepassioneerd aquarellist, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles voor een gesmeerde start in de kunst van het aquerelleren!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Aquarellen

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS