Cursus

Anatomie & Fysiologie

Onze lichaamsbouw stelt ons al eeuwenlang voor boeiende vraagstukken. Ben jij ook gefascineerd door de complexe processen die dagdagelijks plaatsvinden in ons gestel? Dan is de cursus Basis Anatomie jou op het lijf geschreven!

Je neemt de ins en outs van het lichaam onder de loep en verdiept jezelf in de functies van de spieren, longen, spijsvertering, nieren, het hart en bloedvaten, het zenuwstelsel, enz. Je bestudeert hoe deze allemaal samenwerken om ons te been te houden. Anatomie is dan ook een fundamenteel onderwerp voor iedereen die studies geneeskunde, apotheekassistent, massagetechnieken en gelijkaardige richtingen overweegt.

Met deze cursus ontwikkel jij je als expert in de algemene en speciële morfologie en dit van thuis uit!

PRAKTISCHE INFORMATIE

Thuis cursus

Duur: 6-9 maanden

Diploma

199.00 euro


Opleidingsbrochure
Proefhoofdstuk
Inschrijven

LESSENVERLOOP

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat meteen op jouw profielpagina. De papieren versie gaat onmiddellijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang praktijkgerichte begeleiding van een ervaren docent met een geweldige neus voor anatomie. Deze geeft jou extra oefeningen, regelmatige feedback en tips uit zijn werkveld, via ons online leerplatform. Je staat er dus niet alleen voor! Als je er klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties en als je slaagt, ontvang je het diploma!


PRAKTISCHE INFORMATIE

Je betaalt voor je opleiding Anatomie & Fysiologie maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je een uitgebreid cursusboek met praktische illustraties, een jaar lang begeleiding van een professionele topdocent en gepassioneerd kinesitherapeut, toegang tot interactief lesmateriaal via je online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen de vijf jaar gratis examen af te leggen op één van onze examenlocaties!

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om met je studie Anatomie & Fysiologie te starten. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk specifieke en samenvattende oefeningen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door, via het online leerplatform.

Zin om tijdens de opleiding Anatomie & Fysiologie een stage te lopen? Zeker doen! Je doet zo concrete werkervaring op die mooi op je CV staat. Bovendien bouw je je netwerk verder uit met contacten die jou wel eens aan een topjob kunnen helpen!

Je mag de periode, plek en duur zelf kiezen. Je kan bv. eens langsgaan bij een lokaal massagesalon en vragen hoe zij jouw anatomische kennis kunnen gebruiken. Om de stage goed te keuren, vraag je bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Deze vul je dan samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan dan direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg zeker dat je alles hebt afgerond vóór het behalen van je diploma. Zo ben je helemaal vertrokken voor je toekomstige carrière als !

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, Onderdeel van Ondernemersschool is één van de grootste opleidingsverstrekker van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door de beroepsvereniging Instituut Voor Bedrijfskunde en Opleiding- Wellnessfederatie vzw en ze is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.

PROGRAMMA

 • De anatomische terminologie
 • Algemene morfologie
 • Speciële morfologie
 • Anatomie van het zenuwstelsel
 • Anatomie van de longen (respiratoir systeem)
 • Anatomie van hart en bloedvaten
 • Anatomie van de spijsvertering
 • Anatomie van de nieren
 • Anatomie van de zintuigen
 • Basis Fysiologie
 • Fysiologie van de orgaanstelsels
GRATIS
Proefhoofdstuk

De beste IT-infrastructuur en begeleiding

Jouw begeleiding gebeurt via de meest hoogtechnologische servers en IT-infrastructuur vanuit Nederland. Dit leerplatform is volledig ontwikkeld op maat van onze studenten en maakt je van opleiding een bijzondere en aangename ervaring. Dag en nacht staan onze medewerkers daar klaar om je de perfecte studiebegeleiding te geven. Via razendsnelle internetverbindingen log je in op ons studentenplatform en krijg je van daar uit jouw persoonlijke begeleiding. Dankzij deze uitstekende infrastructuur kan je dag en nacht genieten van de online begeleiding.

PLATFORM
INFORMATIE

VAARDIGHEDEN

 • Een anatomisch correcte terminologie beheersen
 • Alle spieren en beenderen op je duimpje kennen
 • De werking van de spijsvertering, nieren en longen correct en helder uitleggen

CARRIEREMOGELIJKHEDEN

 • Voorbereiding voor toekomstige studenten: Geneeskunde, Biomedische wetenschappen, Apotheekassistent
 • Aanvulling voor: Massagetherapeut, Kinesitherapeut, Schoonheidsspecialiste

EXAMEN EN DIPLOMA

Wanneer je de cursus voltooid hebt leg je het examen Anatomie & Fysiologie af op één van onze examenlocaties. Scoor je minstens 60%, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Anatomie & Fysiologie. Hiermee solliciteer je direct bij organisaties die jouw anatomische en fysiologische expertise nodig hebben. Je kan je ook direct inschrijven voor interessante vervolgopleidingen die aansluiten op jouw voorkennis, ambitie en carrièrewensen. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2019 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

HOW IT WORKS

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Anatomie & Fysiologie. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld, losbladig lesmateriaal in een handige opbergmap. Je hoeft geen extra boeken aan te schaffen en hebt dus meteen alles in huis om met je studie {$course.CourseName} te starten. Je hebt een oefenboek met daarin op het einde van elk hoofdstuk specifieke en samenvattende oefeningen die je een perfect beeld geven van het examen. Deze oefeningen neem je samen met je persoonlijke docent door, via het online leerplatform.

Wat verandert er in september 2019 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2019 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Anatomie & Fysiologie af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Anatomie & Fysiologie. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2019 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
SCHRIJF JE NU INContactAlso available in
English

ERKENDE en GERENOMMEERDE SCHOOL

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, Onderdeel van Ondernemersschool is de grootste opleidingsverstrekker van de Benelux.  Ze organiseert professionele opleidingen voor volwassenen uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. De school is nationaal en internationaal erkend door verschillende beroepsverenigingen zoals bijvoorbeeld de Wellnessfederatie, het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en is ze ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs.  Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO- 9001 2008.
SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS