Cursus

OPLEIDING

Angstcoaching

Wil jij...

 1. beter begrijpen waar angsten vandaan komen
 2. mensen met angststoornissen handvatten aanreiken
 3. relaxatieoefeningen aanleren en doorgeven
 4. je coachingvaardigheden verder uitbreiden
 5. comfortabel thuis studeren op je eigen tempo en op je eigen manier

Angstcoach, een beroep met toekomst!

Iedereen heeft wel eens angstgevoelens. Meestal is dit een perfect gezonde en logische reactie op mogelijke gevaren. Toch kan angst bij sommige mensen ook ernstigere vormen aannemen, die leiden tot stoornissen en/of psychologische klachten. Tijdens deze opleiding Angstcoaching leer je hoe je cliënten kan begeleiden, zodat ze vrijer en met meer zelfvertrouwen door het leven gaan!

Angst komt tot uiting in een heel breed spectrum: angst voor de tandarts, spinnen, verandering, de dood… elke vorm vraagt een unieke aanpak. Met een professioneel coachingstraject leer je je cliënten hun angst rationaliseren om deze uiteindelijk te laten verdwijnen. Een erg waardevolle vorm van coaching!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  169.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

angstcoaching, trauma, faalangst, coaching angst, schrik, vrees, coaching

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Angstcoach
 • Life Coach, Kindercoach, Verslavingscounselor (Specialisatie Angstcoaching)
 • Je eigen Coachingpraktijk (Specialisatie Angstcoaching)
 • Workshops geven

Vaardigheden en skills

 • Je klanten kunnen geruststellen bij een emotionele angstreactie
 • Hen doen inzien dat hun vrees niet rationeel is
 • Samen een coachingtraject uitwerken en succesvol doorlopen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Wat is Angstcoaching?
 • Hoe ontstaan angsstoornissen?
 • Welke stoornissen kan ik oplossen d.m.v. Angstcoaching?
 • Wat is mijn rol als Coach?
 • Exposure-technieken
 • Relaxatieoefeningen
 • Methodes met positieve stimuli
 • Respectvol omgaan met cliënten
 • Actief leren luisteren
 • Een individueel coachingstraject opstellen

angstcoaching, trauma, faalangst, coaching angst, schrik, vrees, coaching

Onze docenten

Katty Desquesnes

Katty Desquesnes is oorspronkelijk gestart als leerkracht in het Hoger Onderwijs via haar Master in de Europese Talen. Ze stelt zichzelf graag voor:  "Het leven heeft me uitgenodigd om er meer uit te halen en al snel ben ik tal van opleidingen gaan volgen. Ik volgde deze opleidingen in eerste instantie voor mezelf en raakte zo bevlogen door de kracht van Coaching dat ik van mijn passie mijn beroep heb gemaakt. Ik ben ondertussen al 20 jaar werkzaam als Coach: Business Coach, Stress- en Burn-out Coach, Angst Coach, Mind-Body Coach, Wellness Coach en Relatiecoach. Jullie hebben alvast begrepen dat Coaching mijn passie is en er voor mij niets mooiers is dan anderen mogen inspireren, begeleiden en bekrachtigen. Ik heb een eigen Coaching praktijk in België en ik werk ook freelance in de bedrijfswereld. De laatste jaren heb ik ook een yoga -en meditatie opleiding gevolgd en dat vormt een mooie aanvulling bij mijn Coaching activiteiten."

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Angstcoaching

Materiaal Nodig?

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je krijgt de cursus Angstcoaching binnen een week na inschrijving thuisgestuurd en kan meteen beginnen studeren. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een getraind docent met ruime ervaring als ADHD-coach via ons online leerplatform, dus je staat er niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt ontvang je het diploma!

Benodigde materialen

Praktijkervaring en stage

Examen en diploma

Nadat je de cursus hebt ingestudeerd, leg je het examen Angstcoaching af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Angstcoaching. Hiermee solliciteer je direct voor een job als Angstcoach. Wil je als zelfstandige starten en succesvol je business verwezenlijken? Schrijf je dan in voor de gratis opleiding Starterslab waarin je handige tips & tricks voorgeschoteld krijgt om snel je eigen zaak te starten, strategisch de markt te veroveren en uit te groeien tot topondernemer.

angstcoaching, trauma, faalangst, coaching angst, schrik, vrees, coaching

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Angstcoaching 169.00 euro. Hiervoor krijg je een geïllustreerd cursusboek, één jaar praktijkgerichte begeleiding van een topdocent en ervaren angstcoach, toegang tot extra interactief lesmateriaal op ons online leerplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties! Alles om snel de nodige kennis en vaardigheden op te doen én dit ook te bewijzen!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
angstcoaching, trauma, faalangst, coaching angst, schrik, vrees, coaching
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Angstcoaching

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS